Fra nøytral til fargerik stue

Oppusset stue, kjøkken og trapp i personlig stil. Hva gjør man når det er MDF panel på alle vegger og ønsker slette flater? Lene tar deg gjennom oppussing av stue og kjøkken i sin nye bolig.
Tips, råd og inspirasjon!


fra-nøytral-til-fargerik-stue-happyhomes

Kjære venner, jeg har flyttet og pusset opp 2.etasje i rekkehus. Ha utdannelse innen faget, og skulle gjøre til seg selv, tar noen runder, merkelig nok. Det var lærerikt da, jeg tok behovsanalyse av meg selv og satt sammen en palett.

Jeg elsker farger- mange farger, men blått kun i små doser. Tapet er fantastisk, da gjerne blomster/natur. Litt lux følelse er deilig. Jeg vil ha det lunt og behagelig, men interiøret må gi meg energi, da jeg er en liten durasell, glad og blid 😀 Litt stramt budsjett og opptatt av gjenbruk.

Når du skal pusse opp er det smart å sette ned slike personlige punkter, som vil danne grunnlaget for ny helhet. En interiørkonsulent er drillet på dette, og god hjelp i prosessen. Ønsker du interiørhjelp, kan du sende inn skjema her

fra-nøytral-til-fargerik-stue-happyhomes
Her er meg og slik det så ut da jeg kjøpte det. Nøytralt- farger som ikke gir meg noe tilbake. Gulvet var en tynn laminat i en kald farge, slik at det blir kaldt både komfortmessig og visuelt. I tillegg var gulvet inndelt i to soner, noe som ikke er heldig for flyt og helhet i dette rommet. Ellers et flott rom med god gjennomlysning
Her legger jeg opp paletten i butikken i Trondheim. Jeg gjorde mye av arbeidet selv, men måtte ha noe hjelp fra håndverkere. Da involveres de i prosessen helt fra start. Farge vegger, tak og vinduer HH Protea. Farge vinduer kjøkken S3030-Y20R. Tepper Apricot, Golvabia. Tapet Aurora og Museum, Storeys. Gardiner Dorton Chestnut stue og Sanderson Tuscany II-Hay fra Intag.
fra-nøytral-til-fargerik-stue-happyhomes
Inspirasjon er hentet fra Madonna maleriet. Paletten er bygget ut fra dette med nabofarger fra rødt til gult, med ton i ton farger som variasjon. Det lille viktige krydderet er den grønne stolen som skaper en spennende komplementær kontrast til de varme røde nyansene. Tak og vegger har samme farge. Det skaper en større romfølelse, når det ikke blir hvit kontrastbrytning ved overgang tak. Tak og vegger har samme silkematte glansen. Gulvtepper har også samme farge som veggen for å skape et ryddig utrykk og forlenge veggene

GULV

fra-nøytral-til-fargerik-stue-happyhomes
Noe jeg er så happy for at jeg gjorde er gulvvarmen. Jeg fjernet det gamle laminatgulvet (varmefolie kan også legges oppå laminat) og la varmefolie fra Profag. Det er så enkelt at det trengs ikke elektriker. På 50m2 har jeg en kurs og to styringsbokser. Rett oppå her la jeg korkgulvet Maxwood fra Golvabia. Kork som er lyddempende og lunt, med ekte trefiner på toppen. Saken er at det er varmt og godt i rommet hele tiden. Når det har vært nede i 8-10 minus ute, har den stått på ca 22 grader. Jevnt over står den på 18 grader. Jeg har ikke behov for å fyre med ved. Superfornøyd, er så deilig å komme hjem fra jobb til lunt hus. Merkes ikke noe særlig på strømregningen heller, faktisk. Tommel opp. (På bildet er malemester Tom fra Happy Homes Trondheim)
fra-nøytral-til-fargerik-stue-happyhomes
Gulvet Maxwood Ek Naturhvit er vakkert. Brede, lange plank utvider rommet. Det er litt fargespill i det som gjør det levende, ekte og naturlig. Trappen ned til 1.etg har hvitvasket eik, slik at jeg måtte tilpasse fargen til den. En palett starter alltid med gulvet, så veggfarge etterpå, fordi gulvet utgjør den viktigste flaten i et rom.

Vegger

Tak og vinduer

fra-nøytral-til-fargerik-stue-happyhomes
Samme farge på vinduene i stua, som vegg og tak, for å oppnå en luftig og helhetlig romfølelse. De er malt i helblank. At tak, vinduer og dører alltid bør være hvitt for å øke romfølelsen er en usannhet. Samme farge eller en nyanse av veggfargen kan gi en bedre flyt og sammenheng. Hvitt fremhever og gir et tydelig skille som ikke alltid er ønskelig. Et bevisst forhold til valg av farger på disse elementene endrer rommets karakter totalt.
Har man eksempelvis store vinduer og ønsker å fremheve naturen utenfor er det lurt å dempe fargen på vinduene fra hvitt til veggfargen eller f.eks sort. ;-)Tips å ta med seg
fra-nøytral-til-fargerik-stue-happyhomes
På kjøkkenet som er i åpen løsning til stuen har jeg malt vinduene i en oker farge. Fargen er tatt ut fra tapeten, slik at vinduene skal gli i helhet med veggen. Den gule nyansen er gjentagende i maleri og sofa i stuen. Så man trenger ikke nødvendigvis ha samme farge på vinduene i samme rom, så langt det er en tanke bak fargebruken
fra-nøytral-til-fargerik-stue-happyhomes
Fargen på vinduet er også malt på vitrineskapet

Enkel fornyelse

Gammelt Ikea skap kjøpt på Finn, som jeg har malt og tapetsert. Først et strøk heftgrunn, så to strøk treverksmaling, glans 80. Jeg brukte Lady Supreme Finish
fra-nøytral-til-fargerik-stue-happyhomes
Stolene er bruktkupp fra et boligstylingsfirma som hadde lagersalg. Oslolampen er en gave fra venninner på 30 årsdagen, oioi faktisk 13 års siden og brudebildet av bestemor og bestefar er alltid med meg. Teppet kunne med fordel ha dekket begge stolene, med da kom det for langt ut på gulvet slik at dette ble good enought

Jeg er fornøyd, og kjenner at sånn kan jeg ha det i mange år. Veggfargen og tapetene er så varige og meg, så jeg kan kun gjøre endringer på interiør, for å få forandringer i fremtiden. Ungene er også happy, eneste min ny-komfirmant som ikke liker gul sofa, den bør jo være grå, men han vokser med den 🙂

5 2 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x