Ny husfarge?

Velg riktig farge på huset ditt


Heiheiheihei:)))

husfarge22En fantastisk solfylt dag. Nå er vi i juni, og vi kan rope ut NÅ ER DET SOMMER!! Hihi Herlig altså. Men det er tidlig på sommeren enda, og mange skal male eller beise hus i løpet av sesongen. Vi (i villa lykkegaten)skal beise litt her og litt der. Det vi ikke rakk i fjor, må vi ta i år. Lenemannen klatrer i stige og ligger på taket, Lene beiser helst med beina trygt plantet et sted. Høyder er jeg litt pyyyyyyyyysete til gitt. 😛 Jeg betaler nok heller for en lift enn å balansere i stige eller ligge med hodet ut og se et stup av et hus rett ned.. Vi har hatt samme fargen i mange år (alle faktisk) som er Burmateak. er ganske fornøyd med den,den passer til husets stil, og har blitt mørkere og finere med årene. Staffasjen er egghvit, rent og pent, prøvd både rørosrød og antikkhvit, men nei, suppe, jeg må ha rene toner og litt kontrastert ute som inne.husfarge25

husfarge20Dette med farger utvendig er ikke så enkelt alltid. Mange er veldig usikre her, og det kan være lurt å ta imot råd fra fagpersonell. Det er ikke bare hvordan farger man har lyst på å velge fra, omgivelser er veldig viktig, arkitektur, historikk, naboer, skikk og bruk. Enkelte kommuner er strengere enn andre på dette, men de kan sette foten ned faktisk, hvis et hus utpeker seg for mye.husfarge24

Det er alltid morsomt med historie og visste du at det var på 1700-tallet man begynte å male husene sine, og det var jo fordi at da begynte man å ha panel på tømmeret. Panel må ha beskyttelse. Den gang var fargepigmenter dyrt,- hvitt dyrest, rødt billigst. Så det noen gjorde var å kun male forsiden hvit og resten rødt. Det er litt fiffi i grunn.husfarge27

Så hva skal du tenke på da når du skal bestemme farge til huset ditt?

  • Hva slags hus, stil? Her spiller historien en viktig rolle
  • Hvordan er det bygd i terrenget? Åpent, skog, traffikert? Huset skal ikke stikke seg ut, det skal gli godt inn i terrenget. Helt kritt hvite hus blir aldri optimalt bra, ingenting i naturen er helt hvitt, det er hardt å se på i sollys for øynene våre-en liten brekk er å anbefale. I skogen blir det lettere mose, som vil synes godt på lys fasade, det vil også stikke seg ut fargemessig. Ved traffikert vei vil forurensing også synes godt på lyse fasader.
  • Staffasjen er også viktig-husets smykker. Skal det fremheves? Lysere staffasje enn vegg vil fremheve.

husfarge21husfarge12Valg av gråfarger på hus er nå populært, og det er ofte lurt. Gråtonen spiller derimot en stor rolle, og riktig valg av gråfarge er viktig. Her det er gråfarger med litt gult i som stort sett blir mest rett som jeg skrev om i fargevalg til grunnmur. Nøyrale gråfarger blir blålig og kalde. Unaturlige. Funkishus kan tåle en mer gråblå farge. Så igjen-stil er viktig. (min aller aller favorittfarge utvendig er Labrador, den er sååååå nydelig hehe, veldig mørk, så den passer ikke på alle hus, siden du spurte;) ihihii)

husfarge26husfarge-2Klassikerfarger i Norge gjennom tidene-rødt og gult. Rørosrød og Vestlandsrød eller staverngul eller skagengul. Gode, udødelige farger som fungerer.

Hvem kan hjelpe deg med valget? VAKRE HJEM tjoheisan!:)husfarge15

nordsjo1husfarge nordsjo1 farge1-1360938540 groenn_hvitt_RGB husfarge4 husfarge3 husfarge5 husfarge6 husfarge7 husfarge8 husfarge9 husfarge14 husfarge11 husfarge10 husfarge16 husfarge18Enkelte bilder i dette innlegget er fra Norgeshus

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
fantasy
fantasy
4. juni 2014 10:55

I have read so many articles or reviews about the blogger lovers except this
post is truly a pleasant paragraph, keep it up.

Cay-Ove@c-sol.no
Cay-Ove@c-sol.no
26. oktober 2014 21:56

Kunne dette være noe å ønske seg til neste oppussingsprosjekt?


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x