Fargetendenser 2018

Vi er i et stort fargeskifte. Hvordan vil det forandre seg? Hvilke farger vil vi male med neste år? Det får du vite her:-)


Hei og hå, nå er vi nære november faktisk. Det nærmer seg jul! Flere enn meg som synes det går FOR fort?
Interiørtendenser derimot beveger seg sakte. Store interiørforandringer tar mange år. Mange har sikkert hørt at NÅ kommer fargene tilbake, men det er ikke NÅ. Nye interiørfarger kommer ikke inn til Ola Normann over natten. Men det stemmer at fargene kommer tilbake. Vi er faktisk inne i et stort fargeskifte. Fra hvite og grå bokser beveger vi oss mot varierende kulører på veggene. Da snakker vi ikke om en konstrastvegg med farge, men hele rom.

Interiørtrender 2018-happy homes

Grønt vil vi se mer i årene som kommer på veggene. En behagelig naturfarge det er enklet å kombinere med andre farger  (Foto Siren Lauvdal, Oslo design fair)

Interiørtrender 2018-happy homes

Nydelig varm dempet farge som «warm blush» gjør rommet lunt, rolig og godt. Kombiner med noe kontrast i grønt, så blir det spennende, friskt og delikat. (Foto Butinox Interiør)

Interiørtrender 2018/19 happy homes

Jotun sin Deco Blue er en populær farge. Selv om den er mørk, kan den fint males på flere vegger (foto Pinterest-ukjent opphav)

Vi begynner forsiktig, fargene er dempet, litt «møkkete» dvs en stor del grad av sort i dem. Det er mange nyanser av samme farge. Det er mange farger, omtrent hele fargesirkelen, men altså de er ikke klare, men dempet. Nyanser av grønt, brunt, blått, jordfarger mot gult og rødt

Interiørfarger 2018-Happy Homes

Her er farger som vil utpeke seg fremover. Dempet og gode interiørfarger. Innen disse fargene brukes mange nyanser (bilde Happy Homes, Milano)

Interiørtrender 2018/19 happy homes

Fra Jotun sitt nyeste fargekart «Rythm of life» Nydelige farger, dempet med en del grad av sort i seg (foto Happy Homes, Jotun lansering Oslo)

Interiørtrender 2018/19-happy homes

Lun spisestue ved å male veggene i en lakserosa farge. Perfekt kombinasjon med naturlig treverk (Foto Elisabeth Aarhus, Stavanger Aftenblad)

«Trendsetterne» eller de som er informert og interiørinnteressert har allerede malt stuen sin i en slik dempet farge. Gjerne en nyanse av blått. Blått var en stor farge i Norge i fjor og i år, og vi vil se mange blå stuer 2018 også, men den vil nok fases ut med grønt etterhvert. Jeg tror grønt blir den nye hvite. Så får vi se om jeg har rett om en 2-3 års tid.

Interiørtrender 2018/19 happy homes

Nydelig lunt med blått. Legg merke til de blå dørene i en annen nyanse enn veggen. (foto TV2, fra Tid for hjem)

Interiørtrender 2018/19 Happy Homes

Grønt er en nydelig og «brukervennlig» interiørfarge. Med det mener jeg den er lett å kombinere med andre farger, da den lager en god basis. Her er Jotun sin 8252 Green Harmony (bilde Jotun Lady)

Løfter vi blikket ut i Europa får vi ofte svar på hva som vil skje her. Interør handler mye om det store bildet ang økonomi og levestandard. Fordi hvilke farger vi omgir oss med har stor innvirkning på oss. En fargeløs base gir oss igrunn ingenting annet enn usikkerhet og depresjon (ja, grått blir man faktisk demprimert av) Mange vil ha det lyst og lett, men det er også det. Så i tillegg til at det er et naturlig skifte siden den hvite tendensen har vart i ja, 15 år, så er verden blitt mer utrygg for mange. Vi søker inn, vi ønsker trygghet, vi vil ha det koselig,-og da må vi omgi oss med farger. Dempede farger gir oss lunhet og trygghet.

Interiørtrender happy homes

Nydelig lun hygge med litt farge. (foto TV2, Tid for hjem)

Interiørtrender 2018/19 happy homes

Naturlig lunt med grønt(bilde fra Ikea)

Interiørtrender 2018 happy homes

Bilde Varmefag

Andre viktige stikkord ang fargetendensene er natur og personlighet. Fargebildet er som tatt ut av et landskapsbilde. Vi maler de opp på veggene inne, slik at miljø ute og inne henger godt sammen. Og vi skal skape oss personlige hjem. Hjemmet skal ikke være likt som naboen eller venninnen. Hele fargesirklen å ta av, innred hjemmet ditt etter hva du selv liker. Alle har vi et forhold til farger, noen må tenke litt på det. Spesielt ungdomsgenerasjonen nå, som er oppvokst uten farger, må få et forhold til det. De må mates med farger i små doser for å bli vant til det og like det. Som å introdisere små barn for ny mat. Tenk, sånn har det blitt. Jaggu på tide med et skifte nå!

Interiørtrender 2018/19 happy homes

Grønt er skjønt er det noe som heter. Gir en god lekker basis iallefall. Noe annet enn det vi ser i norske hjem idag. Men forandring kommer og vil fryde (bilde HGTV)

Ha en flott fargerik helg! 🙂

0 0 votes
Article Rating
Abonnér
Varsle om
guest
2 Comments
eldste
nyeste
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
Frisk opp interiøret med gult – Happy Homes Norge
8. desember 2017 15:23

[…] Se hva jeg skrev om interiørtrendene her […]


Lene - Happy Homes Norge

Skrevet av Lene Høiseth

Markedssjef og interiørekspert i Happy Homes Norge. Nordens største fargehandelskjede. lene@happy-homes.no

Les mer om Lene og bloggen ›

Del innlegget:

Fortsett å lese:
2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x