Budalsstol i ny drakt- hvordan finne rett farge?

Hvordan tenke når du skal bygge opp et interiør, det får du tips og råd om her.


 

Male gammel gyngestol

Hei alle Vakre folk (alle er dere vakre:):)
I dag har jeg en gjesteblogger her, nemlig min gode kollega, interiør og-farge ekspert Eva Marie fra kjedekontoret. Hun har pusset opp sin gamle gyngestol. Den ble jo så fin!:)
Her er hva hun skriver om prosjektet, også tips og råd, -les og lær: 🙂

Budalsstol før

Jeg er den lykkelige eier av en gammel Budalstol.

På meier!

Her kan jeg sitte og gynge sakte mens jeg drikker en god kopp te og ser på utsikten. Det er merkelig hvordan tankene flyr når man er i bevegelse.

Stolen har gått i arv, den har stor affeksjonsverdi. Samtidig er det viktig å ta vare på brukte møbler og se muligheter i det vi allerede har. I en verden hvor « bruk og kast» har vært gjeldende de siste årene er det mer viktig enn noensinne å tenke på miljøet. Og det er spennende og givende å skape noe nytt av noe gammelt. Men, hvilken farge skal stolen få?

Ved fargevalg er det viktig å bygge opp en base og velge et tema. Basen er fundamentet for fargene. Temaet hjelper oss å holde rett fokus og gjør valgprosessen enklere. Har man noe man kan ta med inn i interiøret, for eksempel et bilde, et møbelstoff, et teppe osv., kan det være et godt utgangspunkt for en fargepalett. Base fargepallett

Huset ligger ved kysten og fargene fra fjæra og sjøen i all slags vær har lagt grunnlaget for mitt personlige valg. En nøytral base i den lysere delen av gråtoneskalaen, sammen med gylne toner i strågult. Denne kombinasjonen er luftig og varm på samme tid. Valg av tema er «Vestavær», flere varme blåtoner med mye grått i, slik som fargene er på sjøen når vinden tar tak og skyene seiler over himmelen. I tillegg har jeg tatt hensyn til møbelstoffet på noen arvede stoler jeg har trukket opp tidligere. Gyngestolen har fått en nyanse med en liten tanke mer blått i enn veggen på kjøkkenet. Blåfargen på stolen heter Kuling og den på veggen har fått navnet Vestavind. Den som har lyst til å prøve fargene får hjelp i Vakre hjem butikken.

Oppussing av Buddalsstol
0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
1 Comment
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x