Male over gammel tapet?

Om man kan male over tapeten eller må fjerne den er et velkjent spørsmål. Det må vurderes i ethvert tilfelle, men her er generelt svar.


Svaret er JA, det kan du! Juhuuu 🙂 Det er ikke noe problem!
Malingen skjuler ikke rifter, ujevnheter, struktur osv så resultatet blir deretter, men tapet kan fint males. Alle tapeter? Njei, tekstiltapeter og gammeldagse «strå» tapeter er litt vriene, men fibertapeter, vinyltapeter og papirtapeter kan males. Mrk fibertapeter kan du male rett på, vinyltapeter må grunnes med heftgrunn og papirtapeter må grunnes med spesialgrunning for formålet. (enkelte tekstiltapeter kan også grunnes med denne)

Male over tapet- happy homes

Rolig slett vegg er nydelig. Her er det malt med Lady Balance

Har tapeten mye rifter, eller uønsket struktur, bør den fjernes. Det gjør du med masse lunkent vann. Vann løser opp limet. Bløte tapeten skikkelig, bruk en bred sparkelspade for å skrape den av. Litt kjedelig, men med musikk eller en sang går det fint;-)

Hvis du skal legge ny tapet oppå den gamle, mal over den gamle med bakgrunnsfargen i den nye tapeten. Usikker, spør i din Happy Homes butikk!

Egil fra Happy Homes Mandal har malt over tapeten sin hjemme. En dødskul tapet Arne Jacobsen, men man blir jo lei etterhvert og ønsker et nytt utrykk. Han ville nå ha en ren malt flate istedet

Male over tapet- happy homes

Her er veggen før maling

Male oppå tapet- happy homes

Viktig å vaske over veggen med litt fettløselig middel som malervask. Fett og støv må ikke inn i malingsfilmen.En god mikrofiberklut er topp å bruke

male oppå tapet- happy homes

Han velger å male gulvlisten også i samme farge som veggen. Det er kjempelurt, får en større helhet. Før var det hvitt i tapeten, da går det fint, men når det er en kulør i gulvet og en annen kulør på veggen, blir den hvite listen veldig synlig, og det er ikke så pent og heldig. Tenk alltid helthet! Tape gulvet med maskeingstape.

Male oppå gammel tapet- happy homes

Til å male over fibertapet trenegr du vannbasert eller akrylbasert maling. Egil har brukt Gjøco Alle Rom. Det er en ekstra robust maling til vegg.

Male oppå tapet- happy homes

Resultatet. En nydelig fin veggfarge som heter Dusty Red.

male oppå gammel tapet- happy homes

Lekkert resultat! Umulig å se at det er en mønstertapet under. To gode strøk må til. Pass på å bruke riktig rull til underlaget, slik at rullen legger igjen riktig mengde maling på veggen. Det har mye å si for slutt resultatet.

 

Så brett opp armene, ta en sang og mal 🙂

4.5 2 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
1 Comment
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x