Hvordan påvirker fargene oss


Hvilke farger vi omgir oss med er viktige for ossTjohoo 🙂
Nytt år, nye muligheter? Det sies det iallefall, og det stemmer jo. Håper alle har hatt en kjempefin julefeiring og slutt på 2015. Lenemannen og Lenebarna har vært ganske så i ro.

Det er slik julen skal være. Julen er barnas, og vi vil den skal være litt på deres premisser. Ellers i året er det nok av full fres, og vi og de trenger en tid å roe ned. Vil de ut, Okay, vil de se film Okay, kino Okay, godteri Okay….Hele kluet er at vi foreldre skal delta, familien skal være sammen. Nå har jeg maur i rompa da, og når jeg har sett en film er det greit å gjøre noe annet hehe som å dampvaske hele kjøkkenet og innredningen f.eks noen vasker før jul, Lene vasker i jula…men en fin jul, det har det vært! Også er det alltid greit å komme inn i hverdagen med rutiner igjen, både for store og små..

Fargene vi omgir oss med er viktige

2016 blir et spennende år for oss i Vakre Hjem kjeden. For oss er verden full av muligheter, vi strekker oss stadig mot det bedre, vi vil bli større og alle de lokale flotte butikkene med så mye dyktige folk.- Ja, det står det virkelig respekt av, de skal ha en positiv flott hverdag, og vi på kjedekontoret skal gjøre hva vi kan for å hjelpe til med det. Jeg gleder meg til et nytt år i denne Vakre kjeden 🙂

Hvilke farger vi bruker i hjemmet vårt spiller en rolle for oss

Jeg gleder meg også til å gi dere de ferskeste nyhetene og trendene innen interiør og produkter også i 2016. Interiør er kjempegøy. Vi nordmenn er på oppussing toppen i Europa. Vi skal bruke masse penger på oppussing også i 2016, og jeg vil gjerne bidra til at dere tar de riktige valgene for dere personlig. Så oppdatering, tips, råd og veiledning får du her også i år. Heng deg på 🙂

Så da starter jeg årets første innlegg om FARGER. Litt fargepsykologi. Fordi det er jo slik at fargene påvirker oss. Derfor blir fargene viktige når vi skal pusse opp.

Vi har omgitt oss med mye hvitt og nøytralt de siste årene, men nå kommer fargene tilbake. Vi vil i løpet av de neste årene bruke mer og flere farger i interiøret. Jeg håper Ola Normann kan bli litt mer vågal! Tørre å tapetsere med det motivet eller male de fargene som man har lyst til. Ikke tenke på hva andre synes, fordi vi er så forskjellige som mennesker. Og som jeg har sagt i diverse foredrag så burde et hvert hjem være like forskjellig som vi er forskjellig mennesker.


fargene påvirker oss i hverdagen
FARGENE PÅVIRKER OSS
Tro det eller ei, fargene påvirker humøret ditt, apetitten og sexlivet ditt 😉

Rødt 

Rødt forbindes ofte med fare, lidenskap, skjønnhet, sinne og i svært mange kulturer: lykke. Det er den sterkeste fargen i fargesirkelen, og er kanskje ikke rart at pulsfrekvensen vår kan øke i røde rom.

Historisk har rødt vært fargen til både kirke og styresmakter i Europa, og det var ikke før man begynte å importere rødt fargestoff fra Amerika, Midt-Østen og Asia i det 15.århundret at det begynte å bli mer vanlig å gå med rødt.

En klar chilirød farge kan virke retro (men alt annet enn gammeldags) og passer perfekt i entréen, som en stor varm omfavnelse til alle som kommer inn utenfra. På soverommet derimot, vil en en mørkere rødfarge fungere utmerket, mer i tonen mot brun.

Rødt i interiøret. Fargene påvirker oss psykologisk Rødt-i-interiøret. Fargene påvirker oss i stor grad Rødt i interiøret. Fargene påvirker oss i hverdagen Rødt i interiøret. Fargene påvirker oss Rødt i interiøret. fargene påvirker oss psykologisk

Grønn

Grønt er en vennlig farge som signaliserer ro, natur, og balanse. En god og nøytral farge som gjør oss umiddelbart mer avslappede. Det er også en farge som er takknemlig å bruke, for den er hverken maskulin eller feminin. Grønt kan brukes i alle rom.

