Lene blogger om trender, tips og inspirasjon

Effektiv sofarens

Har din sofa flekker? Lei tepperensmaskin.


Tjohooo hihi:)

yu

Tepperens maskin til utleie hos Vakre Hjem

Jeg er så glad, sofaen har blitt ren, smekker og lekker-igjen! Nemlig ikke rent så sjelden jeg må ta en skikkelig overhaling av den. Ungene har egentlig..ikke lov å spise NOE der, men dere vet..det skjer! Så da ser den til tider ….hmhm ut.. Nå har resten av flokken tatt en uke ferie, mor må være hjemme å jobbe, så tenkte jeg at nå passer det godt å ta den,- fordi den blir veldig bløt, kan ikke brukes på et døgn. Og jeg er ikke selv en veldig overivrig sofasitter,..

gyul

Her er altså sofaen. Ikke helt ren..faktisk værre enn det ser ut som her..

huø

Okay, se her da! Her har vi en del lørdagsgodis! Sjokolde, is og kliss. Her holder det ikke med en vanlig flekkfjerner og klut.

Jeg har lært meg er at når det søles tørker jeg opp det overfladiske med en våt mikrofiberklut -hvis jeg ser det umiddelbart, vel og merke. Har flekken blitt tørr er det bare å la den være. Begynner jeg å gni, er flekken foreviget. Kan ha på vann også da, og det kan hende kluten suger det opp, men som regel ikke. Så derfor ser den ekstra ille ut etterhvert.

hu

Da tar jeg altså denne tepperens maskinen i bruk. Den er suveren effektiv, hvis den blir brukt på rett måte, og det er ikke vanskelig i hele tatt.

Dette er vår utleie maskin på Melhus, en eldre modell, så det kan nok hende de andre butikkene har en mere fancy utgave. Uansett fungerer den egentlig som en støvsuger, men den spyler vann og suger det opp igjen samtidig. Må ikke gjøre det, men det er mest effektivt.

hui

Det er to knapper på maskinen. Den ene spyler vann og den andre suger det opp. På slike gamle flekker, tar jeg først å spyler de med masse vann. Lar det stå litt, så det trekker godt ned.

gyul

Etterpå går jeg over hele sofaen med begge knappene på samtidig. Går ikke flekken bort på første forsøk, går jeg ovr flekken mange ganger. Den bruker å gå bort da.

 • Har du flekker som du vet sitter godt av «håpløse» ting som rødvin, kaffe, ketchup, sminke..altså stoffer som ikke løses opp i vann, men må sprit til,- finnes det midler du kan ha på flekken først for å løse opp. Alanor har bl.a det. Spør hos din butikk, for det kommer bl.a an på hvordan stoff det er også. Men det er alltid et håp:-D
  gyjl

  Der-nesten som ny, smekker og lekker

  • Maskinen kan brukes på alt av tekstil- tepper, puter, bilen..Følger med stort og lite munnstykke
  • Vakre Hjem butikkene leier ut maskiner. Leieprisen varierer fra butikk til butikk, satt etter slitasje og vedlikehold. På Melhus koster det 250 kr pr døgn, pluss såpe. Dette er nok en ca pris i bransjen. HER FINNER DU DIN BUTIKK

  Ha en fin uke folks:)

 

 

 


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Del innlegget:

Fortsett å lese: