Lene blogger om trender, tips og inspirasjon

Male parkettgulv

Male gulvet er enklere og billigere enn å bytte det.


Hei og håååå:) Ihiiii:):)

fyul

Male parkettgulv kan gjøre susen på en sliten parkett. Billigere og enklere enn å skifte gulv også.

Jeg har malt igjen..! Mens Lenemannen og Lenebarna var bortreist på sørlandsferie, og jeg likevel måtte være hjemme å passe butikkfortet,så jeg den gyldne passende anledning til å få malt kjøkkengulvet. Eikeparketten. Dette visste selfølgelig ikke Lenemannen noe om..OooIhiiii (jeg har nevnt det litt stille før at jeg vil male gulvet, men har ikke akkurat fått stormende jippija tilbake, han har dratt litt på det- greeeit da.., men IKKE HVITT!) Hvilken farge ble det?..HVITT hehe Egghvitt 0502-Y. Vi har egghvitt i tak, vinduer, lister, vegger, dører…så med egghvit blir overgangene fine, og basisen helt rolig. (vi har mye farger og tapeter, så kjempeviktig med en rolig, ren basis)Og jeg elsker egghvitt, den ser hvit ut uten ren hvitt til sammenligning, men ikke kald hvit, og den er ikke for gul.

giyp

Her er gulvet før maling.

iø

Nærbilde av gulvet. Som dere ser så var dette gulvet ganske slitt. Det hadde sprekt flere steder, og fullt av flekker. Dette her er etter vask hvor jeg skrubba det skikkelig med trerens.

Først altså en GOD vask

Først altså en GOD vask. Sterk blanding. Jeg brukte skurebørste enkelte steder. Gå over med rent vann etterpå for  fjerne såpen. Denne vaskinga er bare å glemme å hoppe over. Ligger det noe som helst møkk og fett igjen, hjelper det lite med mange strøk, for malingshinna løsner fra underlaget. MEN du trenger ikke nødvendigvis å slipe, hvis du gjør vaskejobben grundig. Jeg trengte ikke å slipe i hele tatt. Nå hadde ikke jeg en blank lakkhinne der, den var nedslitt, men har du det, så slip over også.

Her er utstyret og malingen

Her er utstyret og malingen. Penselen mangler på bildet ser jeg

gyu

Her er penselen, Jordan ultimate selfølgelig

huøi

Jeg var litt usikker, for jeg synes det er litt sjarm med sprekte tregulv, men når det er nymalt er det fint uten. Sprekke vil det nok gjøre med tiden likevel, så etter første strøk gikk jeg over med akryl i alle sprekker.

fyul

Jeg tok 4 strøk. 3 hadde holdt, men jo fler jo hardere malingshinne og mer slitesterkt. Det må minumum gå 8 timer mellom strøkene. Kjenn på gulvet mellom hvert strøk at det glatt og fint, mopp over det, ALLE STØVKORN SYNES I MALINGSHINNA

GH

Dårlig bilde, men nymalt og lekkert

tyul

Tataa jeg er fornøyd, hel rolig basis, ro i Lenesjelen..:P

gyi

Bord- understellet var hvitt før. Nå ble det mye hvitt, så jeg mala det svart, for å få inn kontrast. Det ble bra! To stoler er blå/turkise

Og Lene var liiiitt spent da Lenemannen kom hjem…em em mala gulvet du!..Ja..-
Men etter sjokket hadde lagt seg, var det smil og klem og kommentar:det ble lyst og fint, kjøkkenet ser mye større ut! Skal vi male stua også?..:-D Ååå hvor jeg elsker denne mannen hihi (male stuegulvet har jeg selfølgelig planlagt for lenge siden hehehe);)

Malt gulv slites, og det må man bare regne med. Men når du har gjort grunnarbeidet skikkelig første gangen, går det fort å vaske over og deretter rulle over et malingsstrøk til.;)

GOD HELG, alle dere skjønne mennesker 🙂

 

 

 

 

 

 

 

 


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Del innlegget:

Fortsett å lese: