Bloom panelvoks på nytt og gammelt panel

Gammelt panel, og ikke ønsker å male?


Tjoho, en Bloom bra dag 🙂

gyi

Bloom panelvoks utstilling Melhus

Jeg har før skrevet litt om denne voksen, men her kommer mer  😀 hehe den er bra skjønner dere. Dette her med gulnet gammelt panel og beis er jo ikke enkelt som mange erfarer. Iallefall ikke når vi er inne i denne grå trenden. Vi hadde et hyttekurs i butikken, og i hytter er det mye panel som skal lysnes eller behandles, så vi forsket litt..Prøvde litt forskjellig, både på nytt og gammelt. Vi prøvde både interiørbeis, panellakk og Bloom voksen. Erfaring da og fra før er at på gammelt panel blir fargene alltid mere brune, lite grå. Det er fordi beisen blandes med all den garvesyren som er der fra før, så det grå blir delvis kvalt. Noe grått kan komme frem, men lite. Gjerne mindre enn mange vil ha. Mange ønsker helgrått.

Gråbeiset med Bloom Fjellbekk

Gråbeiset med Bloom panelvoks Fjellbekk

gyi

Bloom Fjellbekk

Ønsker du derimot bare innspill av det grå, fungerer beis fint.

bhk

Gjøco interiørbeis, farge «Melhus hyttegrå» (resept kun på forspørsel innad kjeden)tilsvarende skumring, drivved

Bloom voksen dekker litt mer, så den blir mer grå. Den hvite blir hvitere som under her.

rzta

Bloom hvit påførers gammelt gulnet treverk

uø

Bloom panelvoks hvit. Dekker bra

 

 

 

 

 

 

 

 

Hvit panelvoks er et godt alternativ til deg som har gammelt panel, men ikke ønsker å male det. Det blir altså mere hvitt enn en vanlig panellakk og en interiørbeis vil bli, samtidig vil du se treverket under.

y.il

Her er treverket tidligere behandlet med panellakk.

bloom-panelvoks-hvit-på-gammelt-treverk

Farge hvit. Trekt godt inn, jevnt og pent resultat.

tytli

Her er det veldig tydelig hvordan resultatet blir mot ubehandlet treverk. Hverken panellakk eller beis klarer å gi så hvitt resultat.

Erfaring også når det gjelder grått,- på nytt treverk, er at det ved panellakk ofte kan bli blålig,en litt kjørlig farge. (for de som ikke ønsker det)Den grå til Bloom blir grå, en veldig fin farge.

rqr

Bloom panelvoks Fjellbekk

 

yuo

Her er Bloom panelvoks farge Strand (grå som er litt mørkere enn fjellbekk) og hvit. På nytt panel.

fykl

Strand er også en kjempefin farge

 

bloom-fargeprøver-2

Bloom fargeprøver. Fargene kan blandes med hverandre. Og de kan også brekkes.

Produktet er vannbasert og miljøstemplet. Alanor kaller det voks, fordi det får et voksaktig utseende. Egentlig er det en halvtransparent panellakk, med en tjukk konsistens. (en utrolig fordel i tak, da den ikke vil dryppe) Den er overmalbar.

For de som ønsker å bruke dette produktet eller er mer nyskjerrig på det, anbefaler jeg å se videoer. De er finske, men du får skru av lyden hehe;)

Brukt på nytt treverk, fjellbekk.

http://youtu.be/X0M3ZnDbC6o

Brukt på 25 års gammelt treverk. Tidligere behandlet med panellakk

http://youtu.be/7z1aS_deOOM

Ha en strålende flott uke lalalaaa:-)

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
16 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Jane K Johansen
Jane K Johansen
3. mai 2014 00:42

Hei, har su erfaring med maling/beising av eik møbler?

Wenche
Wenche
8. juli 2014 14:13

Hei, har et rom der panelet er veldig gulnet, men så har det stått et skap på den ene veggen. Vet du hvordan resultatet blir når panelet har fargeforskjeller?

Stig Ulfsby
Stig Ulfsby
23. juli 2014 18:11
Reply to  lene

Jeg brukte lys grå Bloom panelvoks (Fjellbekk) på en 40 år gammel ubehandlet granpanel vegg hvor det hadde hengt en plakat. Der var det et stort lyst felt, men panelvoksen dekket så godt at det ikke ble synlig.

Ingri
Ingri
14. juli 2014 19:47

Hei! Jeg holder på med oppussing av en gammel furutrapp som har vært lakket. Har pusset bort all lakk fra trinnene og mattet ned vanger og rekkverk. Hadde i utgangspunktet tenkt å beise trinnene i gråhvit tone etterfulgt av mange strøk klar lakk, men etter å ha lest om panelvoksen her tenker jeg at jeg kanskje kunne brukt det i steden for beis? Hva tror du? Er litt redd for at det skal bli skjoldete med beis i tilfelle jeg ikke har klart å pusse bort absolutt all lakken…

Stig Ulfsby
Stig Ulfsby
23. juli 2014 18:16

Bloom panelvoks er ikke en voks, men mer en maling. Ett strøk vannbasert panelmaling (Jotun Lady panel) gir omtrent samme effekten. Jeg brukte Beckers panelbeis på en vegg. Den er halvdekkende og halve prisen av Bloom panelvoks. Den dekker mye bedre enn Jotuns panellakk.

frøydis Watne
frøydis Watne
23. september 2014 13:50

Hei, pusser opp gammel trapp. Slipt ned. Bør jeg bruke panellut eller beis. Ønsker å bevare et lyst utseende. På underside trapp, ikke slipt ned lakk her, kan jeg her bruke voks direkte på gulnet lakkert overflatr?

frøydis Watne
frøydis Watne
23. september 2014 13:54

Har pusset ned gammel trapp. Er det best å bruke panelvoks eller panellut for å bevare et lyst utseende? Underside av trapp er ikke slipt lakkert, kan jeg her bruke panelvoks direkte på lakken?

Anja
Anja
9. oktober 2014 16:52

Hei. Vi har kjøpt et hus fra 1975 med masse gulnet panel. Vil gjerne ha det i en fin gråfarge, og har ikke lyst til å male. Er panelvoks et godt alternativ?

Ragnhild
Ragnhild
26. august 2015 11:31

Hei! Jeg vurderer å bruke panelvoksen på et skap i ubehandlet, gulnet finer. Kan panelvoksen fjernes i etterkant hvis det blir feil eller hvis vi ønsker å gjøre noe annet om noen års tid?

rjs
rjs
15. februar 2017 16:51

Hei, kan en beise oppå panelvoksen fra Bloom? Jeg har malt et hyttetak med voksen, men synes ikke det ble så jevnt som jeg hadde ønsket. Derfor ønsker jeg å legge over et tynt lag med lys interiørbeis. Hefter beis på voksen?

Marianne Krogh
Marianne Krogh
18. juli 2020 17:12

Hei har lyst å lysne opp et furu tak med Bloom panelvoks. Har prøvd dette I et tom med fargen hvit og det ble lyst og fint. Problemet er at mye interiør er i malingsfargen Bomull og da blir Bloom hvit for hvitt. Tror du det er mulig å blande inn litt av fargen Lin i den hvite panelvoksen slik at taket ikke blir så kritt hvitt? Er det også mulig å bruke panelvoksen på furudører som er gulnet og lakkerte? Eller er det mer velykket å male?
Mvh Marianne


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
16
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x