Fototapet- også for nybegynnere

Fototapet er tøft og personlig. Ikke så vanskelig å legge som du tror. Se mer..


Fototapet fra <Mr perswall

Fototapet er kult og personlig. Tak og vegger er mali i underbyggende farger til tapetet. Flott blir det 🙂

Hallo 🙂
Sol-snø–sludd-haggel-yr—usj hvor blir det av våren??
Sola og våren kommer jo snart da, og da kommer oppussingslysten. Juhuuu 🙂 Jeg skal pusse opp soverommet vårt, hva er dine oppussingsplaner?

Fototapet på barnerom

Her er Vegard, uten noe form for tapet-utdannlse nesten ferdig med tapetseringen. «det gikk så greit, ikke skrekk og gru»

Soverommet mitt får selvsagt noe tapet. Jeg elsker jo som dere vet tapet 😀 Fototapet er ekstra kult! Et stort bilde som dekker hele veggen, -eller deler av veggen. Familien Talmoen i Larvik, som vi har hjulpet med farger og tapeter i deres nye hus, har tapetsert fototapet fra Mr Perswall på sønnens Markus sitt soverom. Og som så mange andre oppdaget at «Hei, det er ikke noe vanskelig» Fototapet, som er ren fibertapet er vil jeg si enda enklere enn standard tapet. De kommer i remser på 45 cm, de er stiplet der du skal klippe, og rekkefølgen følger rullen.

Fototapet barnerom Titanic

Her studerer nok Nina om dette mønsteret virkelig matsher, det gjør det jo hehe

Med fototapet på barnerom eller ungdoms rom kan jo poden bestemme tema eller motiv selv. Det finnes utrolig mange forskjellige motiv, du kan også laste opp et bilde selv. Plukk så ut farger etter fargene i bildet, slik at det glir sammen i en god helhet. Dette gjorde vi til dette rommet, laget et moodboard med planløsning, tapet og farger. Markus er filminteressert og Titanic er den store favoritten! Han valgte selv motivet.

Moodboard soverom med fototapet titanic

Moodboard av gutterommet. Bildet fant jeg høyopppløst, og lastet det opp hos Mr Perswall/Borge. Der skrives mål på veggen inn, slik at det blir perfekt tilpasset. Ta med bildet du ønsker i butikken, så hjelper de deg 🙂

Når du skal legge tapet, må underlaget være slett. Har du struktur i underlaget, vil det vises igjennom tapeten, og det er ikke pent. Da kan du enten fjerne den som ligger der, eller legge en veggfornyer.

Fototapet fra mr perswall Titanic

Her er starten. På rullen der ser dere at det er en stiplet linje hvor man skal klippe. Så greit!

Fototapet på barnerommet

Huseier og for tiden håndverker Vegard Talmoen gjør seg klar til tapetsering. Utstyr fra Jordan er klart. Å kjøpe en ny kniv eller nytt blad er superviktig for tapetjobben, aldri skipp den, med sløv kniv blir det rift og stygt og bare grrrrr

fototapet titanic happy homes

Vegard sier » Bredden på rullen er 45 cm, så jeg setter laseren 45 ut fra hjørne. Da vet jeg at vi kun trenger å rulle lim litt over den streken. I tillegg er det ekstremt viktig å få den første lengden helt rett slik at også alle de andre lengdene blir rette etterpå.

 

Fototapet mr perswall

Riktig utstyr er viktig, tapetsletter og børste. Vegard er veldig nøye i skjøten med lim, men det er ikke farlig å søle lim i skjøten slik at det tyter ut oppå tapeten. En klut med rent vann fjerner dette.

Fototapet fra Mrperswall

Tadaaa ferdig, og Markus fornøyd. Taket har også fått farge, tatt ut fra bildet. Taklisten er malt med samme farge som taket, for å få en fin overgang. Fargene heter VH Duggfrisk og VH Innsjø, maling fra Gjøco.

Mer fra familien Talmoen kommer. De har brukt masse tapet, og får et flott hus 🙂

Da ønsker jeg alle en superfin helg 🙂

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x