Slik vasker du utvendig husvegg

Tid for vårpuss av husveggen. Det er enklere enn du tror.


Vaske hus utvendig

Nå er tiden inne for å vaske huset utvendig. Her får du tips til hvordan du gjør det. På bildet er Marinne fra Arnes Fargehandel igang. Hun bruker en fiffi vaskekost som kobles rett på slagen Da har hun hatt middel på pumpekannen først, som vises i hjørne på bildet her.

Heisan folks:)
Nå er det vår og det er tid for vask av utvendig hus tjohooo hehehe høres ikke det artig ut? Kanskje ikke, men det er viktig, enten som en årlig husvask eller vask før du skal male. Og husk at det beste vaskeværet er i regnvær! Og vi har da nok av de gråværsdagene, slik at å bruke de fornuftig til nettopp det må jo være topp, så kan du bruke de herlige go` værsdagene til å sole deg og bare nyyyyyte 🙂
Lurer du på hvorfor det er viktig å vaske? Det har jeg forklart her

Her får du fremgangsmåte trinn for trinn hvordan du skal gjøre det.

Dekke til vekst som ikke tåler kjemikaler

Dekk til all vegitasjon som ikke tåler kjemikaler med plast.

Så hvis du skal ta en årlig vask, altså du skal ikke male/beise bruker du husvask. Hvis du derimot skal male eller beise, skal du bruke kraftvask. Kraftvask inneholder lut, og vil fjerne svertesopp og annet som har satt seg godt. Husvask er da ikke sterkt nok. Kraftvask er såpass sterkt at det vil blasse husveggen, derfor må du etterbehandle, og det innen kort tid, fordi veggen da er sårbar.

Spyl hele veggen med bare vann først

Bløtlegg så veggen med vann, bruk hageslange eller en pumpekanne.

Du trenger en husvaskkost som du fester på forlengerskaft

Vaskekost på forlengerskaft trenger du til jobben.

Nå kan du enten blande vann og vaskemiddel i en bøtte, og dyppe kosten i det, eller du kan bruke en pumpekanne, blande vann og middel oppi den og påføre veggen. Fordelen med pumpekanne er at da kan du spyle på veggen, det kan stå i noen minutter å virke før du skrubber med kosten. Du påfører nedenfra og opp, ikke motsatt. Grunnen til det er at ikke middel skal renne nedover veggen å skape skjolder.

Børst veggen med vaskemiddel

Med forlengerskaft når du høyt opp på veggen.

spyl godt av såpen etterpå

Tilslutt spyler du veggen igjen med vann, nedenfra og opp.

Ved årlig vask, kan det være nok å spyle veggen, påføre husvask med kanne, la det virke litt for så og spyle det av igjen. Kommer an på hvor møkkete det er. Ofte kan det uansett være lurt å ha en vaskekost for hånden å hjelpe middlet litt med.

Etter du har brukt kraftvask, må du gå over veggen å skrape/stålbørste det som må bort/er løst og deretter grunne bart treverk før du maler/beiser;)

Sjopp sjopp kom i gang med vårvasken du også:-)

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
4 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x