Lene blogger om trender, tips og inspirasjon

Fornyelse av hytte med interiørbeis og maling

Enkel oppgradering av hytte med gulnet panel.


Tjohooo 😀

Beiset panel på hytte

En liten oppgradering a veggene sate de gamle mblene i nytt lys. Kjempekoselig spiseplass har det blitt. Hyttekos og late dager mmmmm

Det er torsdagskveld, det er mørkt, det er surt ute, og jeg sitter og halvfryser ved kjøkkenbordet her. Men smilet brer seg, og varmen kommer når jeg sitter og redigerer disse bildene som jeg skal vise nå fra en hytte. Ååå den er sååå koselig. Jeg har ikke vært der selv, men man trenger jo ikke det, kan fort se at her trives de som eier den godt. Jeg har vært konsulent her på fargebruk, hva de skulle gjøre med panelet, maling ect. Hytta hadde ubehandlet panel på tak og vegger, tømmeret er forskjellig, noe villmarkspanel. De ville modernisere, gjøre lysere, men beholde hyttepreget. Jeg så på om det var lurt å dele opp sonevis med forskjellig behandlinger, men hytten er ikke så stor, og overgangene udefinerte. Derfor ble alle veggene beiset med samme beisfarge, tak, dører og vinduer ble malt hvitt. Mye av møblene er beholdt, og bare se hvor fine de ble nå, med nytt interiør rundt. Her kommer bilder før-etter (enkelte avbildene er dårlig kvalitet på, tatt med kundens telefon, men dere ser forskjell fordi)

hytte-ubehandlet-panel

etter-10

før-3etter-8 før-1etter-9 før-7 etter-6-6etter-6.-revfør-5etter-8-8

Så hva heter denne vidunderfargen på beisen..? Som nevnt før her på bloggen kan dette med å beise gammelt, gulnet panel være en utfordring. Disse drivved fargene som mange ønsker, blir for brune. Mange ønsker grått utseende. Det ville jeg også her, men den måtte være varm, med brunt i. Det blir stoooor forskjell på å beise et nytt panel i forhold til et gammelt-spesielt furu. Vi på Melhus prøvde forskjellig, og kom frem til denne resepten. Det er en god del mer brekkfarge enn Jotuns drivved, og kan nok bli for mørk til noen, men slik som her blir den utrolig delikat-og det grå i beisen kommer frem, det kveles ikke av den gule garvesyren og blir brun, tjohei:-) Så akkurat denne beisen får du bare hos Vakre Hjem- den heter lun hyttegrå. Hvitfargen er vanlig egghvit 0502-Y. Over kjøkkenbenk er panelet malt med hvit lin (Jotun)før-etter-beisrev

Da ønsker jeg alle og enhver en aldeles herlig helg! :))) Den fotballgale Lenemannen drar på fotballtur, så Lene får finne på noe alene….maaale kanskje iihiiiiii;)

 

 


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Del innlegget:

Fortsett å lese: