Fargetrender 2022/23

Hvilke farger og materialer er aktuelle i høst og vinter? Hvordan har Corvid påvirket oss? Finn din stil 🙂


Trendene endrer seg i takt med tiden. Store endringer i samfunnet som påvirker oss i stor grad, endrer også farger og interiør generelt. Nå har vi vært igjennom Corona, og vi skal inn i en «ny normal»
Ingen tvil om at denne pandemien har påvirket oss mye og forskjellig. Det siste året kjenner vi også på usikkerhet rundt krig, økte renter og priser

trender-happyhomes

Noen omfavner fremtiden med ny optimisme og glede. Reiser og opplevelser. Andre vil søke tilbake i tiden og dyrke nostalgi, intimitet og ekslusivitet. Det ekte og naturlige. Sparsomt. Vi skal alle uansett lære oss å leve i en «ny normal» Generelle stikkord for fremtiden er optimisme, alt er mulig, humor, fargerik, åpent sinn, inkluderende, trygghet, hurtighet. -(interessant, for vi hyller begrepet slow living, men vi skal ha ting gjort og levert fort)
BÆREKRAFTressurser, natur, håndverk

resirkulering-belegg-happyhomes

Og bærekraft må sies mer om. Det ligger i bunnen og påvirker oss alle. Det forventes ansvarlighet og bevissthet. Forbruket må reduseres, som igjen betyr at vi må ta vare på det vi har, og det er helt greit, faktisk kult og trendy at klærne er nuppete, lappede eller omsydd. At spisebordet eller kommoden er slitt eller bare får en ny farge. Gjenbruk, fix & repair er på alles lepper. Og siden vi er flokkdyr liker vi det og kloden har så godt av det

materialer-trender-022-happyhomes

MATERIALER OG FARGER

Fellesnevner for materialer er kvalitet og bæredyktighet. Naturlig og ekte. Gjenbruk og redesign. Treverk, metall og stein. Marmor har virkelig fått sin renessanse og det taktile er viktig

materialer-trender-022-happyhomes

Fargespekteret er stort, fra de klare spirutielle til støvete mørke. Hele fargesirkelen er aktuell. Det handler om sammensetning, og den skal være personlig og gi en god opplevelse. Røde og gule nyanser peker seg mest ut, men farger med forbindelse til jord og natur er høyaktuelle. Alle flater i rommet har betydning. Tak, dører og vinder er en viktig del av fargepaletten.

fargetrender-2022-happyhomes

Jeg har satt sammen 3 stiler som gjenspeiler og forklarer trendene. Fargetrender går på tvers av bransjer, så her er også klesmote inspirasjon. Alle kan nok kjenne seg igjen i en av stilene, og innenfor den finne sin personlige palett. Din happy homes butikk hjelper deg 🙂

LIGHT WELLNESS

fargetrender-2022-happyhomes

En lys, lett og behagelig stil med nordisk preg. Naturen spiller en stor rolle. Den skal vises, nytes og respekteres. Lite kulørsterke farger. Paletten kan være varm eller kald, monokrom eller med god variasjon. Organiske former preger stilen. Lyst treverk, gjerne i kontrast til tre, metall eller stein

fargetrender-2022-happyhomes

fargetrender-2022-happyhomes
fargetrender-2022-happyhomes
fargetrender-2022-happyhomes
fargetrender-2022-happyhomes
fargetrender-2022-happyhomes

COLORFUL SOUL

fargetrender-2022-colorful-soul
En fargerik stil som gir liv og glede til hjemmefølelsen. Det kan være pomp og prakt eller mer rolig og dynamisk. Fellestrekk er at fargene kommer til sin rett med bruk av kontraster eller nyanselikhet. Klesmoten byr på sterke farger, mens interiøret naturlig nok er mer dempet. Personlige detaljer, mønstermiks, velur, skinn, malte møbler, retro, gjenbruk er noen stikkord
fargetrender-2022-colorful-soul
farge-og-interiørtrender-2022-happyhomes
fargetrender-2022-colorful-soul
farge-og-interiørtrender-2022-happyhomes
fargetrender-2022-colorful-soul
fargetrender-2022-colorful-soul

DARK NOSTALGIC

dark-nostalgic-trender-2022-happyhomes

En mørkere, mer dempet stil. Lun og delikat. Materialkontraster gjør den litt lukseriøs. Pels, børstede, glansfulle og metalliske overflater. Minner og tradisjoner møter nye impulser med jordfarger, dype blå og grønne. La deg gjerne inspirere av 20-tallets overdådige glamor og art deco stilens former

farge-og-interiørtrender-2022-happyhomes
farge-og-interiørtrender-2022-happyhomes
farge-og-interiørtrender-2022-happyhomes
farge-og-interiørtrender-2022-happyhomes
farge-og-interiørtrender-2022-happyhomes
farge-og-interiørtrender-2022-happyhomes

Bilder tilhører happy homes, pure & Original, sofacompaniet, Storeys, Halvor Bakke, Pej, Bohus

5 2 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x