Heksesot


Hei dere:)

Først, har du åpnet dagens luke? Hvis ikke, ta med deg dette hintet under her å bare kryss av:) http://www.vakrehjem.no/julekalender

Heksesot er noe SKIKKELIG HERK! Faktisk til å bli styggsint av. Ganske forgremmende at dette sotet sprer seg bredt utover rom og inventar. Spesielt etter man har lagt mye penger og arbeid i å pusse opp.

Men hva er egentlig dette, hvorfor kommer det, og hvordan blir man kvitt det!??

Heksesot kommer med kulda, og det er en kjemisk reaksjon som oppstår. Tyske forskere har lenge prøvd å finne årsaken, men nå har norske forskere fra Mycoteam funnet en av løsningene-. Et kjemisk molekyl som finnes i bl.a vanntynnbar maling, trykkfarger, gulvpolish, veggplater, kjøkkeninnredninger..m.m. Det er når det er kaldt ute og tørr luft inne at dette molekylet legger seg på malte vegger og materialer av plast.

God ventilasjon er stikkordet og avgjørende i de kalde månedene for om heksesotet kommer. Så luft, luft, luft. Skal du male, hm MÅ du male i vintermånedene og vet du har dårlig ventilasjon ( all luft må skiftes iallefall hver 3. time) så øk temperaturen og sjokkluft skikkelig etterpå.

Har du en gjennomsnitttemperatur på over 23 grader, øker sjansen for heksesot. Altså fyrer du mye i vintermånedene, blir temperaturen ofte høy og tørr. Da hjelper sjokklufting og øke luftfuktigheten. (sett ut boller/vaser med vann) Store vindusflater med mye solstråling øker også sjansen for heksesot. Luft, luft, luft!

Har du fått heksesot en gang, kommer det trolig tilbake, hvis du ikke gjør noe med ventilasjonen. Unngå å pusse opp mellom november og mars, og luft ofte og godt. Åpne ventiler og sett på vifter. Dette gjelder uansett når du skal male, prosessen kan ta kort tid, men også lang tid. Sot fra vedovn og stearinlys kan få fortgang på prosessen, men er ikke årsaken. Bare luft, luft, luft!

Når heksesoten så er et faktum, så MÅ DET VASKES før maling på nytt. Med et sterkt avfettende vaskemiddel. Som det ovenfor. Salmiakk tar det ikke. Vask også sofa, gardiner o.l Mal over med sperregrunn før toppstrøk med maling. Husk å lufte da hehe;)

Ha en fin kveld:) Jeg skal til en kunde å se på resultatet av det renoverte badet, og foreslå siste finpussen. Der er Hanna Werning tapet iiiiiihh Jeg gleder meg!! Her noen bilder av heksesot

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
gypsy
gypsy
14. juni 2018 17:09

394839 154413New York Travel Tips […]below youll locate the link to some sites that we believe you should visit[…] 557333

garcinia cambogia benefits
garcinia cambogia benefits
20. juni 2018 13:53

441157 455638What a lovely weblog page. I will definitely be back once more. Please maintain writing! 746624


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x