Før/etter gang med revolusjonerende ny veggfornyer, nå slipper du å prakkes. Og hvordan male paneltak!

Gammel glassfiberstrie trenger du ikke ta av. Legg en veggfornyer. Les Lenes tips her.


nærbilde-gang

Strie, så veggfornyer, så ny tapet. Ingen grunning eller maling med denne nye veggfornyeren.

Tjoheisan dere 🙂
Jeg har pusset opp litt i gangen og vindfanget her, også litt på badet. Ikke ferdig enda, tar evigheter, har liksom så mye annet å gjøre enn akkurat det.. Selv om jeg liker godt å holde på, må jo barn,deres aktiviter og deres klæææær, herrigud så mye klær som må vaskes, henges opp og brettes hele tiden, for ikke å snakke om de tusen sokkene uten ektefelle…..Aaaaaaah Om jeg bare kunne male istedet for å lete etter ektefeller….Jaja heldigvis kan ungene bestikkes med en femtiøring for ekteparet, så kan jeg heller svinge malekosten imens iblandt hohoho

Gangen vår har stått nesten urørt siden vi bygde. Da vi bygde for en million år siden (føles sånn) så kjøpte vi dørene hvitlasert, de har stått og gulnet og gulnet.. stått i mange år og ventet på min hvite malekost. Taket på badet var panel, lakket, også gulnet og mørknet, så det hylte etter litt flott Fashion maling.

Så plutselig fikk jeg da en søndag ånden over meg, og gikk løs på dette badetaket. (søndager er IKKE hviledager i Lenehuset)

Tak før-gulnet lakket furu

Taket før-gulnet lakket furu

uoæ

Det må først vaskes GODT. Og da er denne rensen her suuuperbra. Den kan du bare sikke innom å kjøpe med en gang, for den er knall til generell vasking til jul. Du skal vel vaske til jul? Den er kjempe avfettende, den fjerner fettet, ikke bare flytter på det! Den lukter godt og det blir RENT. (ikke liksom rent, som det gjør med grønnsåpe og diverese husholdningssåper)Så vask av kjøkken, bad, vindu-suveren, helt topp! Faktisk fare for at den blir et kjært familemedlem. Skulle hatt 10 stjerner, ikke tre (litt skryt må være lov eller?)

huo

Jeg bruker Jordan tak og vegg mopp. Gjør det så enkelt og greit da.

yæ

Først maler jeg med denne Gjøco sperregrunn-to strøk. På bildet har jeg tatt et. Sperregrunn vil gi heft mellom maling og underlag, den vil sperre gulfargen inne (hvis ikke vil den gå igjennom malingsfilmen) den har kvistlakk i seg, og den har også maling i seg (5 glans) Den sitter godt på lakkerte flater også, som her. Hvis du ønsker et matt paneltak, kan du bare ta to strøk, og ferdig. Dette er bad, og jeg synes generelt det er fint med glans på panel, så jeg maler utenpå.

bøi

Her er utstyret jeg bruker. Jeg synes det er greit å bare bruke pensel på panel. Denne ultimate for forlengerskaft er fin. Den dekker godt og gir en fin malingsfilm. Alternativt kan du bruke rull og etterstrykspensel, det gir et enda glattere utseende.

giøco-fashion-til-panel

Her er det nymalt med et strøk oppå to strøk sperrgrunn med denne. Glansen blir ikke så stor når den har tørket. Jo høyere glans, jo mer motstandsdyktig, så derfor bruker jeg halvblank maling på badet.

øl

Lettere og lysere med hvitt tak. Selv om bilde ble mørkt hehe Da var det bare den trehvite døren igjen og gangen….

Så var det gangen og vindfanget. Der hadde jeg lyst på brystningspanel den gangen vi bygde (ikke spør..) Da var det trehvitt, og det ble lagt en strukturstrie over, som var rød juhuuu…den har jeg senere malt over til hvitt, også panelet. Nå har det blitt så slitt og stygt, og jeg ville ha tapet- lekker tapet med masse glans,og panelet fortatt hvitt. En lys og lekker gang. Helt motsatt av trenden med matte vegger og mørkere farger akkurat nå hehe Jeg er ikke så trendy alltid Ssssss

Vindfang før

Vindfang før-noe såååå kjedelig myyyyy gaaaad

Pabel og struktur strie

Panel og struktur strie. Det var rødt før, malingen har begynt å flasse.