Hvis hjemmet ditt har mye lyse pasteller, kan en grønn farge på veggen gi inntrykk av at rommet er større. Har et rom lite dagslys, kan det være lurt å velge en dypere eller litt skarpere farge (for eksempel lime)- de fungerer bedre sammen med lampelys.

grønt i interiøret. grønt i interiøret grønt i interiøret er beroligende grønt virker beroligende på oss grønt i interiøret grønt er en flott rolig farge å bruke i interiøret grønt i interiøret

 

Blå

Blått er fargen som appellerer til begge kjønn. Den senker blodtrykket, og har en beroligende effekt på oss. Mange velger denne fargen på soverommet av nettopp denne grunnen.

I spisestua, derimot, må du være litt forsiktig. Blått kan nemlig senke apetitten. Mange forestiller seg blåfarger som mørke og kalde, men slik trenger det ikke å være. Hvis du for et kjøkken velger en lys blå med mye pigmenter og bruker en kremhvit som kontrastfarge, får du straks et landlig, eller shabby-chict, inntrykk.

blått interiør Bruk av blått i interiøret Blått i interiøret Blått i interiøret blått i interiøret Blått i interiøret Blå fargen i interiøret Bruk av blått i interiøret Blått interiør

Gult

Dette er fargen til glede og visdom, og hvis dette er din favorittfarge oppsøker du orden og logikk i tillegg til situasjoner hvor du kan stortrives.

Gult er solens farge og har en sterk positiv påvirkningskraft på oss. En farge som utvilsomt gjør oss glade. På gangveggen vil gult være strålende, men kan gjøre det vanskelig å sove om du maler denne fargen på soverommet.

Gult sies å føre til en følelse av frustrasjon, og er derfor viktig i kun mindre doser, men kan samtidig friske opp å skape et spennende interiør.

Bruk av gult i interiøret Bruk av gult i interiøret Gult i interiøret Gult i interiøret Bruk av gult i interiøret Gult i interiøret Bruk av gult i interiøret

Orange

Dette er utvilsomt en positiv farge som sies å stimulere appetitten. En meget anvendelig farge som passer godt til alt fra klær til møbler og malte vegger.

Orange stimulerer oss kreativt, så bruk gjerne oransje maling eller tapet på arbeidsrom og kjøkken. Er du den lykkelige eier av en grå sofa, så vil denne ta seg veldig godt ut mot oransje vegger.

Bruk av orange i interiøret orange i interiøret Bruk av orange i interiøret Orange i taket Orange detajer i stuen Orange detaljer i interiøret

Lilla

Lilla er definitivt en glad og god farge. Den påvirker oss positivt. Varme nyanser av lilla inviterer til kreativitet, mens de kjøligere nyansene er beroligende og avslappende.

Lilla vil vi se mer av den i fremtiden.

Lilla farge i interiøret Lilla farge i interiøret Lilla farge i interiøret Lilla farge i interiøret Lilla i interiøret Lilla i interiøret Lilla i interiøret

Sort og grått

Sort og grått er farger som man bør være forsiktig med. Det kan virke trist og kjedelig i rom malt i slike farger.

Vi skal ikke legge skjul på at det er stilig med sort på veggen. Men mal én vegg for å skape et ekstra blikkfang, så unngår du samtidig at rommet føles mørkt og mindre. Riktig lyssetting er aller viktigst her.

Grått er imidlertid den verste fargen du kan ha på soverommet, og kan gi en følelse av uro og tungsinn, likegyldighet og tiltaksløshet- ikke minst kan den sabotere sexlivet.

Grått interiør grått i interiøret grått i interiøret

 

grått i interiøret Grått interiør Sort kjøkken

Hvitt

Hvitt er uskyldens farge, og det er bevist at folk i rettsaker med hvitt oftere blir frikjent enn de med andre farger. Likevel, av alle fargene er hvitt den som har minst innvirkning på humør. En passiv farge, som føles ren og fredelig, men kan oppfattes som kald.

Styr unna hvitt på soverommet. Det kan ødelegge nattesøvnen og føre til hodepine.

Hvitt interiør Hvitt interiør hvitt interiør hvitt interiør Hvitt i interiøret Hvitt interiør

 

Så hvilke farger liker du å ha i livet ditt? Verdt å være litt bevist det 🙂

Ha en flott uke, og start på det nye året! 🙂

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
1 Comment
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Jeanette
Jeanette
22. februar 2016 23:52

Veldig inspirerende, jeg driver å pusser opp selv. Jeg skal pusse opp gangen min og har lyst å ha en oransje farve- litt halvretro. Kan jeg spørre om hvordan farve du har på kjøkkenveggen bak kjøkkenviften?


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x