Fornyelse av gammelt teak nattbord


Hepp!

Husker dere dette?

Pusse opp møbelFølg fornyelsen av dette Ikea bordet her

Nå har jeg fornyet dette gamle teak nattbordet, som skal stå i samme stue. Ganske slitent, men det blir det ordnings på!:D

Hvordan male teak møbel

Hvordan male teak møbel

Falmet og stygt treverk

Oppussing av teak møbel

Først vaske GODT. Bruk et avfettende vaskemiddel. Jeg bruker ALLTID trestjerners gulvrens fra Scanox, den er helt SUPER. Fjerner fettet lett, ikke bare drar det bortover, og etterlater seg heller ingen hinne du må gnukke godt med vann for å få bort, som salmiakk.

Hvordan male gammelt teakmøbel

Puss over med sandpapir. Vær nøye med å fjerne alt støv etterpå med en mikrofiberklut

Fornye teak kommode

Maling og utstyr til jobben. Den berømte gulvmalingen som er super til møbler. For heften sin del trengs ingen grunning, men denne teakfargen er ganske sterk, så regn med 3 strøk. Alternativt kan du bruke Jotun sperregrunn på første strøk, den vil sperre denne ktaftige brunfargen. Liten rull, etterstrykpensel og en liten ultimate pensel. Da får du et glatt, perfekt resutat:))

Fornyelse av teakmøbel

Etter første strøk med maling

Fornyelse av teak møbel

Først tenkte jeg å male de gamle håndtakene, men de satt dårlig, og var vanskelig å få fine, så dermed to jeg kniven fatt å skjærte de ut.

Fornyelse av teak kommode

Da ble det sånn. Måtte pusse pusse..

Hvordan male gammelt teakmøbel

Formtre er en fin sak. Stapp inni, og det blir stein hardt ettr noen timer.( Blir så hardt at det tåler skruer etterpå)

Hvordan male møbel

Ja, stapp inni, la tørke og slip overflaten helt slett etterpå.

Male teak

Etter pussing, mer fyll (det synker litt sammen ved tørking) og mer pussing..Nå skal jeg ha tapet på døra og skuffen, så jeg må male over igjen før jeg har på tapetllim. Skal du bare male, og bruker akryl eller oljemaling må du grunne over med heftgrunn først.

Male teak møbel

Skal jo stå i stil som bordet, så bruker samme herlige, fargerike tapet fra Texdecor

Male gammel kommode

Tror jaggu jeg maler undersiden og beina svart..!

Fornyelse av teak møbel

Wælla

Tapetsere møbelSå anbefaler jeg å lakke over tapeten etterpå med denne vanntynnbare helmatte lakken. Den gjør at lakken ikke blir synlig, men gir god beskyttelse. Bruk Jordan ultimate rull for jevne underlag

Fornyelse av teak nattbordHåper du ble litt inspirert. Moro å sette sitt eget personlige preg. Er du usikker på hvordan du skal gjøre det. Spør i din Vakre Hjem butikk eller send meg en mail. Den finner du under «om meg» ovenfor. Og ikke minst send meg gjerne bilder av ditt ferdige møbel, så ser du det igjen her på bloggen. Jeg henviser gjerne til din side også:)

Ha en flott dag

Klem fra meg

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
15 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Ripsogvanilje
Ripsogvanilje
20. september 2011 14:47

Javisst ble jeg inspirert! Kjempeflink er du :o)

irotoMerepirl
irotoMerepirl
29. oktober 2011 21:43

det jeg var ute etter, takk

Beate M
Beate M
17. november 2011 19:18

Denne siden er herved lagret, for disse tipsene trenger jeg nå som jeg skal pusse opp noen gamle møbler jeg har kjøpt billig 🙂 Tusen takk for supre råd og diy forklaring!

Jannicke
Jannicke
3. juni 2012 11:42

Hei!

Jeg ble virkelig inspirert av netttsiden din 🙂
Jeg har selv kjøpt meg et stort gammelt teak møbel med fine treutsmykniger. Nå vil jeg lysne det, gjerne med hvitfarge og få et slitt preg over det med striper. Har aldri gjort dette før så trenger litt tips på ulike muligheter jeg har med et teakmøbel. Må jeg pusse det før maling, og hvilken maling bør jeg bruke? trenger litt hjelp 😉

Anne-Lise
Anne-Lise
19. juli 2012 20:18

Jeg googlet etter oppussing av gamle teakmøbler og havnet bl.a her.
Jeg har kjøpt et gammelt teak salongbord – som egentlig er veldig fint og velholdt. Derfor lurer vi på å beholde det som det er. Men vet du om det lar seg gjøre å lakke bordflaten i stedet for å smøre det inn med møbelolje? Kan jeg da evt bare vaske med din foreslåtte gulvrens og deretter lakke? Regner med jeg må bruke oljebasert lakk i så fall. Og blir man lei er det alltid en mulighet å male i etterkant…

aleksanderaugust
aleksanderaugust
6. april 2015 19:40

Det var en fantastisk forvandling! Har planer om å male spisestuemøbler i teak

Gunn
Gunn
20. april 2015 13:44

Så smart, og et veldig flott resultat.

(Jeg fant bloggen din nå, står i sola og skurer grønnske…. ikke smart å gjøre det i solsteiken, iflg. bloggen din som dukket opp da jeg søkte på ordet husvask………………så jeg avslutter det prosjektet NU:)

Fin blogg. Jeg vil «be back again soon»

trackback
teak kommode | hagemobler-no
18. april 2016 09:44

[…] Fornyelse av gammelt teak nattbord | Vakre Hjem BloggJeg har kjøpt et gammelt teak salongbord – som egentlig er veldig fint og velholdt. Derfor lurer vi på å beholde det som det er.se hjemmeside […]


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
15
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x