Nytt, funksjonelt og vakkert etter renovering på Hovin

Ny planløsning, nytt kjøkken, nye farger og tapeter gjorde etasjen komlett og vakker


Tjohei, påska over og back i buisness:-D

kjøkkenbenk-3Her kommer bilder fra et renovringsprosjekt. En hel annen etasje som ble fornyet. Mange vegger ble revet, det ble laget nytt bad og nytt kjøkken. Jeg tegnet ny planløsning, forslag til soneinndeling med møblering og hjalp til med alle farger og materialvalg. Morsomt prosjekt, og godt fornøyd med resultatet.

Kriterier på forhånd var at det skulle bli en luftig løsning, husfrua ønsket seg veldig et badekar, og pga litt sviktende helse ville hun ha så lett vedlikehold og rengjøring som mulig. Møblene deres skulle ikke kjøpes nye, men intgreres i ny løsning.

Jeg viser og forklarer noen før bilder først.

peis-før-2

De hadde en stor slik teglstenmur/peis, som hadde sett sine beste dager.  Kjøkkenet ligger bak den.

sofa-før

Dårlig bilde, men her er litt av stuen med store vinduer. Sofen var plassert foran vinduene, noe jeg ville unngå i fremtiden.

stue-før

Her er innerste delen av stuen. Sofaen og sofabordet skulle beholdes. Og bildet over sofaen, også lampen. Den store seksjonen måtte ut.

Før-spisestue

Her hadde de spisestue før, ved siden av trappen. Det var trangt og møblering for stort i forhold til størrelse på sonen.

HUø

Trappen med det egenlagede blomsterkassene med lys over. Det var fint og spesielt den gang huset var nytt, men nå skulle det bli litt annledes:)

trapp-front-før

Jeg husker jeg så for meg hvor fint dette trappehullet kom til å bli..og la en slagplan for det ohooi Det ble en runde eller to med snekker før han skjønte hvordan jeg ville helst ha det hehe Skjønne husfrua stolte på meg, og..se under

trapp-7

hvor fint det ble!

trapp-2

Trappen er et blikkfang fra hele stuen,og nå blitt en skjønn juvel. Tapeten er eksklusiv, den har en glans i seg som ikke synes på bildet her. Den passer perfekt i fargene til de gamle møblene deres og faller inn i helheten helt naturlig med et aldri så lite wow:) Juvelen av ei dame som bor her, falt pladask for den, og kunne ikke vært mere fornøyd. Moro:)

trapp-3

Panelet i trappen ble revet, fordi jeg ville ha tapeten helt ned til repoet. Det får det til å virke større, luftigere og lekrere. I illegg synes tapeten nedenfra fra etasjen under. Spennende! Hele veggen med spiler og alt ble revet, det ble laget en liten helvegg, og bare litt gelender i glass. Det var mest fordi på andre siden der det var spisebord før, ble nå en tv sone. I trinnene ble det lagt vinylbelegg, matshende tapeten. Varmepumpen må stå der, men man kan tapetsere eller male den. Jeg synes det var greit å ha den hvit. Fargen på hyllen, er egenblandet og fra den mørkeste fargen i tapeten. Samme fargen er pipa dere ser nedenfor malt i. Ble perfekt:)

Tapeten er fra Borge heter Silence
Lampen er fra Vita, Silvia fra Vakre Hjem Melhus

tv-krok-2

Her er den nye tv sonen. Møblene er gamle, lampen og også det som henger på veggen mot trappen. Det hang på peisen før. Det store bildet har eierne kjøpt selv, og er helt perfekt til helheten. Jeg ble så glad når jeg så det.

 

ny-ovn

Uklart, men pipa og den nye ovnen. Litt lettere enn peisen som var her før

sofakrok-1

Mørkt bilde hoff. Jeg trenger nytt kamera! Sofakroken i stuen. Seksjonen ble fjernet, og sofaen snudd andre vei, mot vinduene. Det hjørnet ble tapetsert med nydelig skogstapet fra Storeys.Lampen er gammel, skjermen er bare malt!

