Høst/vinter interiørtrender 2014/15

Hvilke trender kommer nå? Hvilke farger skal vi kjøpe?


7iø

Stikkord for trender i Norge fremover

Hva vil høsten og vinteren bringe av nye trender, hva er nytt, hva fortsetter, vil det bli store forandringer?

Typisk trend akkurat nå

Typisk trend akkurat nå. Pasteller, lyst treverk, varme metaller

Hvitt, treverk, dyrisk

Dyr er populært på alt fra tapet, plakater og bilder, puter og tekstiler

Blå og grått er og blir hipt. Her tapet fra Borås

Blå og grått er og blir hipt. Her tapet fra Borås

jrh

Nyanser av grått, hvitt, krem, og møsterkombinasjoner som etniskinspirert og geometrisk. Her fra Borges nye tekstilkollksjon fra Clarke& Clarke

Harmonike basisfarger

Harmoniske fargekombinasjoner

Nordisk enkelhet

Nordisk enkelhet

Global fargemix

Global fargemix

Svaret på det siste er nei, det vil det ikke. Vi ser kun videreføringer av hva som allerede har begynt å endre retning. Hvis vi imidlertid ser oss noen sesonger tilbake, er det skjedd relativt store forandringer. Vi har bl.a sett kun hvite interiører, følge av shabby chic stilen innta Norge med et stort tygg. Vi har sett Caffe latte komme som en hyperpoulær farge og retning med mer dempet gultone og litt gråere enn før. Hvem har ikke hørt om caffe latte fargen? Stål og krom kom også og tok fullstendig over plassen til messingen. Mørke, tunge bombaymøbler solgte i bøtter og spann, etter alle var møkklei syrebeisede furumøbler, hvor så alle etterpå skal ha hvite møbler. Så inntok retro i nytenkning ala 50- 60 og 70 tallet landet, som førte med seg oppussing av gamle møbler, tradisjoner,kultur arv, hjemmelaget, miljøbevissthet og økologisk. Vi strikker, hekler, klipper, limer, maler, sprayer som aldri før. DIY. Loppemarkeder og brukthandlere gjør god butikk. DIYNÅ er desidert Shabby Chic fullstendig utdatert, caffe latte bølgen har lagt seg,- caffe latte har blitt grå og greige.(Caffe late fargen er på grensen til å være greige, kombiner med grått, og du er in) Vi har grå, brune og hvite hjem, gjerne ton i-ton, meget dempet, og slik vil det fortsette. Vi normenn liker tradisjon, vi vil ha det ekstremt koselig og lunt, og vi vil gjerne ha det litt romantisk. Trendforskerne i Europa kaller oss «de norske stille lykke med velvære og sikkerhet.» Vi vil ha det trygt, avslappende og rolig. Vi henger etter trendene i resten av europa, som nå sier takk og farvel til arv, tradisjon, retro og romantikk. De blir mer drisige, utradisjonelle, spenstige og lekne. Fremtiden blir elastisk, sier de.-det gjelder å kaste seg uti det ukjente (vi vil se drypp av det her også;))Men dere som kjenner dere igjen i beskrivelsen av oss normenn kan bare fylle på med mer, her kommer dette til å vare i et par, tre år til.

full

Her er en bit av typisk norsk-trygt, lunt, varmt

Vi har sett at metallene har kommet, de varme- kobber og gull. De skal være der å skape en herlig kontrast til alle de matte veggene og materialene. Danske Jacob Søndergaard siterte at krom og sølv er ut, det vil snart bli skikkelig utrendy, gull og kobber og etterhvet messing vil ta helt over.- men altså ikke i Norge. Vi vil fortsatt i flere år framover kjøpe sølv og krom, MEN det som er herlig er at det er lov å kombinere alle disse metallene. Heng gjerne en sølv, en gull og en kobberlampe over bordet istedet for tre like. Tørr å være litt leken. (lamper i grupper blir det foresten mer av)
Gull og kobber har også inntatt landet her. Veldig mange av oss tar imot med åpne armer og roper JAAA, så herlig. For alt er ikke fint til krom og sølv, mye er finere og mer harmonisk med kobber til, sett fra et fagmessig ståsted. Mitt inntrykk fra kunder generelt er at enten så liker de det eller ikke. Vi unge» som meg 😀 elsker det, vi er mer skeptisk og haroppihalsen messingen. Generasjon over oss 50-60 ish synes kobber er fint, men for rødt,- for kobberfargen er rødere nå enn kobberet var før.

uø

Kombiner metallene og det blir spennende og lekkert

ojk

Lekkert og sostifikert. Tapet Borge sin Khroma Kharat kolleksjon

SÅ-de varme metallene fortsetter, og blir mer poppis, og de kombineres. Kobber, gull, messing, antikk gull, oksydert og patinert metall. Disse metallene blir nok mattere neste år enn i år.  Vi vil fortsette å se mye treverk. Gjerne dette sammen. Lyst treverk blir det mere av, men vi vil også se mørkt treverk. Den nordiske stil er høyt akuell,- minimalisik, rene enkle linjer, god design. Vi har sett den en stund i en lettere lys utgave, nå vil vi også se den i en mørkere utgave-nordisk natt, som Pej har kalt retningen. Mørk, sostifikert, ren og metallisk, men absolutt ikke dyster. Her kan man ha en mørk basis, men også en hvit basis, men med mørke elemeter til. Ganske spennende og kult, fellsrekkene er stilrene materialer.