Denne herlige strien måtte jeg enten ta av eller legge noe oppå. Alltid best å få av, men denne satt som støpt, og hadde vært mye jobb å få av med mye vannsøl og mye rå håndmakt, så derfor legger jeg heller en veggfornyer. Og da tenkte jeg at nå skal jeg jaggu prøve forskjellige typer. Fordi det finnes flere, og vet fra før noen av de er håpløse å legge.. Storeys har to, den ene er en meter bred, dekker godt, men litt sprø, vet jeg.

fd

Her er denne ene veggfornyeren. Ruller lim rett på veggen, etter å ha vasket over. Den er tjukk, så dekker godt, selv stor struktur, så gjør nytten sin, men den var litt sprø og stiv. Det gikk imidlertid greit, jeg fikk et godt tapetunderlag. Jeg brukte Casco New start limet, det fyller bedre underlaget. Denne strien er det mye glassfiber i, så anbefaler å bruke hansker underveis. Den må grunnes etterpå, og da går det mye maling. Denne egner seg ikke hvis du ikke skal tapesere oppå, fordi den er litt «lodden»

Aiaiai fiiiin tapet?

Aiaiai fiiiin tapet? Denne er fra PT Galleria

hioæhæ

Det hadde blitt mye med denne på hele veggene, så derfor fungerer brystpanelet fint. Og siden det er samme farge på det som på tak, lister ect blir det en fin helhet. Og Lene elsker blomster da, så denne er såååå meg. (jeg spurte Lenemannen, han dro litt på det..bob bob, han skulle vel heller hatt You`ll never walk alone tapet her hahahahhoho sweet dreams;))

guiø

Er her forskjellig skrudd ned i vindfanget, som jeg bare sprayet med Carat spray. Enkelt og greit!

er

Grøtete bilde, men det ble fint det, og greit å bare fornye det man har. (Bryteren er nesten påskrudd her..:P)

Så var det resten av gangen da. Slik strie der også. Her prøvde jeg den nye Easy Cover til Storeys. Den er kun 60 cm bred, oppbygd på en litt annen måte, en fin glassfibevev med en mineraltopp. Forgrunnet. easy-cover-oppbygningFor de som er opptatt av miljø, burde vi jo alle være..så er denne miljøvennlig. Under produkjson brukes kun vannbaserte råvarer uten innhold av tungmetaller, mykgjørere eller andre skadelige stoffer.

jpo'

Dette bilde er lånt med tillatelse fra Nina Holst fra Stylizimoblogg

Les hva Nina skriver om denne. Hun kaller den easy fix, så vi har nok samme opplevelse.

Hva-trenger-jeg-til-å-tapetsere-med

Utstyr til legging. Til denne kan vanlig premium tapetlim brukes

Denne her er å anbefale altså. Den var god å legge, ikke for stiv eller porøs, og ikke for tynn. Denne her skal ikke presses ned på underlaget, som man bruker med tapet, men legges lett oppå. Ha på godt med lim. Siden den bare er 60cm bred, er den lett å håndtere. Mange lurer på om man må ta av listene. Jeg gjør ikke det, jeg kutter meg inntil med en sylskarp kniv og sparkelspade. Men selfølgelig, skal det gjøres skikkelig, skal listene av først. Denne her gir en ny slett vegg, som du kan tapetsere eller male direkte på. Tommel opp for Easy Cover fra Storeys!

Gangen før. Måtte male dørene også. PÅ de gjorde jeg samme fremgangsmåte som på badetaket. Brukte 80 glans på de. Panelet er også malt over, jeg bruker halvblank på det.

Gangen før. Måtte male dørene også. På de gjorde jeg samme fremgangsmåte som på badetaket. Brukte 80 glans. Panelet er også malt over, jeg bruker halvblank 40 på det.

Her var hvordan det så ut. Slitt, malinga hadde flasset av

Her var hvordan det så ut. Slitt, malinga hadde flasset av mange plasser. Så jeg måtte pusse masse, flekkgrunne i flere runder, og masse akryl. Så ja, litt jobb, men viktig med skikkelig grunnarbeid.

Underveis her, smekker glansfull tapet

Underveis her, smekker glansfull tapet fra PT`s bok Galleria

Gang-etter-tapet-medglanspt

Ferdig tapetsert. Mangler fortsatt dørhåndtak, jeg må kjøpe nye og nytt lys i taket. Jeg skal gjøre ferdig, som Otto sinnasnekker sier hihi

etter3

Også trappen da, må finne på noe der, lei av svart håndløper. Male spilene istedet i 3 nydelig nyanser..? Jeg har en plan (åå jiiippiiii roper Lenemannen da gitt…hmhm) Fortsettelse følger hihihi

Ha en vidundelig uke:-) (jeg skal tl oslo til mamma å tapetsere der jadda jadda trallallaaa) 😀

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x