Hvordan fargesette grunnmuren?

Tips og råd til grunnmuren


Tjohei, for ein strålande dag!:-)hei og ho:-)

huoørhf

Perfekt kombinasjon av farger på hus og grunnmur

Sola skinner, det er snart juni, temperaturen har steget, vi beveger oss utendørs, titter litt på hva vi må gjøre i år…hm beise hus..terrasse, møbler..flasser grunnmuren? Skal du skifte farge på huset i år, må du også tenke på grunnmuren. Viktig viktig viktig,- hvordan farge, hvordan behandle, hvordan maling…Her kommer det litt ang farge. Vedlikehold og behandling kommer i et separat, følg med, følg med;) Finne bilder av hus med grunnmurer, ikke hvite hehe var ikke lett, så kan ikke DU sende meg bilde av huset og grunnmuren din da?

nhiuoøh

Finn rett farge til muren utifra omgivelsene

Det aller viktigste når det gjelder farge på grunnmuren er å tenke på at huset ikke skal se ut som det svever, hele huset skal ha bakkekontakt. Mange velger hvit grunnmur, og i mange sammenhenger (alle hehe) blir ikke det det beste. Ikke bare pga bakkekontakten, men også vedlikehold og renhet. En hvit grunnmur er bare hvit som ny. Jordfarger og gråtoner blir faktisk ofte det aller beste, fordi det går mer i ett med terrenget og naturen. Men selfølgelig spiller husfargen en stor rolle. Grunnmuren må matshe husfargen, ikke kontrastere. Og hvitt er ikke bare hvitt, og grått ikke bare grått. Her er det mange små viktige nyanseforskjeller. Har du f.eks egghvit farge på huset, og bruker hvit grunnmur, vil huset se møkkete ut. Har du egghvit hus og ønsker en grå mur, velg en gråfarge med gult i. Velger du en nøytral grå, vil grunnmuren din skinne i kaldt lyseblått. Det har med refleksjon fra himmelen å gjøre. Et godt tips er å ikke ha både grunnmur og huset i samme farge, da vil grunnmuren se møkkete ut. Det trenger ikke være stor forskjell, men et lite skille er en fordel. Jeg mener at grunnmuren skal ha mørkere farge enn huset, nettopp fordi det  lett kan sveve. Huset skal festes til tomta.blahvitt2_RGBfargutv8groenn_hvitt_RGBfarge1-1360938540IN00048asteni_terra_25y_940x626_webnordsjo1

Så da skal du male grunnmuren hvit i år da? hehehe
Det aller lureste du gjør hvis du er usikker er å ta et bilde av huset ditt og omgivelsene, og spør på Vakre Hjem butikken din. Vi kan hjelpe deg tjohei, og vi har selfølgelig rett type maling til deg:-)))

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
9 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Fargeklatten
Fargeklatten
29. juni 2015 09:01

Hei vi lurte på om dere vet hvilke fargekoder som er benyttet på det tredje nederste bildet.
Hvitt (Vindu)
Gul(Vegg)
Grå(Grunnmur

Kristin
Kristin
9. juni 2016 12:51

Hei ?

Jeg driver å maler huset også søkte jeg rundt på nettet etter inspirasjon til grunnmuren og da kom jeg over bloggen din. Flott blogg du har ?
Jeg har malt huset i brun jord, tenker en mørkere farge på grunnmuren. Jeg hater hvit grunnmur, har du en farge du kan anbefale? ? Vanskelig med tips ifra de på min lokale malebutikk..

Anja Foss
Anja Foss
17. august 2016 17:12
Reply to  Kristin

Hei!

Hvilke farger er det brukt på panel og grunnmur på det øverste bildet?

Mvh
Anja

Siri
Siri
2. september 2016 13:44

Hei, vi skal male huset hvitt og leter etter å finne de riktige fargekombinasjonene. Vet du hvilke fargekoder/farger som er brukt på hus og grunnmur på det øverste bildet? Det var veldige fine farger sammen, hvitt hus og lys grå mur. ?


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
9
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x