Hva gjør du med den sotete peisen eller den grå ovnen?

Smarte tips til hvordan du kan få peisen eller ovnen fin igjen.


huø

Det skal bli jul med nypolert ovn og glass i år:) (bilde fra Norpeis)

Heisan:)
Nå nærmer det seg jul, og det er mange forskjellige ting som skal fikses. Vi skal jo helst ha det perfekt rundt oss..Rent eller nytt og lekkert. Vi skal ikke drikke romjulskaffen foran en sotete peis f.eks, og gremmes over hvordan den ser ut. Eller ovnen, som skulle vært polert. Neida, det er bare å gjøre det du skal, så blir den kaffen ekstra god;)

sotet-peis-hva-gjør-jeg

Ser peisen din slik ut? Her er det brukt malefilt. Den er veldig kjekk, fåes kjøpt på rull, og bare å rulle sammen og bruke neste runde. Malere er veldig glad i denne.

Vaske vekk sot er vanskelig, eller det går ikke helt bort. Det må faktisk males. MEN maler du rett over, ja da er det ikke lenge før det ser slik ut igjen. Eller det blir flekkete resultat. Sotet går nemlig gjennom malingsfilmen.

errr

Først må du vaske vekk det du får bort av sot, slik at du ikke blander det i malingen. Til vasking bruker du kraftvask elle trestjerners gulvrens. I kraftvask er det lut, det er egentlig ikke for innvendig bruk fordi det kan misfarge og ødelegge. SÅ velger du det, så dekk godt til. Jeg synes selv en sterk blanding av trestjerners gulvrens er likeså bra. (men dere har vel skjønt nå at hjertet mitt er svakt for den flaska hahaha) Bruk i begge tilfeller hansker og svamp.

iu0

Masker i taket, så slipper du å male det også;)

hohuå

Til kantene må du ha en pensel

Det som er veldig viktig da, eller det som er trikset er at etter du har vasket maler du med KVIST OG SPERREGRUNN. Den vil sperre sotet inne, og unngå at den går igjennom malingsfilmen. Sotet kommer selfølelig på nytt, men det er da utenfra.

Gjøco-sperregrunn

Gjøco Sperregrunn. Vanntynnbar, tørker fort, overmalbar 4 timer. Med denne kan du bare ta to strøk, og ferdig. (kan brekkes)

uip

Så er det bare å rulle på resten mens du plystrer en julesang.

Så er det ovnen da, som har blitt stygg og grå i løpet av forrige fyresesong. Da bruker du vanligvis ovnsverte? Det kan du, men det superprodukt som gir en såååå fin patina er denne.

gai

Liberon grafittkrem fra Alanor

Denne er et rent naturprodukt. Det er oppmalt grafitt, blandet med voks. Grafittkremen gir en rustikk, antikk overflate og fremhever detaljer og profiler. Grafittkremen støver ikke under polering, den tåler høye temperaturer, skaller ikke av (det er ingen lakk) og blir ikke hvit ved sterk varme, og heller ikke sverter av. Den skal påføres i et tynt lag. Det kan være lurt å blande i litt møbelrenser. En boks varer til mange ovner, så du har til neste år også, og møbelrenseren trenger du til glasset, så bare å shoppe inn den også med en gang.

gilgyli

Hvis det er så rustent som her, hvis noe er løst, bruk en stålbørste først.

ho

Kapp busten på en pensel for å gjøre den litt stivere.

Se så fin den blir.

Se så fin den blir. Etter du har hatt på voksen, poler over med en lofri klut. Poler til ovnen ikke slipper mer farge.

Og da er du ikke ferdig vettu, fordi ovnsglasset må også få en overhaling. Og da bruker du denne

er

Møbelrenser er effektiv rengjøring på glass. Den er forøvrig veldig avfettende, så du kan bruke den til å gjøre ren kjøkkenviften og stålvasken også:)

 

FREMGANGSMÅTE
1. Hell litt Møbelrenser på en klut,
2. Tørk av glasset. Soten løses opp øyeblikkelig.
3. Vask glasset på vanlig måte.

Glasset er blitt blankt og fint igjen! 😀

Ha en super rengjørende uke hihihi

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
in vitro ADME services
in vitro ADME services
20. juni 2018 03:30

54876 555350Wonderful data, far better still to locate out your blog that has a great layout. Nicely done 126658

Einar Karlsen
Einar Karlsen
7. mai 2020 09:34

Oi, dette var virkelig inspirerende, godt å se det er gode tiltak å gjøre for å få ovnen fin igjen. Nå har vi en litt mer moderne type ovn, og vasker ganske ofte glasset slik at man får godt innsyn til flammene. Er jo en av de største grunnene for at man har ovn, for å se vakre flammespill tenker nå jeg da. Jeg og kona kjøpte denne for en stund tilbake, og vi er så fornøyde. Hva tenker du om en slik moderne peis:? https://www.biopeiser-shop.no/spartherm-varia-2l/2r-80h-4s_5272r33816.html Jeg var en del skeptisk i begynnelsen, liker de eldre. Men denne har virkelig… Les mer ›


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x