Hva er forskjell på alle gulvsortene?

Det er mange forskjellig typer gulv idag. Alle har sine kvaliteter. Hva som passer i ditt prosjekt og dine behov er smart å tenke på når nytt gulv skal invisteres.

5. oktober 2017


Hello! Vi har pågående kampanje, masse inspirasjon, tips og råd. Skal du pusse opp burde du ta en kikk 🙂 Tilbudene varer til 7.10

Vi har gulvdager, og fine priser på gulv. Men det er ikke rart hvis du blir forvirret over hva de forskjellige sortene er og hva som blir best for deg. Det er mange varianter å velge i, og alle har sine kvaliteter.
Gulvet er den viktigste flaten i rommet, både visulet og komfortmessig, så skal du invistere i nytt gulv er det smart å tenke godt igjennom, få hjelp til ditt prosjekt før kjøp.

Maxwood slitesterkt tregulv med kork bakside

Maxwood fra Golvabia. Korkgulv med ekte treverk på toppen

Derfor tenker jeg å presentere de forskjellige sortene, så kanskje du blir litt klokere:) Alle sorter har sine kvaliteter.

VINYLBELEGG
Vinylbelegg er i navnet vinyl (vinyl er kunstig fremstilt materiale, pvc plast) Det er såkalt banevare, det betyr at det kommer på rull i 3 og 4 meters bredde. Du må forholde deg til bredden, å bestille hvor mange meter du trenger. Det beste er å unngå skjøt. Det kan skjøtes, er det da mønsterrapport, må den beregnes ut fra størrelse (står bakpå prøven i butikken)

Tarkett trend-gulvbelegg-happy homes

Tarkett_Trend_240_Almeria_Black_

Tarkett extra-gulvbelgg fra Happy Homes

Tarkett_Extra_Woolland_Oak_Brown

Belegget er kun 2,4 – 2,8 mm tykkelse. Det kan derfor legges oppå gammelt gulv. Perfekt i gamle skjeve hus..

Vinylbelegg er veldig slitesterkt og lettstelt. Noen leveres med tekstilbakside, da blir det lunere og mer lyddempende. Leveres med 10-20 års garanti.

Legges løst (listverk oppå) kan evnt hellimes.
Slik legger du gulvbelegg

Et HAV av design å velge iblandt.

Tarkett Texstyle-gulvbelegg-happy homes

Vinylbelegg Texstyle Broken Slate Black

 

VINYLSTAVER

Dette er vinylbelegg kan man si, men i staver eller fliser som skal limes. Kun 2,5 mm tykkelse. Finnes i stort utvalg design, både treverk, betong og sten.

Vinylstaver-happy homes

Forbo-Allura Wood w60374

Vinylflis- Happy Homes

Forbo-Allura Abstract

Vinylstaver-happy homes

Vinylstaver hellimes. Legges tett intil hverandre. Bilde fra Ifi.no

VINYLKLIKK

Vinylklikk er vinyl i staver/planker med klikksystem. Det er tynt, kun rundt 4mm, og de er stive. Det skal legges flytende, ikke limes. Ekstremt slitesterkt (du klarer ikke ødelegge det) Det kan legges oppå ekisterende gulv, så lenge det er flatt og hardt. (ikke tregulv f.eks) Har du gammelt belegg eller laminat kan du legge dette oppå.

Mange design å velge iblandt.

Vinyl klikk gulv-virtuo gerfloor -happy homes

Gerfloor Virtuo Mikado

Klikk laminat-virtuo-Happy homes

Virtuo Baya Clear

Vinylklikk-gerfloor-happy homes

Virtuo classic 55

LAMINAT

Laminatgulv er dagens mest solgte gulvmaterialet. Det er laget av en mdf kjerne, hvor det på toppen ligger et toppsjikt av vinyl. Det er et foto som er gjenskapt. Derfor vil du ved laminat se at f.eks kvister går igjen på samme plass. Kvaliteten på laminat har blitt stort mye bedre de siste årene. Før kunne man se en blank «plastikk» hinne oppå, nå er gulvene matt og ser ganske ekte ut.
Laminatgulv har klikksystem, slik at det er lett å legge. De fleste nå kommer med såkalt 5G klikk som betyr at en og en plank kan klikkes på (som et puslespill)

Laminat gulv colonial vintage 8 mm

Laminatgulv Gerfloor Colonial Vintage

Martin og Caroline er storfornøyd med sitt nye laminatgulv

Her er det et stort utvalg i varianter, design og prisklasser. Som alt annet betaler du for hva du får. Laminat er ikke spesielt varmt å trå på, slik at det er smart å legge en korkmatte under. Da får du et lunere og mer dempet gulv. Trinnlyd er også i varierende grad, så sjekk det. Har du hund f.eks kan stor trinnlyd være irriterende.

