Mal panelet nå i vinter. Slik gjør du trinn for trinn

Vinteren er den beste tiden å male panelet på. Da er anelet tørt og på sitt minste. Slik gjør du.


Hepp hepp!!:)male-panel-24

Jadda, nå er vi i gang med nytt år, og det er så deilig! Det er vinter, det er kaldere og det er tørt. Så hør her da dere – DET ER NÅ DERE SKAL MALE PANELET-JAN,FEB,MARS. Tjopp tjopp, ut å kjøp trerens, grunning, maling, sparkel, akryl og utstyr hos en av våre fantastiske butikker. Før var det bare oljebaserte malinger, som luktet og man var avhengig av å lufte. Men HEI vi har passert gamledager, nå finnes det nesten bare vanntynnbare malinger som ikke lukter. Noen finnes det ikke lukt på i hele tatt. Du kan sove i rommet samme natt! Så jeg fatter og begriper ikke hvorfor du skal vente til våren og sommeren? Det er helteit av flere grunner,-for det første ved å vente kan du få dobbel jobb, fordi panelet trekker seg sammen om vinteren, så maler du om sommeren, ja da får du en fiiin stripe å se på allerede sesongen etter. Da må du pusse, grunne og male igjen. For det 2. er vi i butikkene ekstra suuuuperklare på denne tiden til å hjelpe deg,- vi er møkklei varetelling, vasking og rydding. Vi står blidsprengte og klare til å hjelpe dere som IKKE henger igjen i gamledager;) (med forbehold om jeg ihvertfall snakker om meg selv:P) Og for det 3. skal du om sommeren male UTVENDIG i tillegg til å sole deg:)
Og for dere som ikke har panel, men andre oppussingsprosjekter inne, så gjelder like fullt punkt 2 og 3. 😉

FØR

FØR

ETTER

ETTER

Her kommer fremgangsmåte for maling av panel. Dette her er fra Jotun. De har laget en video som ligger helt nederst. Jeg har klippet og lysnet fra den, derfor ikke helt optimale bilder, men poenget ser du. Her er maling av ubehandlet panel, men det gjelder også panel som er malt fra før. Da kan det hende du kan kutte grunning, men er det gammel oljemaling på fra før, så er det lurt å grunne for god heft.
Se hvordan jeg malte paneltaket mitt

hip

Først vasker du veggen godt med avfettende vaskemiddel. Hun her bruker klut, men du kan jo også bruke tak/vegg moppen. Den er super. Vask over med rent vann etterpå for å fjerne såperester.

hjhip

Så når det er helt tørt skal grunning påføres. Kvist og sperregrunn. Den gir heft, sperrer farge og kvist. Denne er utrolig viktig å ikke droppe. Selv om det er gammelt, tørt panel vil kvisten etterhvert trenge gjennom malingsfilmen

jji

Bruk pensel oppe og nede, så rull på forlengerskaft. Etterstryk med en etterstrykspensel for å få en jevn og fin overflate. Jobb to bord av gangen, hele flate. Ta ikke kaffepausen midt i!

huå

Når grunningen har tørket sparkler du sår og hull med sparkel for treverk. Når den er tørr pusser du over der du har sparklet.

bhiup

Når sparklet har tørket, pusser du over med sandpapir på slipebrett som du fester på forlengerskaftet. (så forlengerskaft er lurt å ha, det kan brukes til flere oppgaver)

g

Så greit, du står ikke oppi stige og knoter med hendene når du kan bruke forlengerskaft:) Og støvet fjerner du med støvmoppen:) Jordan vet hvordan!

de

Også kommer et lurt tips-bruk avispapir og brett sammen og putt nedi sprekker ppe og nede ved listene før du fyller på med akryl.

eee

Slik, da unngår du den støvsamleren der, pluss sorte hull, som ikke er pent.

bi

Påfør deretter akrylmasse med en fugepistol. Dra den langs kanten.

ee

Og bruk fingeren å dra over med. Jeg bruker å ha et vannglass stående for å våte fingeren litt først.

deede

Gjør det samme oppunder taklistene

uiø

Og i alle andre sprekker. Forskjell på sparkel og akryl er at akrylen sprekker ikke opp når treverket rører seg, den er elastisk.

iø

Deretter grunner du et strøk til, for å være sikker på å unngå gjennomblødning av kvist og gult treverk.

giuø

Når grunningen har herdet ferdig, kan du male. Jobb på samme måte.-pensel først oppe, nede og mellom. Så rull på, og tilslutt etterstryk med etterstrykspensel (ikke vanlig pensel, den vil gi riper-viktig med rett utstyr)jobb 1-2 bord av gangen

ghø

Etterstrykspenselen er bred og tynn. Kjøp denne, suuuuperviktig;) det blir så fint, glatt og ingen striper. (Hvis du ikke vil bruke rull og denne, så har nå Jordan en bra ultimate panelpensel som kan festes på forengerskaft. Spesielt til maling av tak, hvor det er tungt å etterstryke kan denne brukes. Men penest resultat blir det med nevnte metode)

giø

Se hvor fint det blir. Malt ekte panel er nydelig!

UP

Ferdg møblert, lyst og lekkert.

Her kan du se videoen, hvis du ønsker.

Ha en fantastisk fin vinterhelg:-)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
3 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
male panel | dekor-no.com
5. januar 2017 21:40

[…] Mal panelet nå i vinter. Slik gjør du trinn for trinn …Og for dere som ikke har panel, men andre oppussingsprosjekter inne, … Male innendørs, Oppussing, Panel og merket Hytte, Male innvendig, Tips innvendig av lene.Se mer […]

Pharmacokinetics solutions
Pharmacokinetics solutions
19. juni 2018 19:36

410419 870558Extremely clean site , thanks for this post. 363227


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
11. august 2017

Hvordan avrette gulv?

Hvis du ikke har avrettet gulv før, er dette en innføring med erfaringer hvordan du gjør det. Det er ikke vanskelig eller tidkrevende som du kankje tror.

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x