Hvordan male panel for å få et pent og varig resultat

Fremgangsmåte på å male panel for å få et flott resultat.


Hvordan male panel slik at det blir pent

Ettervinter er den beste tiden av året å male panel på. Altså nå! 🙂 bilde: ifi.no

Hellu 🙂 Ny uke, nye muligeter, nye utfordringer! Hvordan du takler dem er opp til din egen tankegang. Hvorfor ikke tenke som Pippi?

Når det gjelder oppussing er det Pippi sier her smart å ha i bakhodet. Har du ikke pusset opp før, malt, tapetsert eller lagt gulv så er nettopp innstillingen viktig. Og møter du på utfordringer, så spør om hjelp. Med fagdyktige råd fra oss kommer du langt og jobben blir lettere og resultat bedre! Finn din butikk her.

male panel

Bildet lånt av bjertnaes.no. Malt panel er nydelig,-hvis det blir gjort en ordentlig jobb. Nedenfor får du bruksanvisningen på det.

Den beste tiden på året å male panel på er på ettervinteren, altså nå. Nå er treverket inne på sitt aller tørreste. Det har trukket seg sammen, og i panelveggen vil du kunne se sprekker mellom bordene eller umalte felter mellom hvert bord. Sprekkene vil gradvis forsvinne i takt med at treverket igjen tar opp fukt, når utetemperaturen stiger og luften blir fuktigere. I august er luftfuktigheten som størst, og da vil ikke sprekkene være synlige i det hele tatt.

Tilbud på maling-happy homes

Kampanje 27.2-11.3. Bla i kampanjeblad her

Nå har vi kampanje, starter idag, og frem til neste lørdag den 11.mars. Kampanjene er lokale, slik at noe pris kan variere. Sjekk din butikk sin Facebook side. Se eksempel Ørland fargehandel

Her får du bruksanvisningen på maling av panel. Ubehandlet sådan. Har du malt panel, kan du hoppe over grunning, men vask og akryl gjelder da også 😉 (videoen kommer under i bilder og forklaringer. Lykke til 🙂

Hvordan male gammelt panel

FØR

Hvordan male panel

ETTER

Hvordan male gulnet panel

Først vasker du veggen godt med avfettende vaskemiddel. Hun her bruker klut, men du kan jo også bruke tak/vegg moppen. Den er super. Vask over med rent vann etterpå for å fjerne såperester.

Hvordan male panel

Så når det er helt tørt skal grunning påføres. Kvist og sperregrunn. Den gir heft, sperrer farge og kvist. Denne er utrolig viktig å ikke droppe. Selv om det er gammelt, tørt panel vil kvisten etterhvert trenge gjennom malingsfilmen

Hvordan male panel

Bruk pensel oppe og nede, så rull på forlengerskaft. Etterstryk med en etterstrykspensel for å få en jevn og fin overflate. Jobb to bord av gangen, hele flate. Ta ikke kaffepausen midt i!

Hvordan male gammelt panel

Når grunningen har tørket sparkler du sår og hull med sparkel for treverk. Når den er tørr pusser du over der du har sparklet.

Hvordan male gulnet panel slik at det blir fint resultat

Når sparklet har tørket, pusser du over med sandpapir på slipebrett som du fester på forlengerskaftet. (så forlengerskaft er lurt å ha, det kan brukes til flere oppgaver)

HVordan male panel slik at det blir fin finish

Så greit, du står ikke oppi stige og knoter med hendene når du kan bruke forlengerskaft:) Og støvet fjerner du med støvmoppen:) Jordan vet hvordan!

HVordan male panel slik at det blir fin finish

Også kommer et lurt tips-bruk avispapir og brett sammen og putt nedi sprekker oppe og nede ved listene før du fyller på med akryl.

Tips til maling av panel

Slik, da unngår du den støvsamleren der, pluss sorte hull, som ikke er pent.

Hvordan male panel

Påfør deretter akrylmasse med en fugepistol. Dra den langs kanten.

Hvordan male panel

Og bruk fingeren å dra over med. Jeg bruker å ha et vannglass stående for å våte fingeren litt først.

Hvordan male panel

Gjør det samme oppunder taklistene

Hvordan male panel for å få et fint resultat

Og i alle andre sprekker. Forskjell på sparkel og akryl er at akrylen sprekker ikke opp når treverket rører seg, den er elastisk.

HVordan male panel for å få et pent resultat

Deretter grunner du et strøk til, for å være sikker på å unngå gjennomblødning av kvist og gult treverk.

HVordan male panel for å få et pent resultat

Når grunningen har herdet ferdig, kan du male. Jobb på samme måte.-pensel først oppe, nede og mellom. Så rull på, og tilslutt etterstryk med etterstrykspensel (ikke vanlig pensel, den vil gi riper-viktig med rett utstyr)jobb 1-2 bord av gangen

Hvordan male panel

Etterstrykspenselen er bred og tynn. Kjøp denne, suuuuperviktig;) det blir så fint, glatt og ingen striper. (Hvis du ikke vil bruke rull og denne, så har nå Jordan en bra ultimate panelpensel som kan festes på forengerskaft. Spesielt til maling av tak, hvor det er tungt å etterstryke kan denne brukes. Men penest resultat blir det med nevnte metode)

HVordan male gammelt panel

Se hvor fint det blir. Malt ekte panel er nydelig!

Hvordan male panel

Ferdg møblert, lyst og lekkert.

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x