Ny farge på huset?

Mange synes fargevalg ute er vanskeligere enn inne. Det er store flater, det påvirker naboen og terrenget, oppfattelsen av huset -som sier noe om personligheten og stil, pluss det er en stor og kostbar jobb å utføre.


Hallo:-)
Nå har Happy Homes -vi som nå er nordens største fargehandlerkjede kampanje! At vi er blitt stor betyr for deg som kunde billigere priser, bredere sortiment, høyere kompetanse og service!:-) Klikk på bildet under for å se alle våre tilbud, tips og råd.

Happy Homes kampanje

HVORDAN VELGE RETT FARGE PÅ HUSET?
Mange synes fargevalg ute er vanskeligere enn inne. Det er store flater, det påvirker naboen og terrenget, oppfattelsen av huset -som sier noe om personligheten og stil, pluss det er en stor og kostbar jobb å utføre. Man vil helst ikke gjøre det hvert år..

Happy Homes hva slag farge skal du ha på huset?

Ang spare tid og penger så er riktig produkt og verktøy mye viktigere enn du tror. Verktøy f.eks kan jeg si at en dårlig pensel kan dryppe 1 liter maling pr 10 liter! I tillegg vil en dårlig pensel legge igjen for lite maling på veggen, altså for tynt sjikt, slik at malingen blir mindre holdbar. Da hjelper det ikke at det står på malingsboksen at den holder i 12 år. Tips fra meg, kjøp kvalitet 😉

Happy Homes fargesetting utendørs

Hvordan hadde dette landskapet sett ut med bare grå og hvite hus? Longyearbyen, fargesetting Grete Smedal


Vi påvirkes mye av trendene til enhver tid ute som inne. Nå er det en grå bølge over Norge. Det selges enormt mye gråfarger i forskjellige nyanser og hvitt i forskjellige nyanser. Det er synd,- fordi helhetsbilde på Norge blir veldig trist- fargeløst. Fortsetter vi i samme trenden, vil vi etterhvert oppleves som et «østblokk land» Ønsker vi det? Vi har lange tradisjoner i Norge for eksteriør fargebruk helt fra malingen kom på 1700 tallet. Jeg ber deg nøye tenke igjennom hvis du planlegger grått eller hvitt hus- hvorfor vil du ha det? Ønsker du grått, hva med grågrønt, gråblått?

 

Happy Homes Norge farger

4 nydelige og gode eksteriørfarger fra øverst- VH Blåfjell, VH Hulderblå, VH Trollskog, VH Fjellgrå

Hvis du ønsker ny farge på huset eller har nytt hus og skal velge farger. Hva må du tenke på da?

 • Nabohusene
  I tettbygde strøk er fargeharmoni viktig. Dette oppnår man ved å velge farger omtrent samme sted på en lys-/mørkskala, ton-i-ton-farger eller nyanselike farger. Et hus skal ikke skille seg fargemessig mye ut, hvis ikke spesiell grunn. De skal ikke være skrikende eller for kulørsterke. Harmonerende farger på hus i tettere bebyggelse er en fryd for øyet!

  happy Hoems utvendig fargesetting

  Farger-en fryd for øye. Bildet av eie.no

 • Beliggenheten
  Hus ved skogen er mer utsatt for begroing, og hus ved veggen mer utsatt for forurensning og trafikkstøv og det kan kanskje lønne seg å velge en mørkere husfarge som ikke vil fremheve dette. Ligger huset i åpent landskap eller i skogen? Lyse hus skaper en sterk kontrast til naturen rundt, og passer derfor godt til hus plassert i åpne landskap. Mørkere hus/hytter smelter bedre inn i omgivelser med skog og tett vegetasjon. Derfor ser man ofte at hyttene i hyttegrender er malt i mørke farger, fordi dette skaper en helhet og harmoni.
 • Lyset og årstidene
  Her i Norge forandrer lyset seg med årstidene. En farge kan se helt annerledes ut i sommerens lyse måneder enn i det blå, kalde vinterlyset.
 • Kontraster fremhever detaljer
  Skal detaljene fremheves, velg en staffasjefarge i kontrast med husfargen. Ønsker man ikke å fremheve dem, kan de males i samme farge som huset eller ton-i-tonHappy Homes fargesetting eksteriør
 • Døren kan få en egen farge
  På inngangsdøren kan man gjerne være litt mer dristig. Slik finner man enkelt riktig vei inn, samtidig som man kan vise litt av personligheten sin ved inngangspartiet.Happy Homes utvendig fargesetting
 • Begrens antall farger
  Husk at alt rundt huset også har farger. Velger du mange farger på ulike bygningsdeler kan det fort bli for mye av det gode. Ta derfor gjerne igjen fargen på staffasjen på markiser eller stakittfjerde, eller dørfargen i en blomsterkasse
 • Husk grunnmuren
  Velg en annen farge til grunnmuren som til huset. Helt hvite grunnmurer kan ofte gjøre at huset «svever litt», mens mørkere toner gir mer bakkekontakt.Happy Homes grunnmur
 • Husets stil
  Husets tidsepoke bør spille en rolle for fargevalget. Ta en tur i nabolaget og studer fargene på hus fra samme tidsperiode, så får du et inntrykk av hva slags farger som fungererHappy homes utvendig fargesetting
0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
5 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Johanne Bjørge
Johanne Bjørge
9. mai 2018 21:51

Hei, er det mulig å få vite hvilken grønnfarge det grønne huset i artikkelen har. Det er et nydelig hus, og jeg kunne godt tenke meg å male huset mitt sånn.
Hilsen Johanne

Hilde
Hilde
13. juni 2018 09:26

Hei, jeg har samme spørsmål; Hva er navnet /koden på det lys grønne huset?

science
science
14. juni 2018 05:05

626207 851974Spot on with this write-up, I truly suppose this internet web site needs rather a lot more consideration. most likely be once a lot more to learn considerably a lot more, thanks for that information. 568431


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
5
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x