Tips barnerom

5 tips til deg som skal innrede barnerom


Barnerom er gøy! Jeg har ikke små barn lenger, men farger har jeg alltid brukt på barnerommene, gøy tapet o.l. Ungdommene har idag også farger og tapet. Barn elsker farger nemlig, og mønster, de elsker rett og slett å ha noe rundt seg som de blir kreative av!
Tapet er genialt og enkelt på barnerom for å få et gøy rom.

tapet-barnerom-tips-happyhomes
Barnerommet blir så flott med tapet. Denne fra kolleksjonen til Borge Scandinavien Designers Mini

Her kommer tips å huske på når du skal innrede barnerommet

Bruk farger!

Ikke overraskene etter intro, men det første fargetipset er enkelt og greit: Bruk farger! For barn stimuleres av farger. Ikke la barnerommet forbli hvitt bare fordi vi voksne er litt mer forsiktige når det kommer til bruk av farger og mønstre.

farger-på-barnerommet-happyhomes
Ton-i-ton faregr er fint å bruke. Skin Powder Red-Brown farger her fra Pure&original
tapet-borge-barnerom-happyhomes
Herlig frisk barmerom med farger. Hent farger fra tapeten og mal møbler i. Tapet fra Borge- scandinavien designers mini
tapet-barnerom-tips-happyhomes
Så gøy, her er det rom for kreativ lek. tapet fra Borge, Scandinavien designer mini

Velg farge og mønster sammen med barnet

Det andre fargetipset går på hvem som bør bestemme fargene i rommet. Og akkurat som deg og meg, synes barn det er behagelig å omgi seg med farger og mønster de selv liker. Derfor bør du la dem være med å bestemme når veggene skal pusses opp. Ikke vær redd for at de skal gå lei – å skifte farge eller tapet er ingen stor eller dyr jobb. Så om poden digger oransje, eller tulla er over gjennomsnittet interessert i dyr – ja, så la det vises!

barnerom-tips-tapet-borge-happyhomes
HIMMELROM: Med en slik vegg som bakgrunn kan rommet bli en flyvende tallerken, og ta poden ut på spennende tokter i verdensrommet. Fra kolleksjonen Smalltalk, Borge.
Tapet-barnerom-storeys-happyhomes
TUT TUT: Bilene her er av det vennlige slaget: De verken bråker eller forurenser, og for en lykke å se så mange på en gang. Fra kolleksjonen Let’s play fra Storeys.

Tenk på mengde og nyanse

Selv om barnet skal få lov til å være med å bestemme, er det ikke dermed sagt at du ukritisk bør kjøre på med fire knall rosa vegger. Det skal også være et sted for avslapning og ro, og kanskje holder det å male med en mer dempet utgave av favorittfargen, eller sette opp et roligere tapet ispedd fargene eller motivene minstemann liker best.

tapet-barnerom-tips-happyhomes
Et rolig barnerom, men farger likevel. Tapet fra Borge, Scandinavien designer mini

Vit at det finnes mer enn blått og rosa

Ikke gå automatisk inn i de blå og rosa boksene. Det er flott for dem som liker det, og da er det selvsagt bare å kjøre på, men husk at det er ikke alle jenter som har rosa som sin favoritt, ei heller har alle gutter blått øverst på lista. Derfor kan det være lurt å tenke litt utenfor de tradisjonelle «kjønnsfargene». Det finnes jo så mange andre farger å velge mellom også!

tapet-barnerom-tips-happyhomes
ROSA ER TØFT: Tøffe gutter kan også digge rosa! Ikke heng deg opp i «kjønnsfarger» – barna gjør det ikke. La poden få både blått og rosa – eller noe helt annet – hvis han har lyst! tapet Borge

Våg å eksperimentere

Er det ett sted i boligen du kan gå litt utenfor komfortsonen, er det på barnerommet. La gjerne barna være med på moroa, og bruk maling og sjablonger, eller bare fri fantasi, til å sette et ekstra personlig preg på rommet.

barnerom-inspirasjon-beckers-happyhomes
Lag et personlig preg på barneromme. Bilde Beckers

Håper så du tenker på dette når du skal innrede barnerommet. Finn en herlig tapet, ta utgangspunkt i denne og velg farger som matsher. Tenk på barnets personlighet og ta han/henne gjerne med i samtalen.

Jeg tar så helg, hjem å male gangen, før jentetur til vakre Røros. God helg til deg 🙂

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x