Interiørtrender i høst 2013/14/15

Pasteller, gull og kobber er stikkord for høstens trendbilde.


 

Hei og hå:-)

gjj

Trend i høst,pastellfarger. Grått i kombinasjon med gull og kobber. Bilde hentet fra BORGES TAPETKOLLEKSJON DECORAMA

Tilbake fra hovedstadsbesøk, gave og interiørmesse på Lillestrøm med trendforedrag og tapetmesse til Borge. Jeg startet med trendforedraget til pej om kommende trender og fargebruk 2013- 2015. Ingen store overrskelser kom igrunn, noen store omveltninger kommer det ikke, hverken i fargebruk eller design. Men generelt beveger vi oss mer mot større fargebruk, pastellfarger. Og kombinasjon av forskjellige pasteller er jo bare nydelig.

yhuiø

Herlige blanding av pasteller. Disse blå/grønne og røde nyansene ser vi mye av framover. Bildet tatt fra pej sin utstilling som er dekorert av Mona Fekstad og Marianne Urdahl

Det som vi virkelig vil se mer av er metaller,- gull og kobber spesielt. Messing kommer det nok enda mer av neste år. Hvor mange jubler nå..?hehe min generasjon har nok messing langt oppe i strupen enda, men nå vil vi ikke bruke den på alle rammer, lamper, lysestaker osv. Nå vil vi bruke den i små doser og grupperinger, som et innslag i interiøret. For de vågale er det bare å smelle til, la det skimte og stråle i metaller i hjemmet. Høy kontrastbruk altså-strålende metaller mot sarte pasteller. Nyyyydelig spør du meg. Tommel opp trendsettere!

ghl

Kobber, gull og pasteller. Bilde fra Pej utstilling

hb

Kobber og gull, i kombinasjon med sølv. Det er bare å tørre, for lekkert blir det:) Foto Ragnar Hartvig fra Klikk.no

Innimellom pastellene vil vi fortsette, som i år å bruke klare farger på møbler, tapeter, lamper o.l som små herlige fargeklatter i en ellers nøyral, rolig basis. Neonfarger vil vi også se drypp av. Vi vil ha glade hjem!:)

fti

I glade hjem, trengs litt farger. Kraftig lilla bord til ellers nøytrale pasteller gir herlig effekt

«Dere normenn elsker romatikken» sa danske Søndergaard. Åja, vi elsker jo blonder og blomster! Bare tenk på hvor stilen shabby shic har slått ann i Norge. Shabby chic er nå ut, har man konstatert, men vi fortsetter med romantikk, men nå i nye former. Nå vil vi f.eks se lag på lag av hvitt med nye strukturer-vi henter inspirasjon fra slutten av 1800 tallet. Alt er ikke hvitt, vi bruker farger, men stilen vil nok til mange forbli romantisk og nostalgisk.Basisen blir tyngre, men det vil aldri bli dystert. Vi elsker disse tv seriene fra 1800 tallet som Mr Carthright og Paradise med lag på lag, pasteller, dyp rød til fin rosa og dyp blå til lyseblå-mot masse gull og stas hihaaaa

gy

1800 tallets  impulser trer frem i interiøret

gy

Nostalgi og ornamnter selger godt i Norge, og det vil fortsette. Vi liker det lekre, flotte, lette interiøret godt. Her bilde fra BORGE SIN TAPETKOLLEKSJON PIANO

YUO

Det klassiske lyse interiøret fortsetter, men vi drar inn flere farger. Blålige pasteller er nydelig. Skapet her er malt i gustaviansk blå fra Jotun. Foto Ragnar Hartvig

Og nettopp denne rødfargen-pastellrøde nyanser og denne blå/grønnfargen vil være dominante i interiøret fram mot 2015. Spesielt blånyanser vil vi se mye av

hupi

Blånyanser i kombinasjon med kobber og lyst treverk er HOT nå. Her bilde fra Jotun. Veggen er malt i nordisk hav

Caffelattefarger, greige og gråtoner fortsetter.

Må bare nevne en ting og det er at det er så artig å jobbe i butikk å hjelpe mennesker med interiørert deres hver dag. Følge med på hva de som ikke er interesset egentlig i hele tatt får med seg og hva de tenker når de skal pusse opp. Og nå er det veldig tydelig at folk har fått med seg at den store trenden er grått-gråtoner. Ikke gultoner som før-lys toscana, varmhvit osv, i tillegg til masse furu hvor da hjemmene endte opp som noen gule egg inni..men gråtoner, dvs poenget er at nå er noen hjem på vei til å bli noen grå huler..(for å sette det å spissen)Sofaen er grå, teppet er grått, gulvet er grålig, veggene er grå.. Er du på vei dit? Søk hjelp! Grått er perfekt for å veie opp mot gule/brune nyanser. Grått blir veldig fint og lekkert sammen med andre farger, og nydelig sammen med pasteller og nå GULL. Men bare grått nonono

Det lyse treverket kommer for fullt inn i trendbildet. Mange har begynt, og flere vil etterhvert bytte ut all Bombay med lettere, lysere treverk.

r67o

Lyst treverk, gråtoner, pastell og geometri er en del av trendbildet nå og framover

Geometriske former kommer det nå mer av på alt fra puter til tapeter. Dette vil nok etterhvert ta over for den sterke dyre-og naturtrenden som sakte men sikkert vil dabbe av i de to kommende årene.

gyuo

Geometriske mønstre og mørkere vegger er desidert lov. Her fra BORGES TAPETKOLKSJON DECORAMA

Men tilslutt innen for alle disse trendene og stilene gjelder det samme. DET HANDLER OM Å SKAPE SITT PERSONLIGE HJEM. Oppussing av gamle møbler, lage sin egen vri, det eklektiske er forstatt dominerende.

gyul

Bevist stilblanding. Skap ditt personlige interiør. Bilde fra Bonytt

 Ha en knallfin ettermiddag og kveld.Før middag, stikk innom Vakre Hjem butikken å kjøp en GULL farget Carat spraylakkboks;)

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
1 Comment
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x