Trend 2015- alt er lov, bare det er personlig

Nauren og den farger kommer nå for fullt inn i rendbildet. Les mer..


Trender-norge-19 Tjohei:-)
Jadda, nå er det nytt år og nye trender blir lansert. Jeg har før skrevet en del om trender, fordi det er det morsomste jeg vet hihihi og en viktig del av jobben min selfølgelig. Det siste året har jeg vært mer opptatt av hva som vil skje her i Norge framover, og det er skikkelig spennende. Og jeg er ikke alene om det. Vi har en dyktig dame i Norge som heter Dagny Thurmann Hoelseth. Hun driver firmaet the Daily Dagny. Hun var kreativ leder for gave og interiørmessen i år. Og dere som ikke var der DET VAR BRA!!! Fantastisk vel utførte utstillinger. Med det mener jeg at budskapet kom godt frem, altså det var tydelig hvordan trendretningen vil gå fremover her I NORGE.

Trender-norge-24

Typisk bilde på hvordan vi vil like det hjemme i årene som kommer. Grønn og-blåtoner, naurmaterialer, frodig og koselig

Dagny holdt et foredrag som jeg også synes var veldig bra. Hun snakket om den store trendedringen som vil skje fremover, men med små skritt-nemlig at nå er vi på vei ut av det hvite og grå landskapet. I Norge har vi en lang historie med farger. Vi har brukt farger på alle flater. Ingen hvite vegger i hele tatt, heller ikke interiør. Tenk bare på all den fine rosemalingen. Men på 2000-tallet snudde det, og interiøret OG eksteriøret ble lysere og lysere. De siste årene lever vi i hvite landskap, ikke bare innvendig med hvite vegger og hvite møbler, men også utvendig er det blitt mindre vegetivasjon, mye mindre vintergrønt enn før. Så om vinteren-hvis du ser Norge ovenfra ser det ut som et østblokkland, det er hvitt og grått. Borte er mange av de fargelagte husene i rødt og gult. Hun viste et bilde av et boligområde i Norge nå, og hvordan det vil se ut om noen år, og det var skremmende. Hjelpes! Og det er realiteten, fordi vi er i endring, men store trender endres veldig sakte, så vi når toppen av «hvit galskap» før vi våkner.

giiø

Bryggen i Trondheim. Fargerikt og herlig. Tenk hvis alle disse hadde blitt malt i hvit og grått! Nei, det må vi unngå. Tenk på det du som skal male hus til sommeren, hva du er en del av, å trisne til landskapet!

Jeg sier galskap fordi det er forsket på og godt dokumenert fra kjempelangt tilbake at fargene påvirker oss i positiv eller negativ grad. Fargepsykologi. Hvitt og grått påvirker oss negaivt. Vi trenger farger for å holde oss friske, opplagt, godt humør og ikke minst tenke positivt. Og de fargene som gir oss best effekt er fargene fra naturen-grønt og blått, og noen kontraster til dette. Hvis du ser på et nydelig naturbilde, kan du bare kjenne etter hvor rolig og sindig du blir:)
Og med det faktum, og at vi er mer miljøbevisste,- noe som trengs for kloden vår, blir natur og dens farger viktigst fremover- i mange år.

fy

Farger fra nauren vår gjør oss rolig og avbalansert. Duracell Lene har veldig godt av å oppholde seg i slike farger. Du blir ikke stresset av å se på dette bildet eller?

SÅ hovedfargene i årene fremover blir grønt og blått. Nyanser av disse vil dominere. Grønt vil bli den nye Caffe Latte, og akkurat det tror jeg nok. Og da snakker vi ikke om at en kraftig grønnfarge vil opp på alles vegger, men en dus grønntone som kan vries med mer blått i eller gult i. Utrolig pene farger, jeg gleder meg. Les dette fine sitaet:

Trender-norge-9Herunder kommer bilder jeg tok på messen, som viser hva vi kan forvente oss av farger og materialer i årene fremover, ikke bare i år. Noen undres kanskje da over årets trendfarge som er orange. –Orange i forskjellige nyanser er helt perfekt kontrast til disse naturtonene. Orangetoner i nauren kan vi også se noen deler av året. Denne fargen var reprsentert både mot fersken, og over til rødt. Se bildene under. Av materialer er marmor stort, også i grønt(som jeg ikke husker navnet på) treverk, stein, rått og naturlig som terracoa og kork, grønne planter er endelig tilbake i trendbildet juhuuu:) Frodig og grønt er skjønt juuuhiii 🙂

Trender-norge-25Men det viktigse for alle farger og materialer, bland de etter hva DU liker, da vinner du og trives uansett;)

Trender-norge-16

DSCF8017 Trender-norge-2 Trender-norge-3 Trender-norge-4 Trender-norge-5 Trender-norge-6 Trender-norge-8 Trender-norge-10 Trender-norge-11 Trender-norge-12 Trender-norge-13 Trender-norge-14 Trender-norge-15 Trender-norge-17 Trender-norge-18 Trender-norge-20 Trender-norge-21 Trender-norge-22 Trender-norge-23 Trender-norge-25 Trender-norge-26 Trender-norge-27 Trender-norge-28 Trender-norge-29 Trender-norge-30 Trender-norge-31Så tilslutt-hvorfor er alle sykehus og instutisjoner kalde og fargeløse? Antagelig fordi hvitt står for renhet, og det skal virke rent og sterilt. Men det gir ikke positiv energi og tanker, koselig og oppmuntrende er det ikke. Det er trist, ikke frisk, og hva er man der for? Bli frisk..

Ha en fantastisk fin kveld og uke videre 🙂

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x