Lene blogger om trender, tips og inspirasjon

Male parkettgulv

Male gulvet er enklere og billigere enn å bytte det.


Hei og håååå:) Ihiiii:):)

fyul

Male parkettgulv kan gjøre susen på en sliten parkett. Billigere og enklere enn å skifte gulv også.

Jeg har malt igjen..! Mens Lenemannen og Lenebarna var bortreist på sørlandsferie, og jeg likevel måtte være hjemme å passe butikkfortet,så jeg den gyldne passende anledning til å få malt kjøkkengulvet. Eikeparketten. Dette visste selfølgelig ikke Lenemannen noe om..OooIhiiii (jeg har nevnt det litt stille før at jeg vil male gulvet, men har ikke akkurat fått stormende jippija tilbake, han har dratt litt på det- greeeit da.., men IKKE HVITT!) Hvilken farge ble det?..HVITT hehe Egghvitt 0502-Y. Vi har egghvitt i tak, vinduer, lister, vegger, dører…så med egghvit blir overgangene fine, og basisen helt rolig. (vi har mye farger og tapeter, så kjempeviktig med en rolig, ren basis)Og jeg elsker egghvitt, den ser hvit ut uten ren hvitt til sammenligning, men ikke kald hvit, og den er ikke for gul.

giyp

Her er gulvet før maling.

iø

Nærbilde av gulvet. Som dere ser så var dette gulvet ganske slitt. Det hadde sprekt flere steder, og fullt av flekker. Dette her er etter vask hvor jeg skrubba det skikkelig med trerens.

Først altså en GOD vask

Først altså en GOD vask. Sterk blanding. Jeg brukte skurebørste enkelte steder. Gå over med rent vann etterpå for  fjerne såpen. Denne vaskinga er bare å glemme å hoppe over. Ligger det noe som helst møkk og fett igjen, hjelper det lite med mange strøk, for malingshinna løsner fra underlaget. MEN du trenger ikke nødvendigvis å slipe, hvis du gjør vaskejobben grundig. Jeg trengte ikke å slipe i hele tatt. Nå hadde ikke jeg en blank lakkhinne der, den var nedslitt, men har du det, så slip over også.

Her er utstyret og malingen

Her er utstyret og malingen. Penselen mangler på bildet ser jeg

gyu

Her er penselen, Jordan ultimate selfølgelig

huøi

Jeg var litt usikker, for jeg synes det er litt sjarm med sprekte tregulv, men når det er nymalt er det fint uten. Sprekke vil det nok gjøre med tiden likevel, så etter første strøk gikk jeg over med akryl i alle sprekker.

fyul

Jeg tok 4 strøk. 3 hadde holdt, men jo fler jo hardere malingshinne og mer slitesterkt. Det må minumum gå 8 timer mellom strøkene. Kjenn på gulvet mellom hvert strøk at det glatt og fint, mopp over det, ALLE STØVKORN SYNES I MALINGSHINNA

GH

Dårlig bilde, men nymalt og lekkert

tyul

Tataa jeg er fornøyd, hel rolig basis, ro i Lenesjelen..:P

gyi

Bord- understellet var hvitt før. Nå ble det mye hvitt, så jeg mala det svart, for å få inn kontrast. Det ble bra! To stoler er blå/turkise

Og Lene var liiiitt spent da Lenemannen kom hjem…em em mala gulvet du!..Ja..-
Men etter sjokket hadde lagt seg, var det smil og klem og kommentar:det ble lyst og fint, kjøkkenet ser mye større ut! Skal vi male stua også?..:-D Ååå hvor jeg elsker denne mannen hihi (male stuegulvet har jeg selfølgelig planlagt for lenge siden hehehe);)

Malt gulv slites, og det må man bare regne med. Men når du har gjort grunnarbeidet skikkelig første gangen, går det fort å vaske over og deretter rulle over et malingsstrøk til.;)

GOD HELG, alle dere skjønne mennesker 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 

15 kommentarer til “Male parkettgulv

 1. Kine sier:

  Hei hvordan går det med gulvet?:) har veldig lyst å male mitt gulv, tok det lang tid å gjøre?..

  1. lene sier:

   Det går bra,jeg elsker det og ikke angret et sekund!:) Det vil nok sprekke opp altså, men det gjør ikke meg noe. Å rulle over gulvet et strøk når det blir for ille, går fort. Første gang er det litt jobb ja, helt klart. Det må gjøres skikkelig grunnarbeid, og jeg anbefaler 4 strøk. Men overkommelig, brukte 2 dager. Det er fordi det må tørke minst 8 timer mellom hvert strøk.

