Et bærekraftig hjem

Et bærekraftig hjem, hva betyr det? Jeg var å besøkte Oslo Desig Fair messen


Heisan dere, jeg var på Oslo Design Fair messen forrige fredag. Moro å se hva som rører seg i Norge, hva tenker vi her, er vi langt fra Europa, hva er vi opptatt av, hvilke farger og materialer er brukt osv. Hvordan er det norske hjemmet for fremtiden..?

Bildene har jeg tatt selv. Utstillingene er samarbeid mellom Vera& Kyte, Andreas Siqueland og Kirsten Stordal.

oslo-design-fair-happyhomes-kjøkken
Pure&original har levert all maling i trendutstillingene. Pure & Original er en maling med kun naturlige pigmenter, miljøvennlig. Gir en nydelig matt og myk overflate
oslo-design-fair-kjøkken-happyhomes
Tarkett har levert gulvet. Tregulv er i vinden. Dette er Pure Eik Nature Plank

Og som forventet har de siste tiårs digitale fremtreden gjort at landegrensene og trendene utviskes. Det vi ser på verdensmessen i Milano, ser vi også samme tegninger av i Norge. Norge er altså fremtrendende og til og med trendsettere!

Oslo-design-fair-bad-tarkett-happyhomes
Et herlig bad, Tarkett har levert belegg. Se hvor fint vinylbelegg kan bli! Dette er iQ Megalit Old Brick på gulv og vegg
oslo-design-fair-bad-tarkett-happyhomes
På vasken er også belegg, det heter iQ Surface Rouge Multi

bad-tarkett-oslo-design-fair-happyhomes
Tarkett har lagt dette kant i kant. Skal du «gjøre dette hjemme» må det sveises i alle hjørner for at det skal bli tett og godkjent for våtrom.

Tema på Oslo Design Fair var «hvordan skape hjem for fremtiden med farger, materialer, kunst og designobjekter som har fokus på bærekraft». Hvordan innrede gode, varige hjem hvor man skal føle nærhet til omgivelsene.

oslo-design-fair-happyhomes
Tradisjoner og håndverk,- strikking er blitt hyperpopulært igjen, heldigvis. Kanskje jeg også finner roen til å sitte med det etterhvert hehe
oslo-design-fair-interirøtrender-happyhomes
Overraskende elementer som dette pianoet. Fantastisk kult! Leverandør Lykke (selger tørkede blomster)
oslo-design-fair-interiørtrend-happyhomes
oslo-design-fair-trendutstilling_happyhomes

Det å innrede et hjem handler ikke først og fremt om sesongens farge eller trend, men om å skape en trygg base hvor vi kan trekke oss tilbake og være oss selv. Den viktigste tendensen er personlige valg basert på kunnskap om kvalitet og varige verdier. Altså bærekraftig.

oslo-design-fair-interiørtrender-happyhomes
oslo-design-fair-interiørtrender-happyhomes

Hjemmet skal speile de som bor der, et fenomen og et symbol. Et sted hvor drømmer og virkelighet møtes. Husets størrelse og form er avgjørende for hvilke behov som skapes og hvilke valg vi tar i hverdagen. Og det er velkjent for min del og andre i branjen. – Målet med et prosjekt er å skape et hjem det er godt å leve i akkurat for den som lever der!

oslo-design-fair-happyhomes
Modena hadde bygget opp dette badet. Marmor i varierende farger er gjennkjennelig fra Milano

Materialer og møbler er nøye utplukket. Det er kvalitet, miljøvennlig eller viser en ekthet. Taktile overflater, overfalter hvor du må å ta på. Oppleve. Alt handler om opplevelser, følelser og stemning. Skape noe vakkert, som er vakkert akkurat for deg! Og der er vi alle forskjellig. Jeg ble bergtatt av dette rommet, mistet nesten pusten! God helg 🙂

 design-fair-oslo-inspirasjon-happyhomes
Dette rommet tok pusten fra meg. Fullstendig vakkert!
0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x