nordisk-stil-1 nordisk-stil-2nordisk-natt

Vi ser mer av det etnisk inspirerte og det geometriske. Dette var også veldig tydelig i de nye tapetkollksjonene. Dette kommer av at det blir en mer global mix, fargerikt og lekent, man blander mønstre på kryss og tvers. Stilen er overraskene, utradisjonell, dristig og iøynefallende. Her kan du,er-det-lurt å ha en nøytral basis, og fylle på med masse farger, fra pastell til sterk orange, gresskar gul, fuchia, bronse…Dette er gøy, her er det bare å leke! Juhuuu

global-mix-1 global-mix-2 global-mix-3
Storeys

Tapet fra Storeys. Kommer snart!

Det store nå er pasteller, de var lysere i forrige sesong, mer dempet og kaldere nå, men de er matte og vakre- og lar seg kombinere i ethvert miljø. De går på kryss av alle retningene. De kan altså holdes i en dempet skala, fylle på romanikke detaljer, eller holde de minimalisisk i materialene eller pøse på med kule klarere farger. Masse muligheter

Pastell og mønsterkombinasjoner

Pastell og mønsterkombinasjoner

pastell-på-veggen

Nydelig-fra Borge sin ensfargede pigment kolleksjon

Vi har sett pastellene mye på tekstiler og pyntegjenstander til nå.  De kommer etterhvert opp på veggene, hvor man vil male mer farger/nyanser istedet for bare grått, greige eller bers. Blågrått, blågrønt, pudder osv.
Også som følge av den dype sosifikerte stilen kommer dypere/mørkere farger som mørk aubergine og dyp lilla toner, burgunder rødt ,mørkt blått og blånyanser,grått, brunt, griege, hvor gjerne flere vegger males, og gir en trygg, lun og god amosfære, gjerne i kombinasjon med pasteller til. Dette har vi sett flere eksempler på allerede.

Mange maler flere vegger, og alle veggene i mørkre farger enn før. Spesielt soverom, men også stue, kjøkken. Det blir rent og pent med lyse kontraster til

Mange maler flere vegger, og alle veggene i mørkere farger enn før. Spesielt soverom, men også stue, kjøkken. Det blir rent og pent med lyse kontraster til

Kj

trender 2014

Det blir mange nyanser a blåt og lilla. Her lilla som aksent

Det blir mange nyanser av blått og lilla. Her lilla som aksent

Mystisk romantisk..

Mystisk romantisk..

Nyromantikken ser vi altså her i Norge med blomster. Vi fletter den inn i nye elementer. Romatikk kan være spennende. De naturlige blomstene kan nå kombineres med abstrakt mønster. Det blir rom for overraskelser. Man kan leke seg litt, være litt på kanten kreativ. På den måten få et personlig interiør. Mønstre kombineres, og stiler kombineres.

r

Overraskende, litt på kanten og sprøtt vil mange si, men morsomt!

Den store fargen blir blått. Det kommer mye blått i alle varianter, fra svake til kraftige nyanser og med forskjellige grader av grønt i seg.

l

Dyp Indigo blå vegger på spisestuen?

Blått og farget glass vil vi er mere av

Blått og farget glass vil vi se er mere av

blått-3

Herlig farge å ha på veggene!

blått-4

Blåmix er spennende

Fliser fra Golvabia

Fliser fra Golvabia

 

Da har du fått et innblikk av hva som kommer i interiørverden. Det er et bredt spekter, så masse muligheter. Trender du hjelp til innredning, farge osv,-kom til oss i den vakreste kjeden. Vi vil bare skape Vakre Hjem. Tattaaaa:-)))

HER KAN DU LESE MER DETALJERT OM DE 4 KOMMENDE TRENDENE

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
10 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Tone-brit på Remmem, Åndalsnes
Tone-brit på Remmem, Åndalsnes
31. august 2014 23:38

Så flink du er

Marianne
Marianne
1. oktober 2014 19:43

Hei, Super artikkel

Marianne
Marianne
1. oktober 2014 19:44

Hvor er dyretapeten fra?

Tone Moen
Tone Moen
6. november 2014 13:45

Hei, jeg lurer på om du vet hvilken gråfarge som er brukt på bilde nr 22? Den var så fin. Kommentaren under bildet er: «Mange maler flere vegger, og alle veggene i mørkere farger enn før. Spesielt soverom, men også stue, kjøkken. Det blir rent og pent med lyse kontraster til «

laila
laila
6. mai 2015 23:42
Reply to  Tone Moen

hvilken farge er brukt på bildet 22 da? den grå fargen

kjempefin farge…

Karianne
Karianne
3. oktober 2015 14:05

Hvilke farge er på bilde 23??


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
10
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x