Gulv til gangen

Det første rommet i huset fortjener et vakkert, men praktisk gulv.
Hva er viktig å tenke på, og hva er forskjellene?


Gulv i gang, entre eller vindfang har litt andre krav enn i resten av huset. Det må tåle tung belastning, riper, hakk og en del fukt. Det skal også være godt å gå på og sklisikkert. Krav fra deg til ditt nye gulv i disse rommene kan med fordel være

– Tåle våte sko, snø, slaps, sand og grus
– Enkelt å gjøre rent
– Ripefast, slitesterkt

Iconik T-Extra Cosmo Charcoal, Tarkett

Valgene er likevel ganske store. Flere kategoerier, og innenfor hver kategori mange design. Tenk alltid på design og farge opp mot farge og materieler på resten av rommet. Trenger du hjelp, stikk innom din Happy Homes butikk med bilder av rommet 🙂

Boligvinyl

Det gulvet som kanskje har utviklet seg mest de siste årene er banebelegg av vinyl for boliger. Det er bygget opp i flere lag. Derfor er det meget slitesterkt. Du kan få vinyl i naturtro imitasjoner av keramiske fliser, naturstein, tregulv, med klassiske ruter, striper eller ensfargede i en lang rekke farger. Dagens vinylbelegg fås også med dempende materialer som gjør gulvet mykt og lydløst å gå på. Med banevare unngår du normalt skjøter, og i mindre rom kan belegget tapes fast eller klemmes fast under gulvlisten. Skal du ha et gulv som er lettstelt og sterkt, er vinyl er godt valg. 

Lettstelt, sterkt og i mange dekorer. Vinyl er et godt valg til gangen. (ProdusentForbo)
Iconik Texstyle Almeria Smoke, Tarkett

Vinylklikk

Ny teknologi gir oss en utfordring når det gjelder å identifisere hva slags gulv man faktisk går på. Vinylgulv med klikksystem er en relativt ny gulvtype som har blitt svært populær den siste tiden. Gulvene kombinerer vinylens slitesterke overflate med klikkgulvenes enkle leggeprosess. Designutvalget varierer stort, fra klassiske tre-imitasjoner til mer spenstige design. Klikkvinyl er det beste fra to verdener – vinylens slitesterk overflate og klikkgulvets enkle leggesystem. I tillegg til ekstremt slitesterkt er det lyddempende og godt å stå på.

Starfloor Click Ultimate weathered oak brown, Tarkett
Starfloor Click 30 Retro Black White, Tarkett

Fuktbestandig kork

Kork er et naturmateriale som har hatt et stort oppsving den siste tiden. I utgangspunktet er ikke kork et gulv som tåler altfor mye vann, men ved hjelp av ny teknologi kan man nå lage korkgulv som er ekstra vannbestandig, kalt HydroCork. Maxwear er et kortgulv med vinyltopp. Vinylen gjør det veldog slitesterkt (referanse tekst over) og kork gjør det lunt og lyddempende. I skjøtene er det en fuktsikring som gjør at det tåler en del fukt.

Hva med kork som tåler vann?
Maxwear Ek Gray, Golvabia

Flis

I dag er fliser nordmenns førstevalg i entreen. Og varmekabler er noe alle vil ha, og det krever ofte varmekabler under fliser. Fliser i naturstein og skifer er trygge valg så lenge underlaget er plant, og flisene ikke blir glatte hvis de blir våte eller det kommer snø på dem. Vi skiller mellom semetfliser og keramiske fliser. Ta turen til din happy Hoems butikk for å få hjelp til ditt rom (obs.ikke alle har flis, forhør deg først)

Terrazzo flis, Golvabia
Antica Bardiglio, Golvabia
4 4 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x