Interiørtrender 2022

Forbrukertrender og levevaner henger nøye sammen med farge og interiørtrender. Les siste nytt innenfor tema fra annerkjent trendbyrå


Trender er gøy. Analyse om hvordan vi oppfører oss og forandrer oss etter hva som skjer i samfunnet er ganske interessant. Og det siste året har jo uten tvil vært spesielt og påvirket oss i stor grad. Et byrå som dykker dypt er danske PEJ, som igjen setter det opp mot farge og interiørtrender. Alt henger nøye sammen.

trender-2022-happyhomes

De ser og forskning viser at et stort verdiskifte har skjedd. Vi ser verdien her og nå, fremfor senere. Dvs vi reagerer kraftigere på ting nå som truer vår hverdag enn før. Kaffeavtalen om ettermiddagen er viktigere enn neste års sommerferie. Den har vi ikke kontroll på.

Vi er mer bevisst enn før. Mageføelsen og intuitionen betyr mye og krydres av stigende viljestyrke til å nå egne mål. Og målet er et bedre hverdagsliv med like mye plikt som fornøyelse. HER OG NÅ gjelder. Vi er mer bevisst og setter mer pris på trygghet, renhet, bæredyktighet, samvær, bekymringsfrihet, bevegelsefrihet og selværliget.

trender-2022-happyhomes

Interessant? Ja, absolutt men hva med farger og materialer. Vi søker mer inspirasjon. Farger og materialer er viktig som aldri før. Det er et genuint behov for å prøve noe nytt. Det er bare å glede seg over. Vi i bransjen bobler over av forlag til nytt interiør til deg 🙂

Materialer

Naturmaterialer er fremtredende som tre, stein, papir og kork. Marmor er stadig aktuelt. Resirkulerte og gjenvinnbare materialer. Materialene må gjerne ha god tekstur/taktile. Papir og dets struktur vil gi inspirasjon til hvite nyanser. Steinsorter til grå og tre/brente elementer til brunt. Ekte materialer i god kvalitet er av størst interesse. Vi kan nå si at kjøp-bruk-kast kulturen er over.

Farger

Farger eksploderer som de ikke har gjort på tiår. Grønt er symbolet på bærekraft og er høyaktuell farge. Bærekraft har blitt et symbol på luksus. Blått kommer som en energisk medspiller til grønt.
Typiske farger for neste år:
Mangfoldig grønt, kraftig blå, trebrune nyanser, monokrome nøytraler, kraftig gul, dempet rød og lilla

3.8 6 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
1 Comment
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Anita
Anita
2. januar 2022 11:11

Hvem er det som har designet rommet med den gule sofaen, her trenger jeg mer inspirasjon. Har hen instaprofil? Eller navn på person.


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x