Fargetrender 2015/16 i Norge!

Nå kommer fargene, også på veggene.


Fragetrend-2015-2016

Storeys_Origin-MariskaMeijers_2551-

Farger er på vei inn i trendbildet. Ikke vær redd for å bruke de. Bilde fra Storeys

Hallais:-)
Nå går vi snart et nytt år i møte, et nytt interiørår for oss interiørelskere! Jeg kan nok si jeg er litt over gjennomsnittet opptatt av det, nå er det jo også mitt yrke da, men interessen er stor! 😀 Blir aldri mettet på inspirasjon av alle interiørarter og ekstremt nyskjerrig på hva som skjer i markedet, nyheter og trender. Også hvordan dere som ikke er opptatt av interiør og trender responderer, hvordan valg dere tar når dere skal pusse opp, hvordan dere ubevisst blir påvirket av trendsetterne. Slik som nå er vi inne i et tydelig trendskifte hvor vi bl.a går fra lyse, lette interiører/vegger med en kontrastvegg til mer monokrome rom. Samme farge, tapet på alle veggene, og helst mørkere. Dette er noe de fleste har fått med seg. Det er solgt litervis med maling i b-baser det siste halvåret som betyr mørkere farger, gjerne greige farger som muskattnøtt, marrakesh, linfarger osv. Stuene er nå mørkere og lunere. Det er lekkert altså, jeg synes jo det, jeg som har solgt liter på liter med hvitnyanser i flere år, og er helt enig dette trendskiftet nå, det skaper mer kontraster, mer spenning. Ikke minst at det endelig kommer mer farger. FARGER, ikke brunt, greige og grått, men farger! Det har vært sagt i flere år nå, men vi har kun sett farger på møbler, ting og tang. Nå vil vi ha tydelig fargesatte rom. Gjerne forskjellig farger fra rom til rom, som vi har sett fra tidenes hus morgen. På tide med en fargerevolusjon! Og jeg er så heldig å stå i den posisjon at jeg kan påvirke deg til det;)ihhiiii

Og med det er jeg med i bransjens trendforum som arrageres av Ifi- Norges informasjonskontor for farge og interiør. Vi er 20 stykker, et utvalg av leverandører, produsenter, landsdekkende kjeder og stylister. Der ser vi på Norge som helhet og hva vil skje med trendene her hjemme. Hva kan vi forvente, hva vil selge mest, hva blir folk opptatt av, hva vil slå an, og hva vil vi legge på hylla. Vi ligger som kjent litt etter resten av Europa, vi er litt særegne her opp i nord og tråkker opp våre egne stier, som kan bare delvis stemme med de andres. Det som legges frem fra de forskjellige trendbyråene tar vi i betrakning, høster erfaringer fra hverandre, ivrige diskusjoner, workshop og kommer tilslutt frem til 4 interiør-retninger som vil gjelde for akkurat oss her i Norge.

rrrr

Her er noen av oss, jeg er meget konsentrert ser dere hihi:P Presentasjon av moonboards innen de 4 forskjellige retningene. (Bilde tatt av Ifi)

ihuoø

To av collagene. Bildene er fra forskjellige aktører i inn og utland sammensatt ved klipp og lim. (Bilde tatt av Ifi)

Trendene for 2015/16. Vi har definert 4 sjangere Natur, Urban, Etnisk miks og Norsk Noir. Her får dere disse presentert:
Alle bilder og tekst nedenfor er skrevet/tatt av Ifi.no

NATUR

eee

Naur- rolig, klassisk og tidløst. (Bilde Ifi.no)

Dette er den klart mest kommersielle paletten med snille farger – ikke for kulørsterke og ikke for mørke, men samtidig tydelige. Hovedfargene er gråaktige pasteller i rosa, grønt og blått kombinert med nøytrale gråtoner. Fargene egner seg til flere stiltyper og kan gå i lys eller mørk retning. Naturtemaet lever videre, men det røffe og rustikke preget med drivved og bjerkekubber fades ut, samtidig som også det ultra-feminine vi kjenner fra shabby chic tones ned. Helheten virker renere, mer klassisk og tidløs.

