Genuin retro, farger og mønster. Hvor ble det av?

Man kan si så mangt om 50-60 og 70 tallets interiør. Men noe burde vi likevel ta lærdom av.


70 talls bad

En helt enorm farge og mønsterbruk tilbake på 70 tallet. Her oser det personliget. Noe vi burde ta opp og lære av i dagens «hvite kuber»

Tjoho, happy sunday:)
En lat sådan i solen. Ikke så mye vi har sett den i trøndelag i år, så må bare nytes. Og under solslikking sammen med google kom jeg over noe i Bergenavisen idag, som jeg bare må dele med dere. En leilighet som er oppusset, av en flink arkitekttrønder. Ole Martin Støwer. Leiligheten var så gjennomført 70-talls, og det er akkurat det som jeg synes er fasinerende. For noen mønstre og farger! WOW dødskult. Ikke det at jeg kunne tenkt meg akkurat dette interiøret, med disse fargene og mønstrene, men utrolig fascinerende og herlig likevel!

70 talls farger og mønstreHvorfor har alt blitt hvitt og kjedelig? Hvor er blitt av det personlige interiøret? Hvorfor tør vi ikke lenger å bruke fargene og mønste på denne måten? Vi må virkelig la oss bli fasinert av 50-60 og 70-tallet, og gjøre det om til farger og mønstre vi selv liker, tørre å slippe oss litt løs, la fargene blomstre rundt oss, og kanskje vil vi bli lykkeligere? Hvem vet.. Mennesker har brukt farger fra tidenes morgen. Vi levde ute i naturen med nydelige rolige farger rundt oss. Vi er ikke skapt til å leve i en hvit kube! Jeg er helt sikker på at det vil snu igjen, det har allerede begynt, men det vil ta mange år før vi igjen i Norge/scandinavia (vel og merke -lengre ned i Europa har de en helt annen fargebruk)  skriver fargesirkelen inn i hjemmene våre.

70-tallets fargebruk Skikkelig retro stue

fascinerende 70-talls kjøkken70-talls soveromDisse bildene er tatt av Proaktiv eindomsmekling. Bildene er hentet fra BA Bergensavisen. Her kan du lese hele artikkelen med flere etterbilder og forklaringer om leiligheten

Den nye eieren pusset opp leiligheten for 180000 kr. Ikke værst! Han har utnyttet leiligheten godt med mye plassbyge skap, åpnet opp, men skilt av til soverom med en skyvedør.

etter oppussingenplassbygde møblermaks utnyttelse av plassendet nye kjøkkenetPlassbygd innredning i gangKasse bygd i sentrum, med skyvedør inn til soverommetHa en strålende flott søndagskveld, og nyt ferien for de som har det:)

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments

Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x