Male gammelt furumøbel


Tjohoo!:)

Male og tapetsere furukommde

Fornyelse av gammel lakkert furu kommode

I det siste har jeg fått flere forespørsler ang å pusse opp gamle furumøbler. Istedet for å svare hver på mail, tar jeg fram en kommode jeg pusset opp i fjor. Noen har kanskje sett den før på butikken sin blogg. Det er litt omgjort og mere utfyllende her. Samme framgangsmåte ved maling av kjøkkeninnredning og dører.

 

Male furukommode

Kommode før-gammel,gul og ikke pen lengre..

Male lakkert furumøbel

En god vask med den fantastisk gode trerensen. Da blir det avfettet og rent og pent dadadaa:)

Male furu møbel

Når det er tørt, puss over med sandpapir. Trenger ikke pusse av lakken, men pusse den jevn, fin og matt. Fjern støvet med en tørr mikrofiberklut. Du trenger ikke vaske etter du har pusset. Men veeeeldig viktig før!

Male lakkert møbel

Klart for maling.- Jeg sverger som dere sikkert har skjønt alltid (nesten) til trestjerners gulvmaling. Den er suverent bra. Vanntynnbar, så tørker fort, har god flyt, og ikke minst den tåler mye mer enn veggmaling av støt, flekker o.l OG DEN HAR GOD HEFT, SÅ HEFTGRUNN IKKE NØDVENDIG.

Bruk rull og etterstrykpensel, da får du en helt glatt og fin finish. Etterstrykspenselen metter du godt med maling før du begynner, ETTER DET SKAL DEN IKKE DYPPES I MALING MER. Den penselen fungerer ikke som en vanlig pensel, den stryker kun ut, den suger ikke opp noe maling. Hvis du bruker en vanlig pensel til å stryke med, som mange gjør, får du striper og ujevn malingsfilm. Strenge Lene her hmhhm;)
Rull maks 2-3 bredder, før du etterstryker, fordi malingen lukker seg på toppen ganske fort. (det er forskjellen på vanntynnbar m og oljebasert m, oljemaling tørker nedenfra og opp, vannbasert motsatt) Vent 8 timer mellom strøkene, så malingsfilmen blir gjennomherdet før neste. Bruk en Jordan ultimate pensel der du ikke kommer til med rull.

  • Bruker du annen maling enn trestjerners og møbelet er lakkert- påfør første strøk med heftgrunn
  •  Er møbelet kun beiset, oljet, eller trehvitt- påfør to strøk med Jotun kvist og- sperregrunn først

 

vordan male lakkert furumøbel

Skuffer ferdig malt. Jeg brydde meg ikke om å slipe og spakle bort riper og hakk. Synes det er litt sjarm. Men på f.eks en kjøkkeninnredning er det jo det peneste

Male og tapetsere møbel

Litt tapet gir sjarm. Kun et grunningsstrøk under tapetlimet

Tapet på møbel

Over tapeten lakker du med vanntynnbar lakk. Denne på bildet har nå utgått, så nå bruker du trestjerners gulvmatt istedet. Bruk en rull for jevne flater å rull på lakken med.

Male furu møbel

Fiks ferdig. Farge 0502-Y Egghvit. Tapet fra Texdecor, Casadeco Crescendo. Knotter fra La Finesse

Var det grei framgangsmåte?

Nå tar jeg en aldri så liten to ukers ferie. En barnebasert en med mye is og karuseller. Jeg er ikke akkurat noe super mamma, så nå kommer de først, det fortjener de. Så pc blir igjen hjemme, men send meg gjerne mail, er så koselig når det plystrer inn spørsmål og forespørsler fra dere. Jeg blir så glad og sender fort svar:)

Koooos dere alle med det dere gjør. Klem:)

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
11 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Anne-Grethe
Anne-Grethe
24. juli 2012 23:10

Kos deg med ferie:)
Godt å høre at ikke alle er super mammaer hele tiden:)
Fargeklem fra Larvik

trackback
gammel kommode | norskmobler.com
21. november 2014 04:54

[…] Male gammelt furumøbel | Vakre Hjem BloggI det siste har jeg fått flere forespørsler ang å pusse opp gamle furumøbler. Istedet for å svare hver på mail, tar jeg fram en kommode jeg pusset opp i fjor.GÅ TIL NETTSTEDET! […]

trackback
male furumøbler | dekor-no.com
5. januar 2017 21:08

[…] Male gammelt furumøbel | Happy Homes NorgeMale utendørs; Til Happy Homes hjemmeside; Innleggsnavigasjon … I det siste har jeg fått flere forespørsler ang å pusse opp gamle furumøbler.Se mer […]

trackback
male lakkert furu | dekor-no.com
5. januar 2017 21:09

[…] Male gammelt furumøbel | Happy Homes NorgeMale gammelt furumøbel. … Fornyelse av gammel lakkert furu kommode. … Bruker du annen maling enn trestjerners og møbelet er lakkert- påfør første strøk med …Se mer […]

trackback
male møbler hvilken maling | dekor-no.com
5. januar 2017 21:11

[…] Male gammelt furumøbel | Happy Homes NorgeSamme framgangsmåte ved maling av … Innendørs, Male innendørs, Oppussing, Tapet og merket Fornye møbler, Fornyelse … 2 tanker om “ Male gammelt …Se mer […]

trackback
male kjøkkeninnredning hvit | dekor-no.com
5. januar 2017 21:16

[…] Male gammelt furumøbel | Happy Homes NorgeMale gammelt furumøbel. Skrevet 21. juli 2012 av lene. … Samme framgangsmåte ved maling av kjøkkeninnredning og dører. Kommode før-gammel,gul og ikke pen lengre..Se mer […]

trackback
beising av møbler | dekor-no.com
5. januar 2017 21:19

[…] Male gammelt furumøbel | Happy Homes NorgeSamme framgangsmåte ved maling av kjøkkeninnredning og dører. … Dette innlegget ble skrevet i Fornye møbler, Innendørs, Male innendørs, Oppussing, …Se mer […]

trackback
hvordan male møbler | dekor-no.com
5. januar 2017 21:22

[…] Male gammelt furumøbel | Happy Homes NorgeMale gammelt furumøbel. Skrevet 21. juli 2012 av lene. … Male innendørs, Oppussing, Tapet og merket Fornye møbler, Fornyelse, Pimpe møbel, Tapet av lene.Se mer […]

trackback
hvite møbler | stue-mobler.com
8. februar 2017 21:04

[…] Male gammelt furumøbel | Happy Homes NorgeDette innlegget ble skrevet i Fornye møbler, Innendørs, Male innendørs, Oppussing, Tapet og merket Fornye møbler, Fornyelse, Pimpe møbel, Tapet av lene.for mer info gå til… […]

gitano
gitano
14. juni 2018 16:02

491900 168212This write-up is very appealing to thinking men and women like me. Its not only thought-provoking, it draws you in from the beginning. This is well-written content. The views here are also appealing to me. Thank you. 783179


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x