Lene blogger om trender, tips og inspirasjon

Furugulv, hva gjør jeg??


God lørdag:)

Furugulv behandlet med olje farge fjellgrå

Furugulv behandlet med trestjerners gulvolje farge fjellgrå

I kampanjen som nå pågår i butikkene har vi bl.a fokus på trestjerners produktene fra Scanox. Disse fortjener egentlig flere enn 3 stjerner. De får 10 av meg. Velutviklede produkter med høy kvalitet, og gjøres jobben etter anbefaling på boksen eller av de utrolig dyktige Vakre Hjem folka:) så vil resutatet bli perfekt. Og hør på det de sier og anbefaler av redskap. Det har stoooor innvirkning på resultatet. Nytter ikke å si at beisen eller oljen er dårlig fordi resultatet ble såååååååååå skjoldete, hvis du har røska med deg en pensel fra Rema eller Europris. Så fikk jeg sagt det også hehe

En annen ting som er alfa og mega for at resultatet skal bli jevnt, pent og skjoldefritt er grunnarbeidet. Det erSUPER KJEDELIG men SUPERVIKTIG!! Det aller aller aller viktiste du gjør er å vaske. Å du vasker gulvet med denne

Vask gulvet med trestjerners gulvrens

Denne er suveret bra. Godt fettløselig. Går i dybden av treverket, og legger ikke igjen noen hinne som salmiakk og andre midler så du slipper å skrubbe og skrubbe etterpå for å få bort denne hinnen igjen. Egner seg til all rengjøring hvor fett skal fjernes. F.eks kjøkken, bad…Inneholder ikke lut, lukter sterkt men godt, fjerner fett raskt, ike bare flytter på det.. Anbefales:)

Når du har gjort et godt grunnarbeid med vask og slip har du VÆRT KJEMPEFLINK;) og da er det bare å påføre beis, olje eller lut.

Oljet furugulv, naturell brun

Oljet gulv med trestjerners olje, naturell brun

Har du et et gammelt furugulv og det er lakkert, må lakken slipes bort. Bruk maskin. Har du et nytt gulv, vask bare over før påføring.

Du har flere alternativer å behandle gulvet på. Alt etter hvordan utseende du vil ha. Olje, lute, beise, bare lakke…

Furugulv lutet

Lutet furugulv

Jeg har en favoritt, synes det blir sååå nydelig. Treverket får et unikt fargespill, se her

Beise furugulv eller møbler

Behandlet med Tyrilin beis, farge 13 skumring Ser litt gammlet og slitt ut, men samtidig en lun liten bruntone. Nyyyyyydelig:)

Når du skal beise gjør du slik:

Hvordan beise furugulv

Hell beisen over i et rullekar eller malebøtte. Du trenger pensel, rull og vaskepels med forlengerskaft. Start langs listene, bruk en pensel her. Til resten av gulvet, bruk rull på forlengerskaft. Beise 2-3 bord om gangen i lengderetningen. Trekk av og jevn ut beisen med vaskepels, festet på nal på forlengerskaft. Fortsett så med neste 2-3 bord med samme metode. Bruk vaskepelsen til å jevne ut overlappinger ved skjøter underveis. Dra  skrått over slik at det blir jevnt. Pass på å tørke av vaskepelsen underveis. Når du er ferdig, la gulvet få stå i 12 timer.

Interiørbeis farge drivved

Farge Drivved fra Jotun er fin på gulvet

Interiørbeis farge kullsort

Farge kullsort

Når du bruker beis på gulvet må det etterbehandles med lakk.

Lakke gulvet etter det er beiset med trestjerners lakkBruk forlengerskaft og ta 2-3 strøk. Den tørker fort, men vent minimum 4 timer mellom strøkene. Viktig ellrs kan den krakkelere, eller bli klebrig

Lakke gulvet etter beising

Ønsker du et oljet utseende, inen lakkhinne synes, bruk helmatt

Trestjerners lakk halvblank

Ønsker du litt glans, bruk halvblank

Oljet gulv er lunt og nydelig. Gir en silkematt overflate, som er enkel å holde ren. Den kan brekkes i mange fine farger. Olje krever litt mere jevnlig behandling for å holde det like fint som med lakk, men ikke værre enn å gå over gulvet med en pleie en gang iblandt. Og du kan også lakke over gulvet etter du har oljet det:) Slik oljer du gulvet:

Olje furugulvet, slik gjør du det

Påfør oljen feltvis. 4-5 bord. Fordel oljen med rull på forlengerskaft langs hele bordets lengderetning. La oljen ligge blank og våt på treet i 5-10 min. Tilfør mere olje hvis den tørker. Bruk så en gumminal og trekk av oljen i lengderetningen. Overskyddende olje overfører du til neste felt. Tørk over flaten med en lofri klut, til flaten er helt tørr. Etter 12 timer etterpolerer du gulvet med en liten menge olje

Se mer beskrivende framgangsmåte av å olje gulvet her

Oljebehandlet gulv i farge kastanje

Oljet gulv i farge 2037 Kastanje

 Ønsker du et lyst gulv, hvitpigmentere det, har du flere valg

Behandle furugulv med hvit olje

Behandlet med hvitpigmentert olje

Du kan olje med hvit olje– da blir det lyst og lekkert, oljet lunt utseende, ikke kjempelyst, men du ser hvittoningen godt. Gulvet vil gulne med tiden, for å dempe dette og bevare fargen behandle med hvit oljepleie innimellom

Du kan beise det med hvitpigmentert interiørbeis. Her velger du selv graden av hvitt som tilføres. Treverket vil gulne med tiden, og fargen forandres. Her må du etterbehandle med lakk, og ingen mulighet til å vedlikeholde det hvitt.

Du kan påføre hvitpigmentert panellakk. Her kan du også velge graden av hvitt som tilsettes. Denne trekkes godt ned i treverket, og gir ingen lakkhinne. Den må også etterbehandles med lakk. Hovedforskjellen på beis og panellakk er at panellakken inneholder et lysfilter som demper gulningsprossessen.

Du kan lute. Luteing gir et varig lyst utseende. Garvesyren i treet brytes helt ned, så treverket i seg selv holder seg lyst. Etter det er lutet må gulvet etterbehandles med olje eller lakk for å få en smussavisende overflate. Trestjerners luten er suveren. Et vanntynnbart produkt som er fin å holde på med. Obs, det finnes en for gulv og en for vegg. Den for vegg inneholder voks, og skal ikke etterbehandles.

Behandle furugulv med lut

Trestjerners lut for gulv

Hvitt gulv med lut

Påfør luten i et jevnt lag med lakkpensel i gulvets lengderetning

Lutet furugulv

Lutet gulv

Les om mitt tips til et nydelig hvitt gulv nederst i dette innlegget her

Håper du ble litt klokere:) Ellers er det bare å sende meg en mail:)

Ha en koselig lørdagskveld:)

 

 


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Del innlegget:

Fortsett å lese: