Lene blogger om trender, tips og inspirasjon

Oppussing av hus med farger og tapet

Ble lekkert og lyst etter oppussing av gammel tomannsbolig. Se forvandlingen.


Hei og hohoho 🙂

bhl

Nydelig trappeoppgang hos Magnhild og gutta. Tapet fra Borge, Sweet Luxe. Farge vegg til høyre SKYGGE, Vakre Hjem. Tapeten går to etasjer ned. Man kan godt tapetsere hele trappehullet. Her går høyre vegg helt bort til vindfang med klesoppheng, så den ble malt.

Midtuke alt. Hjeelp, hvor fort det går. Snart jul..neida hehe
Jeg har flere store oppussingsprosjekter nå. Høsten er den beste, travleste og morsomste tiden. Lene liker, svosj svosj, bare så idiotisk at man må bruke halve døgnet på å sove..-P

Jeg har avsluttet et prosjekt med en familie, Magnhild og gutta som hun sier selv. Magnhild er et fantastisk strålende skjønt vesen, som det oser bare godhet av. -og tillit. Hun stolte fullstendig på meg, og det er jeg selfølgelig glad for:)ihiii:)

gip

Her er hun:) Dette prosjektet stod også i avisen her i Gauldalen

Enkelte av bildene i denne artikkelen er tatt av Karen Gunnes, frilandsjournalist i Trønderbladet.

Magnild hadde et renoveringsprosjekt,- 3 etasjer som skulle bli helt nytt. Da hun kontaktet meg, og jeg var der første gang hadde hun valgt ut et gulv, parkett. Hun visste hun ville ha en eller flere tapeter i alle rom, og hun ville ha lyse vegger, men ikke hvite. Hun hadde sett litt på en tapet til kjøkkenet, og hun hadde tatt ut en farge til veggene. (som begge ble forkastet:P) Det var det. Byggeplassen var et faktum, og hun var stresset!!

yuo

Ikke rart man kan bli litt stresset av dette:o Men mulighetene, helheten og sluttresultatet er der. Her er håndverkere i gang, vegger er revet, og nye gipsplater ble lagt, både i tak og på vegger.

Nesten alle møblene hadde de solgt før flytting, så jeg hadde igrunn kun et gulv å bygge på, og kjøkkeninnredningen.-og at det skulle være listefritt. Hvor herlig!! Juhuu:-D Også mye tapet da, jeg som elsker tapet! Jeg smilte nok litt når jeg sov også hehe 😎
Så da var det bare å bli kjent med denne famliien, å begynne å planlegge interiør! Det kan nevnes at her hadde i utgangspunktet ikke dette paret helt lik smak, og det er ikke rent sjelden,- da gjelder det å ta hensyn til begge to, og finne en løsning som passer begge.

Brikkene falt fort på plass her, det måtte bli lekre tapeter, med flotte mønstre og glans. Det skulle jo stå til denne familien!:) Samtidig som det ikke kunne bli for feminit og bling bling. Valget falt på tapet med store mønstre, en dyp blå tapet i stuen på to vegger, og en grå i litt mindre mønster på hele kjøkkenet. Toalettene, trappehullet, alle soverom fikk også tapet. Tapeten på barnerommene fikk barna bestemme selv, utifra en bok. Det er smart og et tips,- begrens valgmulighetene, men la barna velge selv, de blir så fornøyd, og kan stolt vise fram rommet sitt til venner.

ghl

Fototapet på ungdomsrommet fra Mr perswall

uiø

Tøff bil tapet fra Borge på det ene gutterommet

Utfordring med forskellige tapeter i alle rom er jo at de skal passe sammen både i stil, form og farge. Her har jeg et tips til alle som ønsker det, som ble valgt å gjøre her. Tapet med samme mønster, men i forskjellig farge. Det blir ikke kjedelig, men utrolig lekkert. Her brukte vi samme tapet i stuen, blå, og den samme tapeten bare i grått i trapperommet.

bhl

Tapet i stuen. Sweet Luxe, Borge.

gi

Bildet ble mørkt Ssss Tapeten ble lagt på to vegger. Her er det lyst rom med store vindusflater tapetsere flere vegger blir veldig mye lekrere enn bare en, samtidig rammer det inn sonen her.

vhjl

Fint ja?:) Bare se hvor herlig det er å blande gammelt og nytt. Det myker opp, skaper et personlig og koselig hjem. Detaljene er ikke helt på plass enda, da bildene ble tatt. Over denne kommoden kan hun henge et fint bilde, gjerne med farger i.

Likevel, selv om det er mye tapeter, er det listefritt, mye lyse flater og vindu. Derfor lett for at det blir kaldt og sterilt-og det passet ikke disse menneskene.Jeg foreslo derfor at de maler hele gangen, også garderoben, og en vegg i trappen grå. Denne vil binde hele etasjen og alle tapetene sammen. Det ble utrolig fint! Fargen har vi laget på butikken, og kalt skygge. Resten av veggene har heller ikke hvitt, men en dempet hvit, melhus spesial (også selvlaget)

ghl

Fargen skygge på alle veggene i gangen. Ble utrolig lunt og lekkert. I tillegg enklere å holde rene enn helt lyse vegger i et slikt type rom.

yu

Utrolig dårlig kvalitet på dette bildet, men garderoben ble også malt grå, for å gli godt sammen med helheten.

bh

Kjøkkeninnredningen er  hvit og stilren. Tapeten myker opp det stramme utrykket. Benkeplaten i stein sammen med tapeten gir et eksklusivt utrykk. Kontrastene fremhvever hverandre.

fj

Her foreslo jeg å bryte benkeplaten med grovt, beiset treverk mot den glansfulle steinplaten. Dette for å myke opp, og kontrastere. Blir spennende og lekkert.

gh

Lyst og luftig spiseplass med plass til mange gjester. Her mangler det belysning over bordet enda. Her kan de enten ha to lamper eller en stor. En stor prismekrone i avgrenset form er foreslått for å myke opp over det stilrene bordet, og ta igjen glansen fra tapeten i stuen,- også som en herlig kontrast til den grove benkelaten.

Tar med et bilde fra den ene doen

yu

Tapeten er den samme som i trappehullet. Detalj, som ikke synes på bildet, og valgt av husfruen selv, glitter i fugene! Herlig 😀

 

Tilslutt kommer det noen før og-etterbilder

før og etterbilde kjøkken

før og etterbilde stue

 Tommel opp, alle fornøyd, dette ble bra!:-)

Neste prosjekt er snart i mål, dere får nok se det også, hvis eierne åpner hjemme sitt. Imens skal jeg kose meg med farger, tapeter, maling, masse herlige kunder, kollega, og famile. Ha en fortsatt fin uke alle-)

 

 

10
Legg til en kommentar

avatar
6 Kommentar tråder
2 Svar
0 Følgere
 
Mest kommenterte kommentar
Hottest comment thread
7 Kommentarforfattere
The Sims 4 Seasons Free GameTinaLinnleneElisabeth Syverstad Nylig kommenterte forfattere
  Abonnér  
nyeste eldste
Varsle om
Tone-Brit
Gjest
Tone-Brit

Et utrolig flott prosjekt. Veldig godt tips det med samme tapet, bare forskjellig farge. Takk for flott inspirasjon 🙂

Audny Aarlie
Gjest
Audny Aarlie

Kjempefint.Dette blir man inspirert av.Nå blir d oppussing i heimen.Du er kjempeflink Lene.

Elisabeth Syverstad
Gjest
Elisabeth Syverstad

Hei! Bare lurte på om det er mulig å få fargekoden på den Skygge fargen du har brukt i gangen? Ser veldig stilig ut på bildet, men greit å vite blandingsforholdet for å vite i hvem fargeretning det grå går mot. Grått er jo så mangt:)

Linn
Gjest
Linn

Hei, jeg ser dere har listefritt.. Ordnet dere det FØR dere satte opp tapeten? Jeg har lyst på listefritt, men skal sette opp fornyingstapet, så da tenker jeg om det blir finest å lage listefritt først deretter sette opp fornyingstapet…?

Tina
Gjest
Tina

Så utrolig fin farge! Er det mulig å få farge kode på den dere kaller Skygge? 🙂

The Sims 4 Seasons Free Game
Gjest
The Sims 4 Seasons Free Game

437498 854733OK 1st take a good appear at your self. What do you like what do you not like so much. Function on that which you do not like. But do not listen to other folks their opinions do not matter only yours does. Function on having the attitude that this is who youre and if they dont like it they can go to hell. 537655


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Del innlegget:

Fortsett å lese: