Tik Tok interiørstiler

Topp 3 interiørstiler nå på Tik Tok og instagram. Interiør henger sammen med mote og kultur, så disse stilene omkler også det. Det er greit, tenker du, men hvordan får jeg disse til hjemme?


Tiktok-interiørstiler-happyhomes
Japendi, Cottacore og Dark Academia hotte interiørstiler 2023

Her er mine tips!

COTTAGECORE

Tik-tok-interiørstil-happyhomes
Tapet og bilder fra Borås tapet og Morris/Intag. Farger fra øverst HH Syrin, HH Bevende hjerte, HH Rosmarin

Dette er nå det høyest rangerte interiørstilen med hele 9 mill videovisninger. På instagram er den på 9.plass, så rimelig populær.

Cottagecore handler om et litt idyllisk forhold til livet på landet, naturmaterialer, håndverk, hagearbeid og bærekraft er ofte i fokus. Å lage mat fra bunn med grønnsaker fra egen hage, strikking og hekling. Flagrende linkjoler, og å ta vare og dyrke det jorden har gitt oss. Den er ofte preget av en kjærlighet for eventyr, og et øye for små, snodige detaljer med mye personlighet


Generelt hvis du vil skape en spesiell stil anbefaler jeg å tapetsere en vegg eller flere. Da er stilen plutselig satt ved hjelp av noen små tillegg med farger og interiørdetaljer.


I Cottagecore kan du finne en tapet eller flere du liker med floralt eller historisk mønster. Lett i utrykket. Ikke vær redd for at det blir for mye, tapetser gjerne flere vegger.  Mix og matsh gammelt og nytt. Fyll på med detaljer, mye tekstiler og blomster. Nydelige lette pastellfarger, lyst eller malt treverk.

DARK ACADEMIA

tiktok-trend-inteirøstil-dark-academia
BIlder fra Borås tapet. Farger fra øverst HH Beksvart, HH Orkan, HH Kongle

Dette er opprinnelig en boksjanger, og at denne stilen appellerer til mange er ikke så rart; den mest kjente bokserien i denne kategorien er Harry Potter eventyret

Denne stilen har også blitt en populær klesstil, der man gjerne ser tweed, tettsittende vester, lange kåper og bukser med høyt liv. Det skal gjerne være ekte vintage, eller funnet i bruktbutikker, og det skal ligge litt spenning og mystikk i lufta.

Her skal interiøret ha noe mystisk eller spennende over seg. Start med å finne en tapet eller et bilde som gir deg noe spennende å bygge videre på. Ensfargede tapeter, gjerne mye tekstur. Geometriske mønster, tredimensjonalt eller noe i bevegelse. Også ensfarget, men da gjerne med noe tekstur i overflaten. Fyll på med tyngre tekstiler og lune dempede farger. Mørkere treverk i gulv og møbler

JAPANDI

tiktok-trend-interiør-japandi
BIlde øverst til venstre Pure & Origina. Tapetbilder fra Storeys og Borås. Frager fra øverst HH Ananas, HH Fiken, HH Reinlav

Japandi er en fusjon mellom det skandinaviske og japanske, og det er ikke så rart at disse stilene passer godt sammen. Begge handler om akkurat det samme; rene linjer, funksjonalitet, nøye utvalgte detaljer og lite rot.
Japandi og Cottagecore ligner litt på hverandre i baktanke og intuisjon, for også med Japandi skal vi tilbake til naturen, og leve litt saktere. I motsetning til Cottagecore skal vi derimot rydde bort, og lage rom rundt oss som er roligere og simplere.

Lyse jordfarger og lyst treverk. Enkle og ryddig tapetmønstre, eller helt ensfarget med en liten tekstur effekt. Tilføy japan inspirerte fargekombinasjoner eller interiørdetaljer. Ta med noen kvister inn og sett til en sort kontrast. Det skal ikke mye til. Stilen er ren i utrykket

Innhold er produsert i samarbeid med Ifi.no

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x