Lene blogger om trender, tips og inspirasjon

Hytte i pakt med naturen

Vakker arkitekttegnet hytte som følger landskapet Les mer.

1. august 2013


Hei hei:)

u

Hytte på Valer tegnet og bygget av Stein Halvorsen AS

Nå har vi kommet hjem fra en liten ferietur på østlandet, og også en trist greie, bestefars begravelse. Pappan til mamma døde etter lang tids kamp mot kreft. Jeg var kjempeforbredt-, han var gammel, levd et langt innholdsrikt liv og da alvorlig syk, men likevel slo det ned som et lynnedslag.:P Han er den nærmeste jeg har mistet, fulgt meg gjennom hele oppveksten og mitt voksne liv. Så det var SÅ RART han plutselig ikke satt i stolen sin, humret og kom med vitser, da jeg kom hjem til bestemor og mamma (de bor i samme hus)
Men minnene lever evig, og dette innlegget blir til minne om han

yupi

Moderne hytte arkitektur som spiller på lag med landskapet

onkel-stein

Sivilarkitekt MNAL Stein Halvorsen AS

Hans eldste sønn, onkel Stein, er en annerkjent arkitekt. Landets mest vinnende av arkittektkonkurranser. Han har tegnet mange kjente bygg, vel mest kjent for det flotte Sametinget. Han kom på 2.plass i den harde konkurransen om operabygget i Oslo. Bestefar var meget stolt av sønnen sin, og her tenkte jeg å vise hans hytte som han har tegnet og bygget selv. Hyttearkitekstur i samtiden vil jeg si.

Poenget hans med denne hytten var å la bygningen nesten forsvinne i landskapet. Samspillet mellom naturen og landskapet er det viktigste. Utsikten, vær og vind får dominere. Det skulle være et harminisk syn på helheten.

ioå

Hytten spiller på lag med naturen. Stikker seg ikke ut.

hoi

Herlige uteområder i flott natur. Hytten ligger på Valer. Legg merke til den spesielle peisen. Den er helt rååååå:-D

huø

Peisen innefra. Fantastisk. Og store glassvinduer som speiler naturen. Dette er dører som kan tas helt opp. Innevndig har han lagt betonggulv, som er glattslipt og polert. Han ville gjenskape følelsen av å gå på solvarme svaberg

gyu

Hytten er bygget i osp som er oljebehandlet med jernvitrol. Da gråner treverket fort, og spiller raskere på lag med naturen.

  • Ønsker du å bruke jernvitrol, ta kontakt med Vakre Hjem butikken din. Det er nok bestillingsvare hos de fleste, men tar bare noen få dager å få levert fra Alanor.
gyi

Se hvordan bygget følger naturen. Nydelig

 

Så kjære gamle urmaker Halvorsen, hvil i fred xx

 

 

 

 

 


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Del innlegget:

Fortsett å lese:
19. mars 2018

Pusse opp på hytta?

Skal du oppgradere hytta? Hva kan du gjøre med veggene? Eller skal du bygge hytte? Hva er lurt å tenke på. Her får du tips og råd! :-)