Du kan male den gamle parketten!

Slik maler du parkettgulvet ditt.


Ferdig malt perkett

Hallais 🙂
Søndag kveld allerede, svoooosj skal si de helgene går fort unna. Vært knallvær også. Tok meg en joggetur rundt i bygda her, og la merke til alle som kom ut av redene. Hagene ryddes, gress brennes, utemøblene frem..Ja det er deilig med vår og sol!
Når det blir vår og sol er det også tusenvis som pusser opp inne. Jeg pusset opp i påska. Da malte jeg parketten på stua, og brystningspanelet. Jeg har før malt kjøkkengulvet, nå flere år etter var det på tide med stuen. Farge egghvit, 0502-Y. Jeg synes det er utrolig deilig med hvitt gulv. En rolig lys flate, som skaper en god basis med samme farge på tak, vinduer, lister og dører. Panelet er også egghvit. Dere som vet jeg elsker farge stusser sikkert litt over alt det hvite, men jeg har mye tapet og punktfarger, og nå står kjøkkenet for tur neste runde og det blir helt grønt 🙂 (hmmm.. Lenemannen vet ingenting…men han blir nok ikke så overrasket..;))

Så her får dere oppskriften på å male lakkert parkett.

Male parkettgulv

Hehe en nyyydelig gammel lekker parektt. Passe gulnet på forskjellige steder, og temmelig slitt. Den har ligget på i 13 år, pusset ned og lakkert på nytt for 5 år siden. Nå må den enten skiftes eller males.

Hvordan male parkett

Først en real og grundig vask med sterkt avfettende middel. Jeg sverger til trestjerners gulvrens. Husk å vaske over med rent vann etterpå slik at all såpe blir borte

Hvordan male parkettgulv

Når gulvet er helt tørt, er det klart for grunning. Jeg brukte Jotun kvist og sperregrunn. Dette for å stoppe farge gjennomtrening. To strøk anbefales- et døgn tørketid imellom. Det skal brukes eget utstyr til grunning, fordi det oppstår en kjemisk forbindelse som gjør at malingen vil klumpe seg ved bruk av samme utstyr. Evnt må det rengjøres skikkelig, men det tar tid. Kjøp dobbelt! DEt skal også sies at dette gulvet har en helt matt lakk, så jeg trenkte ikke slipe først. Har du derimot en blankere og tydeligere lakkhinne, slip over med sandpapir.

Hvordan male parkettgulv

Her grunner jeg med Jordan rull på forlengerskaft

Hvordan male parkettgulv

Når grunningen har tørket, synes alle sprekker veldig godt. Jeg gikk over med akryl. Det hjelper kun en liten stund. Skal du ha malt gulv må du tåle sprekker.

Hvordan male parkettgulv

Her er gulvet ferdig grunnet et strøk. Prøv å ikke overlapp for mye, men jeg hadde litt, og det synes ikke gjennom malingshinnene som komemr etterpå

Hvordan male parkettgulv

Så klart til maling. Nytt utstyr og trestjerners gulvmaling. Den er vanntynnbar. Trenegr 8 timer mellom strøkene, jeg tok 3 strøk oppå grunning

Hvordan male parkettgulv

Nymalt, denne har en 40 glans, halvblank.

Hvordan male parkett

Møblene satte jeg inn et døgn etter siste strøk

Male parkettgulv

Dette skapet kjøpte jeg på loppis, og pusset opp. Det har jeg skrevet om her

Ferdig malt parkettMale-parkett-13 Da ønsker jeg alle en god uke. Vet dere, jeg skal til Milano, på den store møbelmessen. Ooooohooi som jeg det gledes! Tilbake neste uke, seee u 🙂

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x