Fordelen med laminat er at det er slitesterkt, rett å rengjøre. Fargen forandrer seg ikke.

Laminatgulv-happy homes

Kronotex Dynamic Connex Grey

Laminatgulv kronotex mammut-happy homes

KORKLAMINAT

Dette er hakket mer ekslusivt vil jeg si enn ordinær laminat. Det er også en hdf kjerne, men under ligger det et lag med kork. På noen ligger det kork i to lag. På toppen er det et lag vinyl. Vinylen er forsterket slik at den tåler masse. Umulig å ødelegge. Gulvene er utrolig naturtro. Kork er et naturmateriale, og gjør gulvet lunt og lyddempende. Prøv å stå på en vanlig laminat med et bein og korkgulv med andre så merker du med en gang forskjell.

Soverom inspirasjon-happy homes

Korklaminat brukt som sengegavl. Her Maxwear Ek Dusk fra Golvabia

Les mer om dette soverommet

Korklaminat-lunt og dempende gulv fra Golavabia

Maxwear Ek Mountain

Gulv med kork bakside-maxwear-slitesterk og lyddempende- Happy Homes

Maxwear Ek Snow

PARKETT

Parkett er vel kjent for de fleste. Det er ekte tregulv av forskjellige tresorter. Volumet ligger i eik. Ønsker du ekte, naturlig vare er parkett et must. Her går kvisten naturlig igjen (ingen foto) og gulvet er lunt og nydelig som bare ekte tregulv kan være. Parkett kommer i mange fargenyanser ettersom hva treverket er behandlet med. Da er det tilsatt pigment før toppstrøk med lakk eller olje. Og hva er forskjell? Olje trekker ned i treverket, gir et helmatt utseende, veldig naturlig og mykt. Oljet parkett må oljes opp med jevne mellomrom ettersom slitasje. Lakk legger seg på toppen med en beskyttende hinne. Lakken kan også være helmatt. Den krever ingen etterbehandling.

Parkett Tarkett Happy Homes

Parkett fra Tarkett-Elegance Oak ChampagneBrushed.

Parkett kan slipes ned en eller flere ganger. Avhenger av tykkelsen.
Det er mye fordeler med parkett. Eneste bakdelen (som ikke trenger å være bakdel) er at fargen alltid vil forandre seg. Selv om det er behandlet med hvitpigment, vil treverket endre farge over tid. Garvesyren i treverket er gul, så fargen blir gulere og mørkere. Parkett fås i 1 og 3 stavs. Idag er det moderne med plank, 1 stavs. Men 3 stavs holder stand, og er rimeligeligst. Parkett er klassisk, dvs det går aldri av moten.

Idag er det slutt på at parkett må limes. Det kommer i klikksystem slik at det er enkelt å legge.

Parkett fra Tarkett- Happy Homes

Tarkett- Elegance Oak Brushed

Parkett fra Tarkett- Happy Homes

Manor Oak Classic 42280553

 

PARKETT M/KORK

Dette er et spesielt gulv. Ikke så mange på markedet som har det, jeg vet bare om Golvabia hvor det heter Maxwood. Det er kork i kombinasjon med ekte treverk på toppen istedet for kunstig. Treverket, eik er tynt, men det er brult av det hardeste på eiken, og da kan man bruke en annen lakk som gjør det veldig mer slitesterkt enn vanlig lakk. slitesterkt, lunt og ekte gulv

Maxwood slitesterkt tregulv med kork bakside

Maxwood fra Golvabia

Maxwood- tregulv med korkbakside

Maxwood fra Golvabia.

FURUGULV

Furugulv er furuplanker som limes sammen. Ekte treverk som alltid holder stand i interiørbildet. Furugulv må behandles med noe. Det kan bare imprigneres med fett/voks, som grønnsåpe, men helt ubehandlet blir det fort stygt. Det kan beises, oljes og males.

Les «furugulv, hva gjør jeg»

Furugulv-hva gjør jeg- Happy Homes

Oljet furugulv

Oljet furugulv, naturell brun

Oljet gulv med trestjerners olje, naturell brun

 

Ha en flott kveld, jeg skal feire den minste Leneguttens 10 årsdag, før jeg skal male gulvet! For alle gulv kan males, visste du det? Jeg har malt kjøkkengulvet, nå er det på tide å male over igjen.

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
3 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Pusse opp på hytta i påsken? – Happy Homes Norge
19. mars 2018 14:34

[…] Hva er forskjell på alle gulvsortene? […]

Pharmacokinetic studies in rodents
Pharmacokinetic studies in rodents
20. juni 2018 01:15

798717 283608I genuinely prize your function , Wonderful post. 371024


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x