Tapetsere lett som bare det 1-2-3

Hvordan tapetserer du med mønster? Tips her


Tapet fra Storeys

Ikke frykt for tapetsering pga mønstert. Det er ikke vanskelig!

Tjohoo:)
Straks ferdig med påskeferien for i år. Det går fort gitt, sjopp så er hverdagen der igjen. Vi har bare vært hjemme, og jeg har begynt å pusse opp lofsstuen vår som skal bli nytt ungdomsrom. Det er ikke så mye å gjøre. Sette opp en vegg med dør, male et par vegger, tapetsere en vegg og male gulvet. Tapetsere er morsomt fordi det er så lett og det gjør slik forskjell. Mange kvier seg pga mønster og blemmer, men det er bare tull altså. Tapetsering er enkelt. Idag er det nesten bare fiber og vinyltapeter, de blir ikke revet istykker når du presser ut luftbobler, og de er enkle å få slette og fine. Det som kan være kjedelig er å klargjøre underlaget, men det er verdt det! Jeg skal vise her hvordan jeg gjør det, så kanskje det kan hjelpe deg.

Tapetsere før bilde

Tapetvegg før. Her er det på en vinyltapet med litt struktur i. Jeg var forberedt på å rive den av, men fant ut at strukturen ikke var større enn at jeg kunne legge ny tapet rett utenpå.

Tapetsere grunne førs

Her får jeg hjelp av Leneminsten til å grunne. Som grunning bruker jeg vannbasert maling i ca samme bunnfarge som tapeten. Strukturen vises gjennom ser dere, og ser dypere ut enn i virkeligheten. Tar jeg hånda over kjenner jeg disse strekene, men med lim og tapet vises det ikke gjennom. Men dette er ikke alltid altså. Stort sett hvis det er struktur i underlaget, må den fjernes eller legges en veggfornyer oppå. Det skal ikke dyp struktur til før den vises gjennom den nye tapeten. Hvis du er usikker, legg tapeten oppå og tenk deg at den blir klemt neppå. Ved de fleste glassfiberstrier og miljøtapeter må fjerner eller fornyes brukes først.

Tapetere-en god kniv er viktig

En søt tapet fra Storeys har Leneungdommen valgt til sitt nye rom. Sengen skal stå inntil denne. Det aller viktigste når du skal tapetsere er å ha en sylskarp kniv. Du MÅ ha en helt ny kniv eller et nytt blad. Tommestokk brukte jeg bare til å måle at jeg hadde nok tapet! Ikke underveis. Våtservietter er veldig praktisk å ha under en slik jobb, de fjerner og maling, lim ect

Tapetsere-smøre på lim

Smøre på lim. Du trenger en rull og en pensel. Smør på tykt lag, og ikke vær redd for å smøre lim på tapetskjøt og lister. Limet tørkes lett bort med vann etterpå.

Tapetsere-lett

Slik gjør jeg det- begynner med den første på en av sidene. Sjekk med vater at hjørnet er beint. Hvis det ikke er det, må du vatre opp slik at den første tapetremsen du legger er helt rett. Da blir resten rett også. Så tar jeg hele tapetrullen, legger den på gulvet og drar tapeten opp. Den første remsen legger jeg kant i kant ved list oppe. Den andre og de neste hvor mønster skal tilpasses, drar jeg tapeten opp slik at jeg ser mønstert passer. Blir da en del tapet oppe ved listen til overs, som kappes bort etterpå. Finn mønsteret (det er ikke vanskelig å se!) og klem inntil skjøten hele veien nedover. Stryk ut til sidene opp og ned etterpå.

Tapetsere bruk våt klut

Jeg bruker en fuktig klut og fjerner overflødig lim med i skjøten. Fiber og vinyl tapeter tåler dette. Til å slette ut tapeten kan du bruke en tapetsletter eller bare hånden. Sletter er det lureste (hvit plastpad)

Tapetsere kutt under lista

Kutt tapeten rett under listen. Har ingenting å si om du kutter rett. Dette blir det overflødige på neste remse oppe ved taklisten.

Tapetsere bruk sparkelspade

Så bruker jeg en bred sparkelspade som jeg legger oppå listen og kutter etter. Har du da skarp kniv, blir det perfekt:) (dette er riktignok bilde fra de første remsen, men gjøres likt på alle!)

Tapetvegg ferdig

Ferdig med den veggen. Nå er det bare å gå løs på gulvet, som skal males hvitt.

Tapet fra Storeys

Tapet er fra Storeys sin kolleksjon Camille. Denne finnes i flere farger.

Så frykt ikke tapetsering du som gjør det, og vet det er mange. Det er ikke noe hokus pokus og DU fikser det garntert;) 🙂
Ha en flott kveld, og en ny arbeids uke!

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
5 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Audny Aarlie
Audny Aarlie
22. april 2015 18:12

Dette kan du Lene.Jeg likte tapetet godt.Gleder meg til å se rommet ferdig.Kos dere med fortsettelsen.

trackback
Pusse opp på hytta i påsken? – Happy Homes Norge
19. mars 2018 14:32

[…] Tapetsere lett som bare det […]


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x