 2. trude sier:

  Hei 🙂
  Så koselig blogg du har!
  Lurte litt på om du grunet med heftgrunn føre du malte? eller trenger man ikke det med gulvmaling? 🙂

  1. lene sier:

   Takk:-) Jeg grunnet med kvist og sperregrunn. Det er ikke for heften sin del, fordi under gulvmaling trenger du i utgangspunktet ikke det, men for å sperre farge. Jeg hadde pusset meg nedpå treverket enkelte plasser, og der vil fargen fra treverket gå gjennom malingshinnen.

 3. Tone-Lise Kalvø sier:

  Hei! Så fint det ble! 🙂 Dette skal vi også gjøre med vår eikeparkett – bortsett fra at vår parkett er fra 2011, så den er igrunn helt ny, hehe. Men vi ønsker å male gulvet helt hvitt, type halvmatt (om det er det det heter?). Hvor lang tid bør det gå før man kan sette f.eks tunge ting på gulvet? Når man er ferdige med alle 4 strøkene og disse har tørket, bør det gå noe lenger tid før man da setter et tungt spisebord på det? Vi har et spisebord i heltre eik. 🙂

  mvh Tone-Lise

  1. lene sier:

   Ja, ikkesant, det er så nydelig:) Jeg har ikke angret en dag, og gleder meg til å få malt stuen. Nå må jeg male over kjøkkenet en gang til først, fordi det blir ripete og stygt med bord, stoler, barn osv. Men slik er det. Å rulle på et strøk går fort, det er første gang det tar tid.
   Det varierer fra produkt til produkt på tørketid og herdetid. Les bakpå ang herdetiden. Når den er forbi er det bare å flytte innå møbler og bruke gulvet. Jeg har ikke boksen framfor meg nå, men tror trestjerner har et døgn. Lykke til, og send gjerne bilder:)

 4. Ole-Håkon sier:

  Synes du Trestjerner Gulvmaling er slitesterk? Hvordan går det med bord og stoler? Jeg skal gjøre akkurat som deg i stuen. Vi bruker spisestuen til frokost og middag så det er mye subbing med stoler. Spent på dette…
  Jeg har brukt Trestjerner Gulv i ei trapp og det har holdt veldig bra i mange år.

  1. lene sier:

   Ja, jeg synes den er absolutt slitesterk, men jeg har det som deg, det er høy slitasje på det gulvet, så jeg må male over igjen nå etter et par år. Parketten har også gått litt, og da sprekker malingsfilmen naturlig opp. Jeg har aldri angret et sekund da,det er så fint, og jeg synes det er litt sjarm med sprekker:) Jo flere strøk du tar, jo sterkere malingsfilm får du. Lykke til, ta gjerne bilder:)

 5. Christina sier:

  Hei, jeg lurte på hvilken type farge du brukte, blank, halvblank eller matt?

  1. lene sier:

   Jeg brukte trestjerners gulvmaling. Den har en halvblank glans,40. Farge egghvit 0502-Y

 6. Christina sier:

  Hei. Nå er jeg igang med å skure gulvet for å male. Jeg prøver å gjøre det så likt ditt som mulig, for resultatet ditt var nydelig 🙂
  Mesteparten av lakken er slitt ned, men enkelte steder, spesielt under tunge møbler er ikke lakken særlig slitt. Jeg skurer og skurer uten å få det bort og lurte på om det går an å legge heftegrunn og male oppå gamle lakkrester.

  1. lene sier:

   Gulvmalingen hefter også på lakken, så du trenger ikke bruke heftgrunn av den grunn. Slip over med sandpapir etter du har vasket på lakkrestene for bedre heft, men du trenger ikke slipe bort lakken helt. Har du gulnet gulv, kan det være lurt å ha på et strøk med sperregrunn. Da unngår du at gulfargen gjennomblør malingen. Lykke til, send gjerne bilde:)

 7. Berit sier:

  Vi har parkett på barnerommet men det er ikke mye pent etter 17 år med møbler dradd rundt av barn.
  Vi vurderer å lakke men så kom jeg på tanken om å male det. Du mener man ikke må slipe ned gulvet først? Vi pakket gulvet etter vi la det og dette flasser og slipper. Hmm kanskje best å slipe med maskin.
  Det ble ikke for mye hvitt med alt i hvitt?
  Det er skråtak der vi skal ha det og det er hvitt og vi må jo male det men om det blir mye hvitt da er jo ett spørsmål.

  1. lene sier:

   Hvis gulvet flasser må det slipes ja. Ville absolutt anbefalt bruk av maskin, alt løst må helt bort. Påfør da to strøk med kvist og sperregrunn før maling. Jeg er veldig glad i det hvite gulvet, jeg vil fortsette å ha det hvitt, selv om jeg nå vil ha mer farge på veggene fremover. Dere kan jo brekke veggfargen litt? Så blir taket og gulvet samme farge.

 8. ADME studies sier:

  864216 115414hi, your web site is really very good. I truly do appreciate your give very good results 450064

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Del innlegget:

Fortsett å lese: