Gammelt og nytt interiør i sammenflettet ny helhet

Oppussing av stue og hall er tilpasset gammelt kjøkken


hu

Opprydding og oppussing gjorde en flott hall

God dag:)
Her kommer noen bilder fra en hall og en stue som er pusset opp. De fikk hjelp fra meg til å skape en ny helhet. Utfordringen deres var hvordan sette sammen gammelt og nytt.-Hvordan inkludere kjøkkenet fra 2000 tallet med ny stue og hall. Det gikk fint det, og alle ble godt fornøyd med resultatet 😀

twt

Slik ser kjøkkenet ut. Sommerlig med litt herregårdsstil, en skjønn grønnfarge som måtte inkluderes i den nye helheten. (før var det gardin og hylle over vinduet, denne ble fjernet for makimalt lysinnslipp, ryddigere og renere utrykk)

De ønsket totalt en mer stilren stil, stramme opp litt. Listefritt bl.a
Løsningen på det, samtidig med å skape helhet med kjøkkenets linjer, detaljer og farger ble å finne tapeter som veier opp dette, ha samme veggfarge i begge rom, gjentagede materialbruk, fjerne uromomenter og ellers utnytte plassen godt. Og det ble ryddig og fiiiiint

Gang før, døren er inn til en klesbod

Gang før, døren er inn til en klesbod. De vil åpne her, men usikre på hvor mye, og hvordan de skal gjøre det med skap.

Fra innsiden av boden

Samme døren fra innsiden. med 3 aktive store håndballjenter i hus blir det mye klær og tøy, hvordan skulle de løse dette, samtidig få det pent. I enden av dette rommet er det et vindu, og fra vindu til vegg var det smalere enn dette skapet. Se nedenfor

I enden av rommet

Slik ble løsningne

Slik ble løsningen. Jeg foreslo å åpne maximalt av hva som kunne tas fra stuesiden for en luftigere hall. Fjerne skapet, og sette nytt skap inntil vinduet, selv om dybden ikke er optimal. Skapet utnyttes til sko. Bildet er tatt før finishen er på plass, kommer en liftgardin og noe opp på veggen, men det ble lyst, luftig, praktisk og lekkert. Det er også et skap på andre siden med god dybde.

I andre enden av gangen.

I andre enden av gangen. Her er det også smalt. Dere ser halve jakkene henger utenfor muren. Klær måtte de ha her og  skap var planen her også. Det var det klart at de måtte ha en sammenhengede flate. En kant som stikker ut blir ikke bra. Utvide muren? Nei, det ble smalt skap her også. Løses ved å henge klærne  utenpå hverandre og ikke etter hverandre.

Jepsi pepsi flott flott flott!!

Jepsi pepsi flott flott flott!! Tapet på den veggen var det første jeg så for meg, det visste jeg med 100%garanti ville bli lekkert. Jeg hadde med 3 forslag til de, som ville skape litt wow effekt, og passe til kjøkkenet. Valget falt på denne nydelige (min absolutte favoritt hihi) Den er et dristig valg da, mye mønster og farger, men det tåles absolutt her og tilbakemelding fra de om at de elsker den. Tommel opp. Den synes også fra stuen, siden de har åpnet opp, og derfra ser man den gjentagende fargen fra kjøkkenet. Fantastisk. Med den var mye av helheten, tråden og personligheten allerede på plass. Men den måtte også matshe en og en halv vegg i stuen som trengte litt stil også. Gulvet er flislagt med blankpolert keramisk flis. Gelenderet på trappet er byttet med spiler, og trinnene malt grå. Det er samme veggfarge på suen og kjøkkenet, en svak lysgrå/krem, Bris heter den.

Stue før

Stue før. Pianoet er jo et lekkert møbel og fortjener sin plass, og det brukes. MEN her opptar det en hel sone for sitteplasser. Det er store vindu og en stor peis, og mulighet for bedre utnyttelse av plassen.

Ikea skap

Ikea skap-svosj bort, pianoet satt her istedet.

hn

Peissonen males i en annen farge enn hvit, en fin mørk grå/brun-egenlaget Vakre Hjem Melhus. Lun overgang fra tapeten, mer spennede og ikke minst mer praktisk.

ioæ

Lekkert? 😀 En lun tapet, greige farge. Skaper en god stemning i rommet, perfekt som forbindelse mellom kjøkken og stue både i farge og mønster. De fikk råd om å flytte litt på sofaen, da den var plassert inntil veggen, og det var trangt til pianoet, og gruppen fikk ikke kontakt med vinduet og lyset.

gø

Så fikk jeg dette bildet, hvor de hadde flyttet den litt ut fra veggen. Det ble mye finere. De skal kjøpe to nye stoler, og et teppe, nye gardiner i mer dempet hvit, så blir denne sonen komplett og rom for 4-5 personer. Eieren her er veldig flink til å kombinere fargene hun har fra kjøkken og tapeten i gangen, også forkjellig mønstre. Mange farger i stort spekter, kombiner, lek og helheten blir perfekt!  Flott!

 

Ha en fortreffelig fin kveld folkens!:) (psst denne saken kommer også i avisen her i Melhus, Gauldalen for de som bor her og vil lese mer)

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
8 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
ripped rx Reviews
ripped rx Reviews
21. september 2014 14:28

Remarkable issues here. I am very glad to peer your
post. Thank you a lot and I am taking a look forward to touch
you. Will you please drop me a mail?

set unrealistic goals
set unrealistic goals
29. september 2014 14:18

Just wish to say your article is as astounding.
The clarity in your post is just nice and i can assume you are
an expert on this subject. Well with your permission let me to grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
Thanks a million and please continue the gratifying work.

regime soupe aux choux poudre
regime soupe aux choux poudre
12. oktober 2014 11:22

Spot on with this write-up, I seriously believe this amazing site
needs a lot more attention. I’ll probably be back again to see more, thanks for the info!

In vitro CYP450 inhibition
In vitro CYP450 inhibition
19. juni 2018 20:56

947257 780167Its like you read my mind! You appear to know a great deal about this, like you wrote the book in it or something. I think which you could do with several pics to drive the message home a bit, but other than that, this is great weblog. A terrific read. Ill undoubtedly be back. 382247


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x