Fargetrender 2018/19

Tør du gå for et fargerikt hjem, med din egen personlige stil?


fargetrender-2018/19-happyhomes

Endelig er fargene tilbake igjen. Samme farge i flere nyanser skaper en fin spennende effekt og god harmoni.

Et fargerikt hjem kan virke skremmende på mange nå, ettersom vi har brukt generelt lite farger de siste årene. Du trenger imidlertid ikke bruke skarpe farger og mange farger for å få et mer fargerikt hjem

Nøkkelen er å finne din egen fargeharmoni, farger du selv liker å oppholde deg i, være seg om det er en farge i forskjellige nyanser eller kombinasjon av flere.

Et fargerikt hjem kan virke skremmende på mange nå, ettersom vi har brukt generelt lite farger de siste årene. Du trenger imidlertid ikke bruke skarpe farger for å få et mer fargerikt hjem. Tvert imot, ved å kombinere flere nyanser av samme farge eller flere nyanselike farger sammen oppnår du en fargerik, men god dempet harmoni.

fargetrender-2018/19-happyhomes

Fargerikt, men likevel dempet og behagelig

fargetrender-2018/19-happyhomes

Vi kan ikke peke ut en farge som trendy, nå gjelder hele fargesirkelen. Grønne, blå og gule nyanser er de som utmerker seg på store flater

Fargetrenden nå går mot mer farger i hjemmene våre. Vi kan ikke si at det er en trendfarge, for nå gjelder hele fargesirkelen. Fellesnevner er at det er stor grad av sorthet i fargene, og til dels lite kulørstyrke. Det betyr at fargene er dempet, -litt sotet. Det er gode interiørfarger, som kan brukes på flere vegger. Og det er nettopp det, nå skal alle veggene fargesettes, -og gjerne ikke bare en vegg, men tenk også på taket, dører, lister ect som en viktig del av rommet.

fargetrender-2018-pure&original

Spennende og effektfull bruk av fargene. Ton i ton, sammen med komplementærkontrasten-rødt/grønt.Tenk på om vinduene og taket bør være hvitt når du skal fargesette. Røde nyanser ser vi en del av nå. Foto: Pure&Orginal

fargetrender-2018/19-happyhomes-butinox

Tenk på hele rommet når du skal fargesette. Tak og møbler kler ofte en annen farge enn hvitt. Ved å male møbler i samme farge som veggen skapes en god harmoni. Bilde: Butinox Interiør, farge 5878 Gruve og 2005-B øverst.

farge-og-interiørtrender-2018/19

Nydelig kombinasjon av sotede farger. Denne sennepsgule fargen utmerker seg. Den er nydelig sammen med grått som her. .

fargetrender2018/19-happthomes bølge

Skap spafølelsen på badet med fargen Bølge.

Trenden går også mot kombinasjon av farger, gjerne flere farger sammen i samme rom, men også forskjellige farger fra rom til rom. I motsetning til de siste årene hvor trenden har vært å bruke samme basis fargen i mange rom. Det bør alltid være fellesnevner mellom fargene, slik at de spiller på lag, da det blir en god helhet. Dette kan du oppnå ved å f.eks. bruke nyanse like farger, farger med samme grad av sort, hvitt og/eller kulør.

fargetrender-2018/19-butinox-interiør-happyhomes

Kombiner flere farger sammen, med fellestrekk, som lik grad av sorthet i seg. Foto: Butinox Interiør

Fargetrender-2018- happyhomes

Flere nyanser av samme farge er lekkert og skaper et spennede utrykk. Grønt vil vi se mye av fremover. Det er en farge vi kjenner igjen fra naturen, som gir oss ro. En god farge å ta med inn. .

Happyhomes-lenes-stue-fargetrender2018

Jeg liker grønt og her er stuen min. Jeg har brukt nabofarger grønt-gult. Dominans av grønt og brukt flere nyanser av denne for å skape dynamikk. Grønne planter er med på nyansene. Tapet med mønster er med på å skape personlig utrykk. Jeg elsker den tapeten! 🙂 Nedenfor er bilde av andre siden av den gjennomgående peisen. Farge Organic green, Jotun og farge S4010-G90Y, Tapet Borge Jaipur

Lenes-stue-happyhomes

Andre siden av peisen. Komplementærkontrast til det grønne. Jotun Warm Blush

Kontraster er en del av trendbildet nå, men også generelt viktig i ethvert interiør. Uten kontraster blir utrykket fort flatt og monotont. Kontraster kan være så mangt. Lyse farger-mørke farger, kalde farger-varme farger, blanke flater-matte flater, feminint-maskulint, stilmiks osv. Trikset er å alltid ha noe som dominerer. Det bør ikke være like mye av alt, da blir det fort uoversiktlig. Det kan f.eks. være nok med gule puter i en blå sofa eller en blank kommode mot en matt vegg.

fargetrender-happyhomes

Spennende kontrastfull fargekombinasjon mellom kald og varm farge. Foto: Jotun Lady 2993 Kilim

fargetrender-happyhomes-pure&original

Varierende glansgrad skaper en spennende effekt. matt vegg-blank messing. Blank og matt maling vegg-list

Konklusjon: Fargene vi innreder med nå er altså dempet. Vi ønsker å ha det lunt med god stemning.

Sett sammen farger du liker selv og trives i. Hjemmet skal gjenspeile den som bor der. Vi alle har preferaser, -vi er forskjellige, har forskjellig smak, og liker forskjellige ting. Tør å vise frem DEG i hjemmet ditt.

Fargetrender interiør 2018

Vi er alle forskjellige. Nå skal personlighteten din frem også i hjemmet.

Lykke til, heier på deg, spør hvis du lurer på noe.

Ha en fargerik høst videre 🙂

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
1 Comment
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Elisabeth E Holta
Elisabeth E Holta
15. mai 2022 19:23

Hei😊 Vet du hvilken fargekode det er på den grønne på bilde nummer 2 ?
mvh. Elisabeth


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x