Farger på soverommet

Pusse opp soverommet? Les dette først


Hei hei, god tirdag:)

soverom-20Litt brrrrrrrr oioisan, det er et flott sommer vær gitt, iallefall her i midt Norge. Sola gløtter såvidt frem idag, men ellers bare kaldt, regn regn regn aiaiai Jeg har en ferieuke nå, været er ikke meldt så altfor bra og hva gjør jeg da? Jo pusser opp INNE. Mange pusser opp inne om sommeren, nettopp fordi man kan lufte, enkelt å bære ting ut og inn osv, og mange har ferie og tid til å gjøre det. Jeg pusser opp gangen. Men mange andre skal hive seg rundt å pusse opp soverommet.

soverom-28Og hvordan skal vi ha det på soverommet? Maling eller tapet? Hvilke farger? Mitt inntrykk generelt/erfaringmessig er at mange etterhvert ønsker seg et lekkert soverom. Litt staselig. Vi skal føle oss som litt konge og dronning på soverommet, litt hotellfølelse vil også mange ha.  Det syns jeg er litt stas fordi soverommet er det stort sett bare hjemmets eiere som ser. Og da ønsker man å gjøre det kun for seg selv, og det har vi litt godt av,- gjøre stas på oss selv. Og vi tilbringer ganske mye av livet vårt på dette rommet, så det er viktig å legge litt i det, ikke minst fordi fargene og inventaret påvirker oss psykologisk.soverom-22

Så hva er viktig da på soverommet? Jo det skal være ROLIG. Dette er ikke rommet å gjøre de store utskeielsene av kontrastbruk og sterke farger på. Kontraster kan du ha ja, det er like viktig her som i andre rom, men ikke så pragende/harde, legg heller kontraster i tekstur, struktur, blank/matt, lys/mørkt, men myke kontraster som brukes for å fremheve, og gjerne for å fremheve følelsen av myk luxus.

soverom-29Den aller aller beste fargen å ha på soverommet er blått.  Det er gjort masse studier av dette, og blått senker blodtrykket vårt, dermed blir vi roligere i kroppen. Det er et vesentlig poeng når vi skal sove og slappe av.

soverom-6

Blåfargen kan brekkes i mange nyanser, men blir det for mye rødt i, altså når det blir like deler blått og rødt-lilla,viser studier at lilla gir mareritt! Så hold fargen i mere blått en rødt, ikke motsatt. Det er fordi rødt igjen har motsatt virkning av blått. Med rødt øker blodtrykket! Herunder kommer inspirasjonsbilder av soverom. (alle bildene er hentet fra Ifi.no, men har forskjellig opprinnelse)soverom-14 soverom-15 soverom-16 soverom-17 soverom-18 soverom-19 soverom-21 soverom-23 soverom-24 soverom-25 soverom-26 soverom-30 soverom-31 soverom-32

SOVEROMsmartpanel2_RBI svrmkk9 Thibaut_Yvette ths06Tarkettvinyl INTAG_PatranIvoryBroadloom2 soverom1 Soverom2 - Kopi soverom-2 soverom-3 soverom-4 soverom-5Ønsker duu mr soveromsinspirasjon? Det finner du HER

Fortsatt fin tirsdag og uke:) Jeg får ta malepenslen fatt igjen..

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
1 Comment
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x