Lene blogger om trender, tips og inspirasjon

Male peis

Peisen er en viktig del av helheten. Mal den gamle teglstensmuren.


God dagen:-)

ft

Fargesette peisen. Her glir den inn i helheten med grånyanser. Ganske lekkert.

Peisen er å regne som et møbel, og viktig å tenke på ved fargesetting av rommet. Den kan fremheves eller ikke, ettersom hva man ønsker. I Norge er peisene stort sett hvite, grå eller sten/flis belagt. Vi bruker sjelden farger på peisen, men det kan man fint gjøre. Så lenge det glir inn i helheten, er det ingenting i veien for å fargesette denne. Man kan også fremheve og/eller kontrastere den med farge.

Farge-peis-10

Lekkert med grå og bruntoner

til

Herlig med farge!

fyul

Vært ganske kjedelig med bare grå peis her?

Farge-peis-5

Lekkert med en kontrastfarge på peisen

Male bare rammen på peisen i en kontrastfarge har kjempeeffekt!

Male bare rammen på peisen i en kontrastfarge har kjempeeffekt!

yul

Peisen blir et smykke i rommet, ved å male den i en annen farge enn veggene. Øynene får også noe å dvele på. Rommet oppleves lunere.

tyitl

En fargeklatt til peis?

Det er null problem å male peisen. Mange har rød telgstensmur. Disse kan oppleves store, tunge og mørke, og da er det en god løsning å male.

Dette er kanskje en velkjent peis for mange

Dette er kanskje en velkjent peis for mange

Da gjør du slik:

Dekker til gulv, med dekkepapp og tape

Dekker til gulv, med dekkepapp og tape

Male_peis-maling

Bruk vannbasert maling og en grov rull. Før du begynner å male er det viktig at muren er ren for støv, stearinn, og sot. Støvsug først. Har du sot som du ikke får av, (vaske en så grov stein kan være vanskelig, men prøv med trestjerners gulvrens, den er veldig avfettende) så legg det første strøket med sperregrunn. Den vil sperre inne fett og sot, så ikke det trekker igjennom malingsfilmen.

ghu

Tape rundt kanten av taklisten, og start å male øvert med pensel.

ytu

Pensel må du bruke i fugene

aiai litt finere-)

aiai litt finere-)

 

Så fram med vaskemiddel, løp å kjøp maling. Peisen din kan bli et nytt smykke i rommet:-)

Ha en fin uke:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2 kommentarer til “Male peis

  1. Maria sier:

    Hei, Vi har en tegelsteinpeis i stuen. I huset, i 1 og etg har vi caffe latte på alle vegger, furutrapp og furu gulv. Har nå begynt med oppussing og har bestemt oss for å ha gråfarger. Synes det er vanskelig med fargevalg da de nøytrale gråfargene blir fine til de mørke grå flisene i 1.etg men i 2.etg kommer furugulvet og fargen blir da blå/lilla i kjøkken og stue…prøvde oss på tidløs 1024 men denne ser gul ut nede og litt for gul oppe også synes vi til furugulvet. Skjønner mye er sammensatt av gulvfarge og farge på lister (per i dag eggehvit). Vi har også prøvd oss på dempet 1027 og den er fin oppe i stue til furugulvet men er ikke fornøyd i 1 etg – trappegangen opp mot stue. Alle lister, dører og trappen skal males (ønske om en mørkere tone grå på trappen enn på vegger) , vi vurderer nå også å male tegelsteinpeis og gulv. Har du noe tips til hvilke gråfarger som vil fungere sammen, tegelsteinspeisen, bør den males lys, hva med gulv – hva er mest praktisk, lyse vegger og mørkere gulv eller motsatt. Vi er ute etter en forandring! Tar i mot alle fargetips med stor takk 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Del innlegget:

Fortsett å lese: