Forny ditt cafe sett

Har cafesettet egentlig sett sine beste dager? Du trenger ikke kjøpe nytt, du kan male eller spraylakkere det! Da får du den fargen du vil og persolig preg på det. Tips til prossessen her.


Male cafebord-bilde før

Bord før oppussing. Grått og trist, trenger en fornyende hånd. Denne fornyelsen står Bjørg Owren for hos Ifi.no. Hun har også tatt bildene nedefor av dette bordet.

Hello dere 🙂
Det er sommer og sol, endelig!!
Veldig mange har cafesett eller andre hagemøbler i tre stående ute i vær og vind, inkludert meg selv. Da blir det slitt, stygt og med avflassing. Jeg har hatt mitt i mange år, og jeg har pusset det opp mange ganger. Jeg spraylakkerer det, det er så enkelt og greit. Det ser du nederst i dette innlegget. Du kan også male. Uansett om du bruker spraymaling eller maling er grunnarbeidet viktig for slutt resultatet.

Male cafebord-vask først

Først vask godt- det er viktig. Bruk eget vaskemiddel, som kraftvask. (obs ikke bruk kraftvask på teak eller edeltre, bruk da heller terrasserens) Etter vask må det tørke skikklig før du fortsetter.

Male cafesett-

Hvis det sitter igjen rester av maling eller flass, så puss over med sandpapir. Hvis du har større hagemøbler, og vil unngå soppangrep, grunne med en oljegrunning først før du maler eller spraylakkerer. Bruk rull, etterstrykspensel, og en kantpensel da blir resultatet perfekt! Rull på maks to bredder, før du etterstryker. Masker gjerne i mellom, så får du ikke søl på understellet. Understellet er supergreit å spraylakkere, så kjøp med en boks av det.

Cafesett ferdig malt-som nytt

Ferdig feiende flott,-som nytt

Så til mitt cafesett. Jeg vasket og jeg måtte pusse en del. Pusset ikke av alt, men pusset slik at flaten er glatt. Hvis ikke vil det synes igjennom malingen.

Spraylakkere cafesett-happy Homes

Stol før lakkering, vasket og pusset

Keen spraylakk

Keen spraylakk er ny på markedet og klart blitt min favoritt! Den dekker utrolig godt, den er akrylbasert slik at den tørker med engang, og lukter ingenting.

Wipes er smart å ha til malejobben

Hehe hihi slik så jeg ut etter pussing og lakkering da. Da er wipes våtservietter god å ha, den fjerner alt tvert! Alstå et tips der!

Cafesett er spraylakkert-som nytt

Jeg sprayet alt, både treverk og jern. Fort gjort altså. To strøk. Kunne kanskje valgt en annen farge enn sort, men det passet best hos meg nå. Spray får du kjøpt i masse forskjellige farger, og alt kan sprayes. Blomsterkrukker f.eks genialt!

 

Kjøp spray, og spray ivei, du blir faktisk glad også, fordi det er så lett fornyelse.

Finn din butikk
God helg 🙂

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x