Tapet Storeys

Tapet Storeys Idyllia

stue etter sofakrok 2

Vinduene, 3 stk av dem ved siden av hverandre ble utvidet for å få inn mere lys. Spisebordet står nå foran de og blitt skaper en lys og lekker spiseplass. Gulvet er nytt og teppene er nye. To like tepper, et rundt til tv sonen under et rundt bord, og et firkantet under salongen. Teppene er av ull og skaper rolige lune punkt i det store rommet som understreker sonene enda mere.

gulv-og-teppe-2

Tepper heter RiverStone og gulvet heter Max Wear

Dette gulvet kan du lese mere om HER. Jeg tror det er det fineste gulvet jeg har sett! Fargen er så rolig og lun. Helhetsinntrykket er mye gråere enn det ser ut på bildet her. Eierne er superfornøyd med det, ikke bare pga utseende, men også er det veldig enkelt å holde rent, og støv synes ikke før det er store kaniner. Sitat eier. For å få det optimalt lunt dette gulvet, ble det lagt en 2 mm korkmatte under. Et godt tips til alle med litt kalde gulv.

Kjøkkenkrok-før

Kjøkkenet før var trangt og ikke optimalt for en som har vondt for å løfte og åpne overskap pga sykdom

kjøkken-før

Kjøkkenet ble revet ut, og nytt kjøpt

kjøkken-etter

Kjøkkenet fra Drømmekjøkken skulle være så lett rengjørlig som mulig, derfor helt glatte dører. Praktisk øy med sitteplsser. Stekeovn i god arbeidshøyde

gang-før

Inngang til kjøkkenet før. Hele langveggen ble revet. Innerst før var det et hobbyrom, dette ble nå nytt bad, sammen med det gamle badet. Litt av hobbyrommet ble ny garderobe til soverommet deres nederst til høyre. Første døren til høyre her, var det før tv stue, som nå ble hobbyrommet.

gang-2

Den lange smale gangen er borte. Rett ovenfor skapene her er kjøkkenøya

Ny kjøkknbenk under induene

Ny kjøkkenbenk under vinduene. Lifter sydd av metervare stoff fra Clarke & Clarke (Borge) og blå lamper fra Bloomingville vakrehjemmelhus.no

kjøkken-etter-2

Luftig, nytt og herlig kjøkken:-)

Badet før var trangt, og litt utgått på dato

Badet før var trangt, og klar for fornyelse. Do var bak døra, upraktisk..

Kul farge på do:-D

Kul farge på do da:-D

Nytt herlig bad

Nytt herlig bad med badekar, som var et høyt ønske.

pu''

Kuleste herligste med tapeten i hjørnet. Ser man ut av dette vinduet står det bjørk der også.

Så hva dere tror? De som bor her er godt fornøyd. Innredningen er tilpasset deres behov og ønsker, og det er det aller viktigste. Personligheten deres kommer godt frem, og de kan kose seg her resten av livet. Jeg har blitt godt kjent med dem i løpet av samarbeidet vårt, og ønsker dem hell og lykke og ikke minst god helse framover.

Ønsker du min hjelp, og bor i Sør Trøndelag? Ikke nøl med å ta kontakt:)

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
11 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Torunn Myhr Olsen
Torunn Myhr Olsen
12. mai 2014 18:07

Så fint det ble! Kjempeartig å lese, du er superflink! Bra jobba :-))

kristin
kristin
16. september 2014 14:55

kjempe fint bad! 🙂 er d baderomsplater eller fliser som er på veggene?

gypsies
gypsies
15. juni 2018 09:46

994248 236134In todays news reporting clever journalists function their very own slant into a story. Bloggers use it promote their works and many just use it for enjoyable or to stay in touch with pals far away. 504630

in vitro ADME assays
in vitro ADME assays
20. juni 2018 00:31

845491 738019A blog like yours need to be earning considerably money from adsense.~::- 348134


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x