Interiørtrender 2020

Et interiør -tiår er tilbakelagt, hvordan blir det neste?


Juhu, nå er det på tampen til nytt år dere. 2020. Tenk på det, så fort det går! Vi legger et tiår bak oss, og inn i et nytt og spennende tiår. Interiørmessig gleder jeg meg veldig. Vi har lagt bak oss nå hvitt, grått, fargeløst, stramt og veldig klassisk interiør. Hva sier vi i 2029? Jeg er sikker på vi ser tilbake på et mer fargerikt, mer variert, lunere og personlig tiår. Altså et tydelig stilskifte. Det siste tiåret går inn i historiebøkene som det urolige momotone tiåret? Eller?

interirø-trender-2020-happyhomes
Mønster og farger fra William Morris er like aktuell i dag som på slutten av 1800-tallet. Kombinasjonen mørke vegger, tregulv, jordfarger, grønne planter og velur er en svært aktuell 2020-løsning. Tekstilene her er fra Intag og Morris&Co.

Så nå kan vi se fremover mot at farger og materialer mykner. «Folk flest», ikke bare trendsettere og bloggere, vil åpne øynene og innrede med farger og materialer som skaper gode verdier. Ton-i ton- med hvitt og grått som basis er upersonlig og kjedelig. Og hva vil folk flest like? Jo, varme jordfarger som spenner fra helt lyse sandfarger til mørke blå-, grønne- og bruntoner. Nyansene er fortsatt sortaktige, men etterhvert renere og mer fargesterke varianter også.

Interiørtrender-2020-happyhoems-tapet-fra-borge
Det kan være lyst og lett, men likevel farger og personlig touch. Tapet er en enkel måte å skape din egen hjemmefølelse på. Bilde Borge

Interiørene mykes også opp med økt bruk av tre. Den lune trenden viser seg tydelig i gulvmoten, der de gamle klassiske mønsterparkettene er tilbake. Trendsetterne går for fiskebein- eller andre mønster. Vegger kles med finer og trepanel, ingen snakker lenger om «furuhelvete».

interiørtrender-2020-happyhomes-teppe-golvabia
Økt bruk av tre, taket får en like viktig rolle som øvrige flater. Fiskeben og andre mønster gjør stort inntog. Bilde fra Golvabia

Det som er spennenende er at en hel generasjon er på vei inn i boligmarkedet. Dagens førstegangsoppussere var ikke med på 1970- og 80- tallets fargefest. De har vokst opp i hus der hvite vegger og gardinløse vinduer har vært normalen. De er sultne på noe nytt. Nå er det deres tur, og de griper nye og mer komplekse fargepaletter. De er inspirert av natur og det nevnte 1970 – 80 tallet. Men også eldre epoker som Arts & Crafts fra slutten av 1800-tallet og Art Deco fra 1920 fasinerer. Farger og mønster fra disse periodene glir rett inn i dagens interiør.

Interiørtrend-2020-happyhomes
Både fargene og boucletekstilene fra 70-tallet er tilbake, og byr opp en ny generasjon til fargefest. Sofaen her er fra GreenApple.

De unge er også i større grad opptatt av miljø og klima. Bruk og kast har blitt «harry», nå tas det som en selvfølge at vi tenker bærekraftige løsninger. Gjenbruk, pusse opp brukt og fokus på kvalitet som varer vil prege interiørmoten.

interiør-trender-2020-happyhomes-tapet-van-gogh
Vegger og andre overflater har liv og gjerne spor av håndverk. Her et tapet med penselstrøk så tydelige at det ser ut som kunstneren har malt direkte på veggen. Kunstneren er Van Gogh, og tapetet føres av Borge.

En annen hovedforskjell er at nå skal rommet appelere til sansene, ikke bare øynene som ser. Vi tar inn inntrykk i et rom på samme måte som når vi beveger oss i naturen. Vi jakter på opplevelser, og søker det som stimulerer, gir energi, behager og roer.

Interiørtrender-2020-blåfjell-happyhomes
Fargen Blåfjell vant folkets hjerter i år. I mars kårer vi årets farge 2020. Hvilken farge blir det..jeg tror det blir en god, lun og nydelig veggfarge. Selfølgelig, vi har bare slike fine farger i Happy Homes 😉

Så jeg heier på det neste tiåret. Ja, vi blir eldre og mer rynkete. Om ti år er jeg 50!!! Shit! MEN jo eldre, jo tryggere, jo sterkere til sinns og man nyter mer, mer kunnskap og jo eldre jo gladere! Så jeg gleder meg til nytt år og tiår. GOD JUL OG GODT NYTTÅR 🙂

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x