Hvorfor velge korkgulv?

Jeg anbefaler korkgulv av flere grunner. Verdt å få med seg hvis du vurderer å legge nytt gulv i år 🙂

21. april 2023


Vi alle ønsker å ta bærekraftig valg. Det er godt for vår egen samvittighet fordi vi vet at det er godt for planeten. Vi står daglig ovenfor flere valg, og ikke minst når vi skal velge gulv. Jeg vil her trekke frem korkgulv. Korkgulv gir deg ikke bare god samvittiget, men også en nydelig komfort

Kork
-hvor miljøvennlig er det egentlig?

Naturlig kork fra barken til korkeika (Quercus suber) er faktisk blant de mest bærekraftige materialene som finnes på planeten vår. Når den tykke barken til korkeika høstes rundt hvert niende år, så tar ikke treet skade av det. Etter hver innhøsting gror et nytt lag bark til. Korkeika kan bli flere hundre år gammel.

kork-som-gulvmateriale-happyhomes

I tillegg tar trærne opp og lagrer store mengder med klimagassen karbondioksid. I årene etter høstingen av korken øker karbon-opptaket til trærne med opptil fem ganger når ny bark dannes.

I motsetning til plast er kork biologisk nedbrytbart og lar seg enklere re- og oppsirkulere. Kork er også naturlig vannavstøtende og vanntett.


Maxwear og Maxwood

Det finnes flere typer korkgulv på markedet, men jeg har mye erfaring med Maxwear og Maxwood, som også har vært bestselgende gulv i kjeden i flere år. Hvorfor?
Disse to gulvene skiller kun toppsjiktet. Undersiden og kjernen består av kork og hardt presset HDF. På toppen ligger det enten vinyl eller trefiner.

Kork gir en naturlig lunhet, det er merkes i rommet og det merkes godt hvis du har en fot på en av disse gulvene og en fot på et lamiantgulv. Laminatgulvet vil oppleves kaldt i forhold til korkgulvet. Det er verdt å tenke på i henhold til i hvilket rom du skal ha nytt gulv. (har du barn som leker på gulvet, gulvkaldt osv)
Kork er isolerende og gir god lyddemping. -en behagelig komfort på flere måter. Da i tillegg til miljøaspektet. Kan det bli bedre?

Toppen til Maxwear er et lag vinyl med struktur. Slitesjiktet er på 0,55mm, dvs det er meget slitesterkt og godkjent for offentlig miljø. Alle kanter av hvert bord er beskyttelse impregnert, slik at det tåler mer fukt når det ligger f.eks på kjøkken og i vindfang.

Toppen på Maxwood er ekte tre. Et tynt lag finer, som gjør at produsent sparer på naturens ressurser. Velg mellom eik, ask og valnøtt i forskjellige tykkelser og lengder. Tynt lag tenker du, men kjernen av HDF er hardpressede trefibre som er mye hardere enn selv den hardeste tresorten. Hardheten gir et formstabilt underlag som påføres 8 strøk med sterk UV lakk. Dette gjør det mer slitesterkt enn «vanlig parkett». Bl.a brukt på gulvet i Sveriges utgave av «Skal vi danse» . Maxwood er svanemerket.

Disse gulvene er veldig lett å legge. Såkaldt 5g klikk, som betyr at du kan klikke et og et bord på plass. Gulvene bygger kun 10,5 og 11mm. Dvs det kan ofte legges rett oppå ekstisterende gulv, uten problem iht dører.

Så hva mer kan jeg si. Jo, det er vakre design. Gode fargenyanser som matsher tusenvis av veggfarger. Det blir også produsert i vårt naboland Sverige, som betyr lite klimaendringer som kan påvirke gulvet

Disse gulvene kjøper du hos din Happy Homes butikk

Jeg har lagt Maxwood hjemme hos meg, med gulvfolie under, det anbefales også. Har ikke trengt å fyre med ved i vinter og varmefolien drar lite strøm 🙂

5 1 vote
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x