6 gulv til stua!

Hvilke gulv passer til det mest brukte oppholdsrommet i huset?


Gulvet er den viktigste flaten i rommet, det har jeg poengtert tusen ganger, men det er sant og viktig å huske på. Hvorfor? Jo, fordi det er den største synlige flaten i rommet. Visuelt veldig viktig for møbler, materialer og helhetsinntrykket. Det hjelper liksom ikke å legge tusenvis av penger i en ny flott sofa, hvis det er slitent parkettgulv til.. For velbehag og komfort betyr det også mye

laminat, tarkett-happyhomes
Laminat, Art Mellow Oak Natural, Tarkett

I stua bruker vi mye tid. Gulvet i stua bør være lunt og godt å gå på for best mulig komfort. Et gulv med mykt underlag absorberer trinnlyd og demper klang i rommet. Har du f.eks tenkt over hvor mye poter på en hund faktisk kan bråke over gulvet…;-)

parkett Noble Oak Bronx, Tarkett
Parkett Noble Oak Bronx, Tarkett

1: MAXWOOD– ekte tre m/kork
Maxwood er relativt nytt og et helt fantastisk gulv! Det blir definitivt mitt gulvvalg i stua. På undersiden er det kork. Kork er et naturmateriale, som gjør gulvet lunt og lyddempende. Det varmer. På toppen ligger det ekte trefiner med 7 lag med matt lakk. Tåler veldig mye. Maxwood ble brukt i «skal vi danse» i Sverige. Nydelge design, les mer om gulvet her

korkgulv-maxwear-maxwood-happyhomes
Maxwood Lodge Ek naturhvit, Golvabia
Maxwood gulv fra Golvabia
Maxwood Lodge Ek, Golvabia

2: PARKETT
Følelsen av naturmaterialer er det lite som slår. Naturlig og ekte tre gir rommet helt klart et ekstra ekslusivt løft. Parkett er ekte treverk tvers igjennom og veldig lekkert. Med godt underlagsmateriale kan du også få god lyddemping. Parkett har klikksystem og legges flytende. Finnes i flere størrelser på stavene, -lenge og bredde. Les mer om parkett her

parkett-tarkett-happyhomes
Parkett fra Tarkett, Viva Walnøt
Gulvet-rommets viktigste flate
Parkett fra Tarkett, Heritage Oak Blonde brushed

3: MAXWEAR vinyl m/kork
Det beste fra to verdener, -sammen i et produkt. Kork som er naturlig, lunt og lyddempende på undersiden, og vinyl på toppen. Vinylen på dette gulvet er ekstra slitesterk. Tilsammen gir det gulvet fantstiske egenskaper. 5G klikksystem gjør det superenkelt å legge. 5G betyr at man kan klikke en og en plank på plass. Designene er veldig naturtro og fargene fine. Les mer om Maxwear her

maxwear-gulv-barnerom-happyhomes
Maxwear Ek sand. Golvabia
Korklaminat-lunt og dempende gulv fra Golavabia
Maxwear Ek Mountain, Golvabia

4: VINYLKLIKK
Vinylklikk er vinylstaver som klikkes sammen. Vinyl er et mykt materiale (i forhold til laminat) og lyddempende. I tillegg utrolig slitesterkt. Enkelt klikksystem, legges flytende. Les mer om klikkvinyl her

starfloor-click.happyhomes
Starfloor Click Scandinavien Oak Dark Grey, Tarkett
vinylklikk-starfloor-tarkett-happyhomes
Starfloor Click Lime Oak, Tarkett

5: VINYLBELEGG
Vinylbelegg er det samme som vinylklikk, men bare i bane, altså heldekkende. Man kjøper det målet man vil ha i 3 eller 4 meters bredde, ruller ut og kutter til. Har du gammel, skjev stue er vinylbelegg en fordel. Finnes i utrolig mange design, også med stilige mønster. Den store fordelen med vinyl er at det tåler alt mulig, og det er lyddempende. kan legges oppå gammelt gulv. Les mer om vinylgulv her

tarkett-vinylbelegg-happyhomes
Vinylbelegg touch-living-oak, Tarkett
Tarkett-vinylbelegg-happyhomes
Vinylbelegg tarkett Extra zig zag gray

6: LAMINAT
Laminat er slitesterkt og med fine naturtro design. Lett å legge. Fåes i mange prisklasser etter kvalitet. I utgangspunketet kaldt og hardt gulv, så jeg anbefaler å legge en korkduk under slik at det blir lyddempende og lunere.

laminat-tarkett-happyhomes
Laminat soundlogic, maremma oak, Tarkett
laminat-loang-boards-happyhomes
Laminat Long Boards garonne Oak, Tarkett
0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
1 Comment
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Ingrid
Ingrid
14. juli 2020 19:07

Hei dere,
Vi har et nesten 60 år gammelt flott grangulv som er nå nyslipt. Jeg vil ha det naturlig/ matt melket preg. Hvordan kan jeg best få denne fargen?


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x