Brunt hus, kan du ha grått terrassegulv?

Redd for å kombinere brunt og grått? Varm og kald farge sammen, tenker du kanskje. Men les og lær her.


Terrassefarge skimmergrå

Flott finish på terrassen med bruk av terrassebeis og oljebeis. Redd for å kombinere grått og brunt? Vel, det trenger du ikke være! 🙂 Her får du terrassetips, råd og veiledning!

Heisan, juhuuu nå er det regn….igjen hehe
Ja, slik er det i herlige trøndelag. Litt skiftende kan man si, fra 30 til 13 over natten. Og vi snakker mye om været, det påvirker oss selfølgelig i større eller mindre grad. Spesielt når det gjelder utvendig arbeid som maling og beising. Ikke fordi vi ikke gidder å gjøre noe når det er dårlig vær,(selv om det hender det også;)) neida, vi kler på oss, men jo fordi at TREVERKET MÅ VÆRE HELT TØRT NÅR VI SKAL BEISE ELLER MALE og det skal helst ikke komme noe fra himmelen rett etterpå heller, da kan resultatet bli bra skjoldete.

Vaske terrase og rekkverk

Vaske er en bra ting når det regner. Det gjør ingenting at treverket er vått når du skal vaske. Om du skal vaske med husvask eller kraftvask er det bare en fordel at treverket er vått. Hvis treverket er tørt skal du først dusje det bløtt før du har på såpe. En slik trykksprøyte fra Jordan er super. Veldig hendig og lang stråle. Dette rekkverket er nytt, men stått en sesong, så det skal også vaskes før det behandles. Det kommer ganske mye møkk på i løpet av en sesong, bare tenk på vinduene dine, som må vaskes med jevne mellomrom.. Til en lett vask som dette eller for en årlig vedlikeholdsvask trenger du bare bruke husvask, men hvis det er gammelt, og du skal beise/male så trenger du kraftvask som inneholder lut og vil gå grundig tilverks med å fjerne soppsporer, alger o.l Har du svertesopp f.eks er det kun kraftvask som tar det.

Dette her er min kollega Eva Marie sin nye terrasse. Hun har snekkert rekkverk i fjor,  hun er jo så flink, og i år var den klar for behandling. Hun har gjort det mange tror ikke passer sammen-nemlig kombinasjon av brunt og grått. Mange tror at hvis du har brunt, rødt, gult hus må du ha en gylden tone på terrassegulvet. Det må du ikke, veldig pent å bryte med grått. Du må passe på at det ikke blir en kald grå som kan se blå ut, men en varm grå. Rett nyanse får du hjelp med i faghandelen din.

Beise rekkverk, bruk riktig utstyr

Rekkverket beiser hun med oljebeis, farge tjærebrun. Kvalitetspensler er et must for lite drypp og og god dekk. Her bruker hun filtmatte til å dekke med. Den er kjempelur med plast på undersiden. Ingen fare for gjennomblødning. Den kan du bare rulle sammen og gjenbruke.

Vaske terrassegulv

Da er terrassegulvet klar til vask. Gulvet hadde stått ubehandlet en stund. Da har det lagt seg mye skit og lort i treverket som du nødvendigvis ikke ser før du setter igang. Hun ble ganske overrasket da hun så hva som egentlig dukka opp hehe og det kan hende du gjør, og da må ta flere runder. Det spørs helt hvor lenge det har stått. Når terrassegulvet skal renses er det viktig med en terrasseskrubb, og sett den på et forlengerskaft. Helt håpløst å jobbe på knærne;)

Beise terrassegulvet

Nå det er tørt etter vask kan du beise. Hvor mange strøk du skal ta og hvordan det skal påføres er forskjellig fra produkt til produkt. Denne beisen fra Gjøco, Herregård, trenger du bare et strøk av og varer i ca 3 år (slitasje og vær avhengig)

Beise terrase og rekkverk

SE, hvor fint det ble!:) Kjempenydelig med grått mot brunt.

Beis gjerne møbelet med samme farge som gulvet

Hun beiset bordplaten i samme som gulvet for å få en god, balansert og fin helhet

Ikke være redd for å kombinere grått og brunt

Nyyydelig, og et godt stykke arbeid gjort mellom skurene her i midtlandet.

Beiset terrasse

Flere som kunne tenkt seg tilbringe sommeren her? 🙂

Da tar jeg en liten sommerferie gitt. I år blir det bare Norge tur. Vi bor i et fint land, så det blir fint det. Så får været bli som det blir, får ikke gjort noe med det lell 🙂

 

 

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
6 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
Maria
Maria
21. april 2016 12:34

Hei. Dette var virkelig en fin farge kombinasjon. Jeg lurer på om du kan fortelle meg hvilken farge huset og vinduskarmene har? 🙂

Malene
Malene
9. mai 2016 21:04

Heisann 🙂

Lurer også på hvilke farge husveggen din har?:)
Vi er veldig i tvil på hvilke fargekombinasjon som passer godt overens- vi har hvitt hus med hint av beige i seg. Om det da hadde vert fint å kjøre den fargekombinasjonen som du har på verandaen? 🙂
Takker for svar 🙂

Victoria
Victoria
29. april 2018 12:31

Hei, lurte på hvilken fargekode du har på brunfargen?

gypsies
gypsies
14. juni 2018 17:41

853298 56995Id must verify with you here. Which isnt something I often do! I enjoy studying a publish that can make men and women think. Also, thanks for permitting me to remark! 337928


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x