Aktuelle stikkord:
Trestruktur. Marmor. Kobber.
Gråaktige pasteller i rosa, grønt og blått kombinert
med nøytrale gråtoner. Lin. Bomull. Ull. Naturmotiv.
Matte flater. Mye grønt.

Fargepalett-natur

Fargepalett-natur-ncs

                                                            URBAN

Urban

Klare, rene farger til å bli glad av. (Bilde Ifi)

Dette er fargepaletten og stilen vi kjenner fra mange offentlige miljø. Arkitekter kritiseres ofte for manglende bruk av farger, men der fargene tas i bruk er det gjerne som primærfarger. I privatboliger opplever vi dette som en oppdatert og proaktiv stil med en designbevisst mix av IKEA-møbler, dyre stilikoner kombinert med noe arv. Overflatene glatte og lite taktile. Det noe stramme uttrykket kompenseres med innslag av sterke farger.  Primærfargene dempes med hvitt og nøytrale gråtoner på de store flatene.

Aktuelle stikkord:
Lær. Lette tekstiler. Lyse eller
helt mørke gulv. Naturmaterialer. Kobber. Rene flater.
Primærfarger. Nøytrale gråtoner.

urban-fargerNORSK-URBAN-2016-2

ETNISK MIKS

Etnisk-trend

Herlig med farge og mønsterkombinasjoner (bilde Ifi)

Dette er den mest frie og lekne av palettene. Fargene minner om den urbane paletten fordi fargene er kulørsterke, men stilen er mer frodig og «varm». Her mikses farger,mønster, former og materialer på en nesten frekk måte. Alle gamle regler om farger som ikke passer sammen brytes. Orange, cyklamen og rødt er en herlig kombinasjon. Impulser fra ulike kulturer settes sammen på en personlig måte. Store flater får farger, både tak og vegger.

Aktuelle stikkord:
Muntert. Klare, sterke farger.
Farger i alle rom. Farge på vegg. Farge i tak.
Mønstermix.
ETNISK-MIX.-2etnisk-mix-3

NORSK NOIR

Nordisk-noir

Vi spår denne paletten som en god nummer to når vi ser utviklingen fram mot 2016. Folk tar steget videre fra den mørke fondveggen og setter farge på alle veggene. Flere rom får en mørkere palett, men det hele bindes sammen av lysere farger som skaper luft. Dette er gode farger til så vel moderne byleiligheter som hytta på fjellet. Det er en sofistikert sortaktig palett, men ikke sort-sort. Fargene er dype juvelaktige med assosiasjoner til smaragd, rubin og blå safir. Stilen har en androgyn, melankolsk touch. Taktilt, mykt både i form og overflater, voluminøst og høy kvalitet.

Aktuelle stikkord:
Lunt og eksklusivt. Godt håndverk.
Moderne uttrykk. Draperinger.
Rent og nedtonet. Mykt og tungt.

Norsk-noirMELANKOLSK-fargekoder

Disse trendene og flere bilder kan dere også se på Ifi.no

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
7 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Tone-Brit
Tone-Brit
17. desember 2014 23:18

Hei Lene! Så flott at du laget dette innlegget 🙂 Fikk Ifi bladet i dag og begynte å ta bilder av sidene for å formidle fargegleden videre på vår FB side. Det så lite profft ut så jeg la det til side. Nå gleder jeg meg til å
dele innlegget ditt i morgen 🙂 Du er kjempeflink og super inspirerende . Ha en fargerik jul

Sylvia
Sylvia
19. august 2015 20:31

Hei! Hvilket merke kommer fargekodene fra? Jeg finner de ikke når jeg googler de.

Sylvia
Sylvia
20. august 2015 17:57
Reply to  lene

Takk!


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x