Lene blogger om trender, tips og inspirasjon

Male panel-gjør det nå før våren!

Unngå striper når panelet trekker seg sammen. Mal det nå før våren. Tips og råd.


Tjoheisan:)

Male-panel

Aaaa nydelig malt panel, uten sprekker. Mal panelet nå før våren, les her hvorfor.

Har du det bra? Går du å venter på at du skal bestemme deg for å male panelet..? hehe Vel, det er bare å få det gjort, det er ikke så innmari uggejobb som du tror og nå er beste tiden å gjøre det på. Nå er treverket tørt,- kald og tørr luft. For å unngå den stripen som ofte kommer frem når treverket trekker seg sammen,(for da må du på`n igjen) er det lurt å behandle NU! Kjør på rattattattataaaa:-D Jeg har utsatt et prosjek aaaaaaltfor lenge, nemlig paneltaket på badet. (jeg elsker å male, men ikke akkurat tak..Sss) og kjære venner, jeg føler meg skikkelig stupid hahaha det gikk så greit, ingen vond nakke, ingen drypp og hvitmaling i hår og øyne. MEN det handler om produkt og utstyr. Hvis du går å kjøper det du tror er rett, er det FEIL, så da- Lykke til;) Pssst Vakre Hjem faghandel xxxxxxx;)

Tak-før-2

Paneltaket før maling. Ca 10 år, lakkert med halvblank trestjerners lakk.

Det MÅ vaskes først med avfettende middel.

vask-av-tak1

Jordan tak/vegg mopp. Kjempe effektiv. Microfiber som sitter godt på

vask-av-tak-jordan tak/vegg-mopp

Det var jammen mere møkkete i taket enn jeg trodde. Ugh, sier meg bare hvor lur denne jobben var.

Først må det grunnes med kvist og sperregrunn. Siden vi på Vakre Hjem Melhus har tatt inn Gjøco, brukte jeg denne. Tilsvarende produkt fra Jotun.

Gjøco Sperregrunn

Gjøco Sperregrunn.

Male-tak

Jotun kvist og sperregrunn

 

 

 

 

 

Male-paneltak-med-kvist-og-sperregrunn

Her er etter et strøk med grunning. Dekker godt, fordi jeg brukte en supergod pensel, se nedenfor. For å være garantert mot kvistgjennomslag anbefales to strøk med grunning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Maleutstyr

Jordan Ultimate penseler, maskeringsblad og microfiberklut

 

 

pensel-forlengbar

Slik ser den ut, uten maling. Den er veldig god, og super til å male panel med. Den stryker ut jevnt og langt, etterlater ikke striper, minimalt med drypp, kan settes på forlengerskaft som er en stor fordel til maling av tak! Jeg brukte den på hele taket,den kom godt til i not og fjær, kun en liten pensel til hjørner og lister.

 

 

 

 

 

 

 

 

Etter 12 timer (grunningen trenger litt herdetid, imens kan du sparkle og slipe litt, hvis det trengs. Dytt akryl inn i alle sprekker) er det klart for maling. Her er det flere malingssorter du kan bruke, spør i butikken hva som passer ditt rom. Jeg har en favoritt til panel, og det er Lady Supreme Finish eller Gjøco Fashion. Utrolig gode malinger, som er passe tykke, dvs unngår sig, i tillegg en meget pen malingshinne. Dette er vanntynnbare oljemalinger, derfor metall lokk, og de trenger litt lengre herdetid enn rene akryler. Ren akryl er også veldig bra, tørker fortere, fin finish også her ved bruk av riktig utstyr (du har skjønt hvor viktig riktig utstyr er nå?hehe;))

Male-panel

Gjøco Fashion

Male-panel

Lady Supreme Finish

 

 

 

 

 

Male-panel-tak-bad

Her ser du resultatet. Jeg valgte halvblank siden dette er bad, og ble fornøyd:) (Kunne ha brukt enda mere akryl da:P)

Så shup shup, din tur:-)

Hade fint, jeg er tilbake om akkurat ei uke:-)

 

 

3 kommentarer til “Male panel-gjør det nå før våren!

 1. Rosa Ek sier:

  Hei Lene…..ville bare si at den sperregrunninga du har lagt ut bilde av, fra Jotun, e utgått…men det finnes en ny og bedre som heter Kvist og Sperregrunning….men så utrulig bra at du deler bilder og ord med oss andre som ikke e like kvikk på levra som du :0)))

 2. rebekka gjesdal sier:

  Hei
  Skal selv male 150 kvm paneltak nå til uken:-/ men er så usikker på rengjøringen! Lest på alt mulig. . Husvask, salmiakk, eddik osv osv. Ser du har brukt gulvrens. Er det å.anbefale?

  1. lene sier:

   Du er vel godt igang nå, men det er forskjellige vaskemidler du kan bruke. Husvask og salmiakk er avfettende, akkurat som trestjerners gulvrens. Husvask inneholder bittelitt lut, så resultatet kan bli skjoldete inne, men helt greit å bruke før maling. Salmikk skummer ikke, og det må en sterk blanding til, den svir i øyne og den fjerner ikke fett så lett som andre, og det er viktig å vaske over med rent vann et par ganger etterpå, da den legger igjen en usynlig hinne som noen vanntynnbare malinger kan reagere på. Gulvrens skummer, er ekstremt avfettende,inneholder ikke lut, fjerner fett og støv hurtig uten å dra det bortover og lukter rent og godt, så derfor sverger jeg til denne:) Lykke til med maling:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Del innlegget:

Fortsett å lese: