Vakker grå holdbar terrasse

Endelig! Terrassegulv som gråner naturlig, og som er holder seg slik i 12 år!


grå-terrasse-sioox-ifi-happyhomes

Før-etter behandling med Sioo:x

Hallo der 🙂 Det er jo terrassetid nå, akkurat idag regner det her i Trondheim, men jeg har tro på at sola snart kommer tilbake, og det blir grilling på terrassen igjen! Vi holder på å bygge ny terrasse, og jeg er i tenkeboksen ang behandling og farge. Jeg kunne godt tenke meg et gulv jeg slapp å behandle så ofte, og som ser naturlig ut. Treverk gråner, og fliser seg opp. I tillegg blir det ekstremt sårbart for møkk, sopp og alger. Derfor må det behandles med olje, beis eller annet som beskytter og bevarer.  Sioox-terrassebehandling-happy-homes

Så har det da kommet et nytt middel til Norge, Sioo:x -som gjør at gulvet får en naturlig grå farge. Det fliser seg ikke opp, og det beskytter mot sopp og smuss som fører til råte.Sioox-trebehandling-happy-homesJeg vil bare si at for dere som ønsker grått terrassegulv er dette genialt på flere måter. Fargen blir naturlig grå. -gråfarger laget på pigmentert terrassebeis ser ofte blålig ut eller grønn..Og pluss det er mindre vedlikehold. Mye mindre!Sioox-trebehandlingSioo:x er et vannbasert og miljøvennlig trebeskyttelse produkt som inneholder Silisum. Silisum er et mineral i jorden. Dette trenger dypt ned i treverket, krystalliserer seg og får en forsteiningsprosess som gir en barriære mot fukt og smuss. Så enkelt, så genialt!

Påføring i 3 trinn, men til gjengjeld holder det i 12! Ohoi!!

vakker-grå-terrasse-med-sioox-happy-homes

Slik gjør du det:

Forberedelse: Sioo:x Trebeskyttelse skal påføres rent og tørt underlag. Plattingen må først renses godt, slik at alle rester fra eventuelle tidligere overflatebehandlinger fjernes, sammen med skitt og smuss, alger og begroing. En eldre terrasse må eventuelt slipes for å få fjernet oppfliset treverk og inngrodd behandling og smuss.

Nytt trykkimpregnert treverk må tørke før det behandles.

Grå-terrasse-som-varer-lenge-sioox-happyhomes

Produktet påføres med pensel eller rull i tre trinn. Siste del av behandlingen utføres sesongen etter. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Behandling trinn 1: Sioo:x Premium Trebeskyttelse påføres i to strøk med pensel eller rull. Unngå sterk sol som gir høy overflatetemperatur i underlaget. Det kan føre til at behandlingen tørker før den har rukket å trekke inn skikkelig. Etter første påføring skal terrassen tørke minst to timer, før treverket får en ny runde med den samme behandlingen.

Det er viktig at det ikke regner på nylig påført trebeskyttelse. Temperaturen skal heller ikke være under + 6 grader C før midlet har tørket.

Naturlig-grå-terrasse-sioox-happy-homes

Rask og jevn påføring får man med rull på forlengerskaft. (Foto: Chera Westman/ifi.no)

Behandling trinn 2: Når strøk 2 har tørket minst 4 timer, gjerne over natten, påføres Premium Overflatebeskyttelse. Denne legges rikelig på overflaten, og bearbeides etter noen minutter inn i underlaget med bruk av penselen. Allerede etter en time eller kortere tid, når terrassen er tørr, kan den møbleres og brukes som normalt. Det skal ikke regne under påføring og til en time etter siste strøk.

Behandlingen gir terrassen til å begynne med en gylden, gulbrun farge som kan se skjoldete ut. Etter hvert som herdingen pågår vil treverket gradvis blekne og bli mer grå, og etter 2-4 uker har plattingen fått en jevn, sølvgrå farge som holder seg i mange år.

– For at herdingen skal gå som den skal, trengs kontakt med luft og vann. Hvis det ikke regner på deler av terrassen, for eksempel under takutstikk, kan man hjelpe gråningsprosessen ved å vanne terrassen med myk stråle fra hageslangen, sier Odd Einar Reseland.

vakker-grå-terrasse-med-sioox-happyhomes

Når to strøk trebeskyttelse er påført og har fått tørke, påføres ett strøk overflatebeskyttelse.

Behandling trinn 3 – neste sesong: Etter 10-14 måneder påføres nok et sjikt Premium Overflatebeskyttelse for å forsterke slitestyrken. Treverket må først rengjøres. Det holder med mildt vaskemiddel og en kjapp og forsiktig børsting med myk børste. Spyl deretter rent. Ikke skrubb med stiv børste!

Deretter er det bare å holde terrassen ren. Da unngår man nemlig å fore alger og svertesopp med andre ernæringsmidler, og derved kan man fjerne betingelsene for begroing.

Så da skal jeg prøve dette, helt klart!

FINN DIN NÆRMESTE BUTIKK

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriela
Gabriela
16. mai 2022 17:30

Genialt! Hvor lang tid tar det før terrassebordene blir grå?


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x